الون ماسک با ایدههای نوگرایانه خود هر روز باعث حیرت مردم دنیا میشود. ایدههایی که هیچ حد و مرزی نمیشناسند. از وسایل حملونقل برقی مانند تسلا گرفته تا ایدههای نوگرایانه برای سفر انسان به سیارات منظومه شمسی و فراتر از آن و این بار هم وسایل نقلیه عمومی.
ممکن است ماسک اولین مشتری را برای طرح تونلهای ترافیک خود پیدا کرده باشد. این کارافرین حوزه فناوری میگوید که گفتوگوهای امیدوارکنندهای با شهردار شهر لوسآنجلس اریک گارستی در مورد استفاده از فناوری شرکت بورینگ داشته است. این فناوری پیرامون شبکه بزرگ زیرزمینی است که اتومبیلها، افراد و دوچرخهها قادر خواهند بود در آن با سرعت بسیار زیادی به طرف مقاصد خود حرکت کنند. البته هنوز هم کاملاً مشخص نیست که گفتگوها تا کجا پیش رفته ولی به نظر میرسد این ایده با استقبال گارستی روبرو شده است. وی حتی در مصاحبهای به الون ماسک اشاره کرده است.
گارستی در این مصاحبه گفت: « فناوریهای حفر تونلهای ترافیک در زیر شهر مانند فناوری پیشنهادی ماسک میتواند مسیر سریعالسیری را از ایستگاه مرکزی اتحادیه ترابری شهری لوسآنجلس تا فرودگاه لکس ایجاد کند».
چند ماه پیش هم ماسک کلیپی کوتاه در اینستاگرم خود منتشر کرد که اولین بخش تونل حفر شده توسط شرکت بورینگ را نشان میداد. این تونل طراحی شده است تا لکس را به شهر کالوِر، سانتامونیکا، وِستوود و شرمن اوکز متصل کند. وی امیدوار است تا شبکهای از تونلها تمامی شهر را پوشش دهد. این تونلها توسط وسایل حملونقل شهری زمینی مورداستفاده قرار خواهند گرفت. البته باید بدانید که در این تونلها وسایل نقلیه با نیروی محرکه خود حرکت نمیکنند. بر اساس ویدئو مفهومی تولید شده توسط شرکت بورینگ، وسایل نقلیه به کمک سورتمههایی روی ریل حرکت خواهند کرد.
طبق نظر ماسک طرح فناوری قسمت آسان ماجرا است و گرفتن مجوز قانونی ممکن است مسئله مشکلی باشد. شرکت بورینگ باید مجوزهای زیادی را برای اجرای تمامی بخشهای این تونل سریعالسیر در زیر شهر لوسآنجلس کسب کند و متقاعد کردن مسئولان برای اجرای چنین پروژه بلندپروازانهای کار آسانی نیست. ولی این هم خود شروع امیدوارکنندهای است. در شهر لوسآنجلس که تاحدود زیادی وابسته به خودروها بوده و ترافیکهای سنگینش هم شهره همگان است چنین ایدهای میتواند راهگشای خوبی باشد.