سرزمین میانه: سایه جنگ (Middle-Earth: Shadow of War) از آن دست بازیهایی است که اگر از طرفداران دوآتشه ارباب حلقهها هستید نباید از دست دهید. این بازی که ادامه دهنده یکی از موفقترین بازیهای سبک اکشن نقشآفرینی و جهان باز یعنی سرزمین میانه: سایه موردور (Middle-Earth: Shadow of Mordor) است، از همان سیستم انتقام یا نمسیس (Nemesis) معروف این بازی استفاده میکند.
در این بازی شما کنترل شخصیت اصلی بازی یعنی تالیون اهل سرزمین گاندور را در دست دارید که محافظ دروازههای سیاه موردور است. خانواده تالیون در جریان حمله نیروهای سارون در بازی سایه موردور کشته شدهاند و وی با همکاری روح سرگردان کلبریمور، سازنده حلقههای معروف دنیای ارباب حلقهها، در پی انتقام از سارون برمیآید.
سیستم نمسیس در این بازی به اینگونه است که در هنگام مواجه شدن با یک یا چند اورک یا بهتر بگوییم اوروکهای (Uruk-hai) دشمن در صورت شکست، سطح قاتل شما افزایش یافته و دوباره با شما مواجه خواهد شد. نکته جالب در مورد این دشمنان آن است که همگی ظاهری منحصربهفرد داشته و در صورتی که دوباره با شما مواجه شوند شما را به یاد میآورند. نکته دیگر آنکه در صورت رسیدن به سطحی خاص و با استفاده از حلقهای که به تازگی توسط کلبریمور ساخته شده قادر به کنترل اذهان اورکها خواهید بود و میتوانید به وسیله آنها ارتشی بر ضد سارون بسازید.
داستان بازی سایه جنگ در ادامه بازی سایه موردور شروع میشود. تالیون با کمک کلبریمور حلقه دیگری ساخته که تحت کنترل حلقه اصلی و سارون نیست ولی این حلقه توسط عنکبوت بزرگی که می تواند به شکل انسان درآيد ربوده میشود. در ابتدای بازی شما به شهر میناث ایتیل (Minas Ithil) میروید که شعلههای جنگ سارون به تازگی به آن رسیده است. در اینجا شما آزاد هستید تا به شکار فرماندهان اورک بروید. برخی از این فرماندهان ممکن است در حین مبارزه برای شما کمین کرده باشند. برخی دیگر چثهای بزرگ دارند و نمیتوان به راحتی شکستشان داد. ولی در نهایت همگی نقطه ضعفهایی دارند و با دانستن نقطه ضعفهایشان میتوان شکستشان داد. سبک مبارزات سایه جنگ تا حدودی مشابه بازی بتمن: آرکهام (Batman: Arkham) است و اگر از طرفداران آرکهام هستید شاید شیوه مبارزه آن، در این بازی به کمک شما بیاید.
مأموریتهای جانبی زیادی در سایه جنگ وجود دارد که شامل مبارزات زماندار با فرماندهان اورک است. هر فرمانده اورک دارای تواناییهای منحصربهفردی هستند. برای مثال یک فرمانده اورک به نام کاث سمی، دارای سلاحهای زهرآگین است که در صورت برخورد با بدنتان میتواند پس از مدتی شما را از پای درآورد. این فرمانده همچنین سوار بر چهارپای غولآسایی به نام کاراگور است و این اوضاع را بدتر میکند.
زمانی که کاث بر اثر ضربات شما رو به مرگ است و به اصطلاح بازی شکست خورده، میتوانید با استفاده از حلقه او را تحت تسلط خود درآورید و به عنوان یکی از فرماندهان سپاهیان اورک خود از او استفاده کنید. پس از تسط شما بر این اورک، نوارهای قرمزرنگ و چشم قرمز روی زره وی که نشانه سارون است به رنگ آبی روشن درمیآید. البته همتن طور گفتیم در سایه جنگ، فرماندهان اورک به جز نقاط قوت دارای نقاط ضعفی نیز هستند. این نقاط ضعف در تحت تسلط درآوردن و شکست دادن فرماندهان، نقشی اساسی دارند. نقاط ضعف فرماندهان را میتوان از زیر زبان زیردستان و نوچههایشان و با استفاده از نیروی روح سرگردان کلبریمور بیرون کشید.
سیستم نمسیس و توانایی استفاده از اورکها در ارتش و به زبان دیگر دوست شدن با این موجودات ترسناک از جمله نکات جالب بازی سایه مرگ است. تنوع اورکها با لهجهها، زرهها، سلاحها و اندازههای گوناگون هم به زیبایی بازی افزوده است. دنیای بازی نیز بسیار بزرگ است و تا پایان بازی شاهد لوکیشنهای متنوعی از جنگل و کوه و دشت گرفته تا قلعهها، شهرها و غارها خواهید بود که همگی البته پر است از اورکها، غولها، عنکبوتهای غولپیکر، ترولها و …. و البته شخصیت مرموز همیشگی دنیای ارباب حلقهها گالوم.