ColorFab MIT می تواند طلا و جواهراتی را با کمک چاپ سه بعدی تولید کند که با نور UV تغییر رنگ می دهند. با کمک چاپ 3D یا همان چاپ سه بعدی، این روزها ایده های شگفت انگیز و البته جالبی برای تولید اشیا به صورت ملموس می توان استفاده کرد.
اما تکنیک جدیدی از سوی MIT CSAIL معرفی شده که می تواند منجر نتایج و محصولات شگفت انگیزتری را به نمایش بگذارد. این روش که ColorFab نامیده می شود، توانایی ایجاد اشیایی را داراست که می توانند بعد از چاپ رنگشان را تغییر بدهند. مثلا می توانید از این فناوری استفاده کنید و یک کیف مخصوص گوشی یا یک جفت گوشواره قرمز رنگ برای لباس قرمز خودتان بسازید.
و فردا که می خواهید لباس آبی بپوشید می توانید رنگ گوشواره را به آبی تغییر دهید و با آن لباس رنگ گوشواره را ست کنید. جادوی ColorFab مربوط به جوهر سفارشی آن است که توسط تیم CSAIL طراحی و تولید شده و دارای رنگهای پایه و رنگهای سازگار با ویژگی فوتوکرومیک است. این رنگ های قابل انطباق با نور و رنگ های مربوط به رنگ های پایه هستند و در معرض نور UV قرار بگیرند ، تغییر رنگ می دهند. البته در زیر نور مرئی رنگ ها ناپدید می شوند و جوهر شفاف می شود.
برای استفاده از ColorFab، ابتدا شما باید مدل 3D مورد نظر خود را در رابط کاربری آن آپلود کنید و سپس یک الگوی رنگی را انتخاب نمایید. بخش هایی از شی که می توانید در قالب پیکسل های مختلف رنگ آن را تغییر دهید به شما نشان داده می شود. لذا می توانید به راحتی پیکسل ها را انتخاب کنید تا تغییر رنگ در همان پیکسل ها فعال یا غیرفعال شود. وقتی تغییر رنگ را غیر فعال کنید، به همان رنگ شفاف اولیه باز خواهید گشت وگرنه رنگی خواهد شد.
براساس بررسی ها و تست های انجام شده توسط این تیم تحقیقاتی، این سیستم به مدت 23 دقیقه برای تغییر هر رنگ در یک شیء نیاز دارد، اما آنها معتقدند که با استفاده از چراغ های قدرتمندتر و یا اضافه کردن رنگ های ی با قابلیت انطباق بیشتر، می توان زمان انتظار را کوتاه تر هم نمود. علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به دنبال طراحی جدیدی از این محصول است که به شی تولید شده توسط فناوری ColorFab اجازه می دهد تا رنگ های ثانویه را نیز ایجاد کند.
اگر این فناوری پیشرفت های لازم را از خود نشان بدهد، شاید روزی شاهد تغییراتی در صنعت پوشاک شویم و از این فناوری در صنعت پوشاک و منسوجات استفاده گردد. هدف محققان نه تنها طراحی کاهایی است که بتوانند تغییر رنگ بدهند، بلکه به دنبال کاهش ضایعات در تولیدات هستند. آنها امیدوار هستند که ColorFab بتواند ضایعاتی تولید را کاهش دهد. استیون میلر، مسئول و عضو تیم MIT، می گوید: « به طور عمده، مردم این روزها نسبت به بیست سال پیش ضایعات بیشتری تولید می کنند، با این فناوری شاید بتوان از حجم این زباله ها و ضایعات کاهش داد. شاید با تغییر رنگ یک شی، شما مجبور نباشید مجددا شی دیگری تولید کنید و از همان محصول قبلی می توانید استفاده کنید.»