یکی از مهمترین فاکتورها برای خریداران گوشیهای هوشمند عمر باتری آنهاست. اما در واقع ظرفیت باتری تنها عامل تعیین کننده در مدت زمان ماندگاری شارژ دستگاهها نیست و انجام تست باتری در شرایط استاندارد است که میتواند نتیجهگیری دقیقتری را رقم برند.
به صورت پیش فرض این ذهنیت وجود دارد که سال به سال با ورود گوشیهای هوشمند جدید ماندگاری شارژ آنها افزایش مییابد و بهرهوری انرژی (به نسبت ظرفیت باتری) هم به همین شکل. اما نمودار زیر که بر اساس نتایج بررسیهای صورت گرفته توسط وبسایت GSMArena ترسیم شده تنها ذهنیت اول را تایید میکند و نشان میدهد که اگرچه ظرفیت باتری گوشی ها هر ساله بیشتر شده اما این امر آنچنان که باید روی دوام شارژ آنها تاثیر مثبتی بر جای نگذاشته است.
در حالیکه میانگین عمر باتری گوشیها در سال 2010 حدود 40 ساعت بوده این رقم تا سال 2017 با شیبی ملایم افزایش پیدا کرده و حدوداً دو برابر شده است. با چنین روندی بعید نیست تا سال 2024 این رقم به 160 ساعت هم برسد.
البته بر اساس تست باتری صورت گرفته توسط دست اندرکاران این وبسایت اگرچه عمر باتری معدود گوشیهایی نظیر Lenovo P2 در هربار شارژ 150 ساعت به ثبت رسیده اما اکثر قریب به اتفاق گوشیهای هوشمند قادر به گذر از مرز 100 ساعت نبودهاند.
همچنین همانطور که گفته شده بهرهوری انرژی آنچنان که باید رشد نکرده به طوری که هر میلی آمپر ساعت افزایش در ظرفیت باتری، تنها 1.5 دقیقه به عمر باتری گوشیها افزوده است.
در بررسی دیگری رابطه بین قیمت گوشیهای موبایل (مدلهای 2017) و عمر باتری آنها مورد بررسی قرار گرفته است. همانطور که در نمودار زیر میتوان دید با صرف هزینه بیشتر برای خرید تلفن هوشمند لزوماً دستگاهی با عمر باتری بیشتر نصیبتان نخواهد شد. در این نمودار گوشیهایی که در ردهی قیمتی 300 یورو دستهبندی شدهاند بیشترین ماندگاری شارژ را از خود به نمایش گذاشتند. بنابراین اگر به دنبال دستگاهی با عمر باتری طولانی هستید میتوانید بدون صرف هزینهی گزاف، مراد خود را با کمی تحقیق از بین محصولات میانرده بیابید.
