اکثر ما از کودکی رویای پرواز داشتیم. شاید تجربه تلهکابین سواری را بتوان یکی از نزدیکترین حسها به پرواز دانست. افراد ماجراجو این اتاقک آهنی و معلق در آسمان را از لذتهای شگفتانگیز در عین حال مهیج میدانند. برخی از تله کابین های ایران در دل طبیعت سرسبز و برخی دیگر در دل کوهها جای گرفتهاند.
تلهکابینها در گذشته کاربردی غیر از کاربرد امروزی خود را داشتند. از آنها برای حمل و نقل انسان یا کالا در مناطق صعبالعبور استفاده میشد. اما امروزه تلهکابین در ایران جنبه تفریحی داشته و یکی از راههای کسب درآمد برای محلیهای هر منطقه بهشمار میآید. احتمالا با شنیدن اسم تلهکابین به یاد تلهکابین «توچال» یا «نمکآبرود» میافتید. اما جالب است بدانید که این وسیله تفریحی در مناطق مختلفی از کشورمان وجود داشته و یکی از جاذبههای گردشگری محسوب میشود. در حال حاضر تعداد تله کابین های ایران که فعال هستند به 8 عدد میرسد. با پلازا همراه باشید تا شما را با تله کابین های ایران آشنا کنیم.
بهترین تله کابین های ایران
تلهکابین سواری بسیار هیجانانگیز بوده و علاوهبر آن به شما کمک میکند تا طبیعتی بکر را تماشا کنید. بسیاری از نقاط طبیعت سرسبز یا کوهستانهای پوشیده از برف قابل دسترس نیستند. این اتاقک آهنی شما را به بالاترین و دستنیافتنیترین نقاط برده تا از دیدن آن لذت ببرید. در این قسمت بهترین و معروفترین تله كابين هاي ايران را معرفی میکنیم.
1. تلهکابین رامسر
- آدرس: استان مازندران، کیلومتر 5 غرب رامسر
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 8 الی 20
- معروف به: بزرگترین تلهکابین ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
«تلهکابین رامسر» یکی از تله کابین های معروف ایران است که در مجموعهای تفریحی – گردشی به نام بام سبز رامسر قرار دارد. شرکت «دوپل مایر» این تلهکابین را در سال 1387 طراحی کرد و پس از مدت کوتاهی آن را ساخت. با سوار شدن بر تلهکابین رامسر طبیعتی بکر و سرسبز را مشاهده میکنید.
چشمانداز این تلهکابین شهرت زیادی داشته و همه ساله گردشگران زیادی برای تماشای آن به این استان شمالی کشورمان سفر میکنند. مسیر تلهکابین از مزرعه چای، جاده ساحلی، پیست اتومبیل، باغهای میوه، جنگل سرسبز و مهآلود شروع شده و در نهایت به قله بلند بام سبز رامسر منتهی میشود.
2. تلهکابین توچال
- آدرس: تهران، خیابان ولنجک
- ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 14
- معروف به: اولین تله کابین در ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
«تلهکابین توچال» از قدیمیترین تله کابین های ایران بهشمار میآید. این تلهکابین سال 1353 در مجموعه تفریحی – ورزشی توچال ساخته شد. شرکت پوما و دوپل ساخت تلهکابین توچال را شروع کردند اما بعد از پیروزی انقلاب مهندسین ایرانی ساخت آن را به اتمام رساندند.
رفت و برگشت با تلهکابین توچال اولین تلهکابین ایران حدود 80 دقیقه زمان میبرد. بههمین دلیل این تلهکابین را یکی از طولانیترین تله کابینهای جهان میدانند. تلهکابین توچال دارای 3 خط است. خط اول این تلهکابین شما را به ارتفاع 1900 متری از سطح دریا میبرد. در ایستگاه دو میتوانید از رستوران و محیطی مناسب برای تفریح لذت ببرید. خط سوم این تله کابین دارای پیست اسکی و هتل توچال است.
3. تلهکابین احرار (تلهکابین شیطان کوه)
- آدرس: استان گیلان، شهرستان لاهیجان، بام سبز لاهیجان
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 8 الی 20
- معروف به: مدرنترین تلهکابین ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
اگر بخواهیم از مدرنترین و پیشرفتهترین تله کابین در ایران حرف بزنیم قطعا باید به «تلهکابین احرار» واقع در بام سبز لاهیجان اشاره کنیم. این تلهکابین سیستم کششی هیدرولیک، سیستم چشمی تنظیم حرکت، کنترل خودکار، سیستم اضطراری، اندازهگیری فاصله بین کابین، دفیوز چککننده و قدرت درست قرار گرفتن روی دکل را داراست.
رفت و برگشت با تلهکابین احرار از تله کابین های شمال ایران حدود 20 دقیقه زمان میبرد. شما در این تلهکابین سواری چشماندازی بینظیر از طبیعت سرسبز لاهیجان و استخر معروف آن را مشاهده میکنید. تلهکابین احرار بیشتر با نام «تلهکابین شیطان کوه» شناخته میشود. دلیل آن وجود کوه سرسبز و مشهور «شیطان کوه» در این شهر است که تلهکابین احرار بر روی این کوه ساخته شده است.
این تلهکابین دو ایستگاه به نامهای ایستگاه «تاج خروس» و «بام سبز» دارد. در ایستگاه اول انواع غرفه و دکههای فروش صنایعدستی برپاست و ایستگاه دوم شامل کافیشاپ و رستوران میشود.
4. تلهکابین گنج نامه
- آدرس: همدان، میدان گنج نامه، دهکده توریستی گنج نامه
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 9 الی 19
- معروف به: پر فراز و فرودترین تلهکابین ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
در لیست تله کابین های ایران، «تلهکابین گنج نامه» را باید منحصربهفردترین آنها دانست. مهندسین آلمانی در سال 1380 شروع به ساخت این سازه تفریحی کردند. سال 1387 تلهکابین گنج نامه افتتاح شد و امروزه یکی از جاذبههای گردشگری مهم همدان محسوب میشود. این تلهکابین به پر فراز و فرودترین تله کابین ایران شهرت داشته و تحت هیچ شرایطی سقوط نمیکند.
دلیل آن هم وجود سیستم دبل چک بوده که احتمال بروز حادثه را به صفر رسانده است. رفت و برگشت با تلهکابین گنج نامه حدود 15 دقیقه زمان برده و در طول مسیر شاهد ارتفاعات زیبا و سرسبز کوه الوند خواهید بود.
5. تلهکابین نمک آبرود
- آدرس: استان مازندران، جاده چالوس، شهرک نمک آبرود
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 9 الی 19
- معروف به: امنترین تلهکابین ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
«تلهکابین نمک آبرود» یکی از مهیج ترین تله کابین های ایران بهشمار میآید که تا امروز دچار حادثه نشده است. بههمین دلیل این تلهکابین را از امنترین تله کابین های ایران میدانند. برای حفظ این دستاورد هر روز امنیت تلهکابین توسط متخصصین بررسی میشود. تلهکابین نمک آبرود که میتوان آن را یکی از قدیمیترین تلهکابینهای کشور هم دانست دارای 2 خط است.
رفت و برگشت در خط اول آن حدود 15 دقیقه زمان میبرد. وقتی با تلهکابین به بالای قله «مدوبن» برسید، آب و هوای خنک و امکانات رفاهی به همراه مناظری چشمنواز انتظار شما را میکشد. خط دوم این تلهکابین شامل کابینهای مدرنتر بوده که در مسیر رفت و برگشت شاهد غارهای طبیعی و منظرهای بکر خواهید بود.
6. تلهکابین حیران
- آدرس: استان گیلان، غرب شهرستان آستارا، دهکده گردشگری حیران
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 8 الی 22
- معروف به: بزرگترین تلهکابین غرب ایران
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
«تلهکابین حیران» در بین اسامی تله کابین های ایران به بزرگترین تلهکابین شمال غرب کشور شهرت دارد. این تلهکابین بین آستارا و شهرستان نمین در اردبیل قرار گرفته است. سال 1390 کار ساخت تلهکابین حیران در دهکده گردشگری حیران به اتمام رسید و از آن روز تا کنون یکی از پرطرفدارترین تلهکابینهای کشور بهشمار میآید.
چشمانداز این تلهکابین شهرت زیادی پیدا کرده است. از سمت شرق شاهد زیبایی دریای خزر و ارتفاعات پیچ در پیچ حیران هستید. از سمت غرب و جنوب سرسبزی جنگلهای «فندقلو» چشم را محو تماشای خود میکند و از سمت شمال هم به شهرهای مرزی جمهوری آذربایجان مشرف خواهید بود.
7. تلهکابین عینالی
- آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، مجموعه تفریحی کوه عینالی
- ساعت کاری: همه روزه از ساعت 8 الی 20
- معروف به: طولانیترین و پرشیبترین تلهکابین ایران
- وضعیت در کرونا: غیر فعال
«تله کابین عینالی» که محلیها آن را با اسم «عون بن ابن علی» میشناسند، یکی از هیجانانگیزترین تلهکابینهای کشور محسوب میشود. این تلهکابین در دامنه کوه «سرخاب» قرار گرفته بههمین دلیل آن را پرشیبترین تلهکابین ایران میدانند. در ارتفاعات شمالی تبریز منطقه توریستپذیری به نام «عون بن علی» وجود دارد که این تلهکابین را در آن منطقه ساختهاند.
امروزه این منطقه توریستی به «بام تبریز» معروف شده و گردشگران زیادی هر ساله از آنجا بازدید میکنند. تله کابین عینالی دارای 3 خط است. اما متاسفانه ساخت دو خط آن هنوز تمام نشده و خط شماره یک این تلهکابین شما را به تماشای زیباییهای شهر تبریز مینشاند.
8. تلهکابین صفه
- آدرس: اصفهان، بزرگراه شهدای صفه، مجتمع سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان
- ساعت کاری: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 15 الی 22
- وضعیت در کرونا: با رعایت پروتکل بهداشتی فعال است
«تلهکابین صفه» در مجتمع تفریحی کوه صفه واقع شده است. امروزه گردشگران زیادی در بازدید از شهر تاریخی اصفهان دقایقی را در این مجتمع گردشگری میگذرانند. تله کابین دارای دو خط است. در مسیر خط اول آن از مناطق چشمنواز کوه صفه، بام اصفهان و زیبایی شهر دیدن میکنید. اما خط دوم این تلهکابین که مسافت کوتاهتری هم دارد، به قله کوه صفه رفته و قلعه تاریخی شاه دژ را به گردشگران نشان میدهد.
سوالات متداول
1. قدیمیترین تله کابین ایران چه نام دارد؟
تله کابین توچال
2. طولانیترین تله کابین ایران چه نام دارد؟
تله کابین عینالی
3. بهترین تله کابین های ایران کدامند؟
تله کابینهای توچال، نمک آبرود، احرار، رامسر، عینالی، صفه، گنج نامه و حیران بهترین تله کابینهای کشور هستند.
جمع بندی
برخی از شهرهای ایران متناسب با ساختار جغرافیایی خود موقعیت مناسبی برای ساخت تلهکابین داشتهاند. تا جاییکه امروزه این تلهکابینها یکی از جاذبههای گردشگری مهم در آن منطقه بهشمار میآیند. ما در این مقاله تلاش کردیم تا بهترین تله کابین های ایران را معرفی کنیم. شما تجربه تلهکابین سواری در کدام شهر را داشتهاید؟ نظرات خود را در قسمت دیدگاههای پلازا بنویسید.