خرید بهترین رم های گیمینگ بیشتر از همه به سیستم شما و انتظاری که از آن دارید بستگی دارد. رم قطعهای است که نقش مهمی در عملکرد کامپیوتر ایفا میکند و بهترین رم های مخصوص بازی هم میتوانند تجربه متفاوتی از اجرای بازیها در اختیار شما قرار دهند. در ادامه با معرفی بهترین رمهای DDR4 همراه پلازا باشید.
حافظه رم از جمله مشخصات حساس و بسیار مهم یک سیستم کامپیوتری مخصوصا سیستمهای گیمینگ است. شرکتهای مختلف نیز تبلیغات وسوسه کننده زیادی در مورد ظرفیت و کلاس ساخت این قطعه بسیار مهم انجام میدهند. اما سوای از تبلیغات چیزی که مهم است هماهنگی و یکپارچگی حافظه رم با سایر مشخصات سیستم است. لذا وجود یک لیست از بهترین رم های گیمینگ الزامی است تا از بین آنها اقدام به خرید حافظه رم گیمینگ مناسب خود کنید. به علاوه نیاز به یک راهنمای جامع نیز احساس میشود تا از بین بهترینها، رم مناسب برای گیم های خود را بیابید.
ما نیز در این مقاله سعی کردهایم تا طیف وسیعی از سلایق را در نظر بگیریم. یعنی اگر به دنبال پر سرعت ترین رم مخصوص بازی و یا مقرون به صرفه ترین رم برای گیم هستید، این فهرست آن را پوشش میدهد. حتی اگر هیچ اطلاعاتی درباره حافظ رم ندارید و نمیدانید که کدام یک از رمهای موجود در این فهرست به درد شما میخورد جای نگرانی نیست. در انتهای مقاله، راهنمایی درباره نحوه انتخاب آورده شده تا به وسیله آن از بین بهترین رم های گیمینگ موجود در فهرست، گزینه مناسب خود را با آگاهی پیدا کنید و اقدام به خرید حافظه رم گیمینگ مورد نظر خود کنید. همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
فهرست بهترین رم های گیمینگ
بیشتر بهترین رم های گیمینگ 2022 رمهای DDR4 هستند، حتی با وجود اینکه رمهای DDR5 از راه رسیدند. چرا که این رمها هم احتیاج به مادبردها و پردازندههای نسل جدید دارند و هم در حال حاضر قیمت بسیار بالایی دارند. به همین خاطر؛ هنوز هم بهترین رم های کامپیوتر مخصوص گیمینگ، رمهای DDR4 هستند.
1. G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6000 (2 x 16GB) ؛ از بهترین رم های مخصوص بازی
- ظرفیت: 32 گیگابایت (2 رم 16 گیگابایتی)
- سرعت: 6000 مگاهرتز
- قیمت: حدود 13 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بینظیر، قابلیت اورکلاک، رم نسل جدید
نقاط ضعف: قیمت بسیار بالا
مشخصات کاملا گویا هستند. رم جیاسکیل ترایدنت Z5 یکی از سریعترین و بهترین رم های کامپیوتر مخصوص گیمینگ DDR5 است که میتوانید خریداری کنید. با توجه به استفاده از مدار یکپارچه دای B سامسونگ در این رم، شما میتوانید سرعت آن را حتی از 6000 مگاهرتز نیز بالاتر ببرید. البته همه چیز به میزان ولتاژی که به رم میرسد بستگی دارد.
با وجود عملکرد سریعتر و بالاتر از رمهای DDR4، پاشنه آشیل این رم جیاسکیل همچنان قیمت بسیار بالای آن است. این رم با قیمت حدود 13 میلیون تومانی خود از دسترس بسیاری از گیمرها خارج است ولی اگر قصد اسمبل کردن یک سیستم برای پردازنده آلدرلیک خود را دارید، Trident Z5 RGB بهترین انتخاب شما خواهد بود.
2. Samsung DDR5-4800 (2 x 16GB)
- ظرفیت: 32 گیگابایت (2 رم 16 گیگابایتی)
- سرعت: 4800 مگاهرتز
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بسیار خوب، دای B سامسونگ، امکان اورکلاک
نقاط ضعف: –
ماژول رم سامسونگ DDR5-4800 C40 از نظر عملکرد جوابگوی کاربرانی که بهدنبال حدقل عملکرد رمهای DDR5 هستند خواهد بود. با وجود اینکه این رم از نظر ظاهر برای برخی بیش از حد ساده و شاید زشت باشد اما بهلطف قابلیت اورکلاک میتواند انتخاب بسیار خوبی بهحساب بیاید.
میتوانید با اورکلاک سرعت آن را به 5800 مگاهرتز نیز برسانید. البته همه چیز به سیستم خود شما بستگی دارد. قیمت این رم برای هر شاخه 8 گیگابایتی حدود 3 میلیون تومان است و دو شاخه آن برای شما حدود 6 میلیون تومان خرج خواهد داشت باز هم برای رم کمی بیش از حد گران است.
3. TeamGroup T-Force Xtreem ARGB DDR4-3600 (2 x 8GB) ؛ بهترین رم DDR4 گیمینگ سال
- ظرفیت: 16 گیگابایت (2 رم 8 گیگابایتی)
- سرعت: 3600 مگاهرتز
- قیمت: حدود 9 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بینظیر، ظاهر جذاب
نقاط ضعف: قیمت بالا، بهسختی در بازار پیدا میشود
رم Xtreem ARGB DDR4-3600 C14 یکی از بهترین محصولاتی است که تیمگروپ روانه بازار کرده است. رمی که تمام ویژگیهایی که انتظار داشته باشید را دارا است. این رم یکی از سریعترین رمهای DDR4-3600 C14 موجود در بازار بهحساب میآید. بهخصوص از آنجایی که بهسختی میتوانید یک رم 16 گیگابایتی C14 با این سرعت پیدا کنید.
تیمگروپ این رم را با قیمت 169 دلار روانه بازار کرده و در حقیقت این رم در این سری ارزانترین گزینه است. تنها مشکل این است که حتی در بازارهای جهانی هم بهسختی پیدا میشود و به همین خاطر قیمت آن بیش از حد بالا رفته است.
4. Patriot Viper Steel DDR4-4400 (2 x 8GB) ؛ از بهترین رم های ۲۰۲۱ مناسب گیمینگ
- ظرفیت: 16 گیگابایت (2 رم 8 گیگابایتی)
- سرعت: 4400 مگاهرتز
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بهتر از رمهای 4600، قیمت مناسب، بدون نورپردازی RGB
نقاط ضعف: –
گزینه بعدی در لیست معرفی بهترین رم های گیمینگ، رم پاتریوت وایپر استیل است. یک انتخاب بسیار خوب برای کاربرانی که یک مادربرد درست و حسابی که از پس سرعت بالای این رم بربیاید را دارند. مهمتر اینکه فاقد نورپردازی RGB هم هست و خیلی جلب توجه نمیکند.
5. Patriot Viper RGB DDR4-3600 (2 x 8GB) ؛ از بهترین رم های گیمینگ ارزان
- ظرفیت: 16 گیگابایت (2 رم 8 گیگابایتی)
- سرعت: 3600 مگاهرتز
- قیمت: حدود 3 میلیون تومان
نقاط قوت: قابلیت اورکلاک، نورپردازی RGB سازگار با مادربرد
نقاط ضعف: –
پاتریوت حرف اول را در زمینه ساخت رمهایی با ظاهر زیبا و مشخصات معمولی میزند. آنها بهجای اینکه سرعت این رم را به 4133 برسانند آن را به 3600 مگاهرتز محدود کردند، در نتیجه این رم تنها کمی از نسخه LED سفید خود گرانتر و چند صد دلار ارزانتر از رقبا است. به همین خاطر؛ ارزش خرید بالایی دارد.
این رم یکی از سریعترین رمهای DDR4 بازار است و بهترین انتخاب برای کسانی است که بهدنبال اورکلاک رم و همچنین نورپردازی RGB برای سیستم خود هستند.
6. Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 (4 x 8GB)
- ظرفیت: 32 گیگابایت (4 رم 8 گیگابایتی)
- سرعت: 3200 مگاهرتز
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بسیار خوب، پشتیبانی از نورپردازی سیستمی، قیمت بسیار خوب
نقاط ضعف: به سرعت 4000 مگاهرتز نمیرسد
Corsair Vengeance RGB Pro یک کیت 32 گیگابایتی است که از 4 کانال 8 گیگابایتی تشکیل شده که هرکدام با سرعت 3200 مگاهرتز کار میکنند و مجهز به نور RGB هستند. در زمان نوشتن این مقاله Vengeance RGB Pro چیزی در حدود 5 میلیون تومان است. اگر قیمتی فراتر از این را هم دیدید خیلی تعجب نکنید.
به هر حال شما میتوانید سرعت، رنگ و تنظیمات مختلفی را برای این کیت انتخاب کنید. با پیکربندی 4×8 گیگابایت میتوانید به سرعتهای بالاتر تا 4000 نیز برسید. با توجه به سرعت و قیمت، این رم یکی از بهترین رم های مخصوص بازی در بازار ایران است که میتوانید خریداری کنید.
7. Patriot Viper Steel DDR4-3600 (2 x 32GB)
- ظرفیت: 64 گیگابایت (2 رم 32 گیگابایتی)
- سرعت: 3600 مگاهرتز
- قیمت: حدود 10 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بسیار خوب، ظرفیت بالا برای تولیدکنندگان محتوا، بهترین انتخاب برای مادربوردهای با 2 اسلات
نقاط ضعف: امکان اورکلاک بالایی ندارد
پاتریوت از دید خیلیها بهترین برند رم گیمینگ در بازار است و به همین خاطر هم در این فهرست نمایندگان زیادی دارد. این رم 64 گیگابایتی آنها نیز بهترین انتخاب برای تولیدکنندگان محتوا و کاربرانی است که مادربورد آنها اسلات رم زیادی ندارد. اصلا لازم نیست نگران 2 کاناله بودن آن هم باشید، چرا که عملکرد رم در هر عملیاتی فوقالعاده است.
با این حال از آنجایی که پاتریوت ظرفیت آنها را از هرنظر به حداکثر رسانده، امکان اورکلاک زیادی برایشان وجود ندارد، حتی اگر ولتاژ زیادی به آنها برسانید. البته که همین فرکانس فعلی هم برای بسیاری از کارها کافی است. مهمتر از همه قیمت آن است که خیلی بالا نیست. البته خیلی هم ارزان نیست ولی با توجه به سایر رمهای 64 گیگابایتی، قیمت مناسبی دارد.
8. G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600 (2 x 16GB)
- ظرفیت: 32 گیگابایت (2 رم 16 گیگابایتی)
- سرعت: 3600 مگاهرتز
- قیمت: حدود 6 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد بسیار خوب، امکان تنظیم و شخصیسازی دستی
نقاط ضعف: قیمت کمی زیاد
اگر بهدنبال خرید بهترین رم های rgb باشید و فقط به مشخصات Trident Z Neo جیاسکیل نگاه کنید، احتمالا خیلی توجهتان جلب نمیشود ولی این رم از لحاظ عملکرد یکی از بهترینهای بازار است. ارزش خرید اصلی آن به هیتسینکها و همچنین دای B سامسونگ است که در این محصول بهکار رفته است.
اگر کمی صبر و تحمل داشته باشید میتوانید آن را برای ارائه عملکرد بهتر، بهینهسازی کنید. این رم با تایمینگ 16-16-16-36 عرضه میشود که خیلی بد نیست ولی اگر ولتاژ را روی 1.45 و نه بیشتر، قرار دهید میتوانید تایمینگ را تا 13-14-14-35 کاهش دهید.
9. Kingston HyperX Fury DDR3-1600 (2 x 8GB)
- ظرفیت: 16 گیگابایت (2 رم 8 گیگابایتی)
- سرعت: 1600 مگاهرتز
- قیمت: حدود 2 میلیون تومان
نقاط قوت: سرعت خوب، هیتسینک کارآمد
نقاط ضعف: تاخیر زیاد، قیمت بالا نسبت به رقبا
این روزها دیگر حتی بهترین رم های DDR3 نیز ارزش خرید بالایی ندارند. اگر سیستم شما همچنان از رم DDR3 استفاده میکند بهتر است زودتر به رمهای جدیدتر مهاجرت کنید. اما اگر همچنان قصد استفاده از سیستم فعلی خود را دارید، رم کینگستون هایپراکس فیوری 16 گیگابایتی با سرعت 1600 میتواند انتحاب خوبی باشد.
البته تاخیر آن کمی بالا است ولی همچنان با توجه به قیمت میتواند گزینه مناسبی بهحساب بیاید.
سوالات متداول
1. چه میزان ظرفیت حافظه یا RAM Capacity برای گیم لازم است؟
در حالی که قانون «هرچه بیشتر بهتر» در مورد حافظههای رم صادق است، اما باید به حداکثر نیاز خود نیز توجه داشته باشید. مثلاً تهیه یک رم 32 گیگابایتی وقتی از همه ظرفیت آن استفاده نمیکنید مقرون به صرفه نیست. در خرید رم گیمینگ کامپیوتر و لپ تاپ توجه داشته باشید که ظرفیت 16 گیگابایت یک مقدار معقول و مناسب برای بازیهای نرمال است. صرفاً در مواردی که به بازیهای آنلاین و مالتی تسکینگ میپردازید به سراغ حافظه های رم برای گیم با ظرفیت 32 و 64 گیگابایت بروید.
2. در خرید رم برای گیم مقدار حافظه رم مهمتر است یا سرعت رم؟
قطعاً در خرید رم برای گیم ظرفیت مهمتر از سرعت رم است. ظرفیت تعیین میکند که رایانه شخصی شما یک باره چه مقدار توانایی نگهداشت، تحلیل و ارزیابی داده را دارد. در واقع در اجرای بازیهای سنگین ظرفیت حافظه تعیین میکند که سیستم شما توانایی اجرای یک بازی با گرافیک بالا را دارد یا خیر. اما سرعت رم در اجرای فریمها تاثیرگذار است. در واقع سرعت رم تعیین کننده حداقل فریمهای قابل اجرا در کسری از ثانیه است. به عبارت دیگر هر چه سرعت رم شما سریعتر باشد بازی روان تر و سازگارتر اجرا میشود.
سخن پایانی
در این مقاله به سراغ بهترین رم های گیمینگ رفتیم تا با استفاده از آن یک انتخاب مناسب داشته باشید. این راهنمای جامع در خرید رم گیمینگ کامپیوتر و لپ تاپ با بررسی کامل بازار صورت گرفته و شامل بهترینها و مقرون بهصرفهترینها میباشد. لذا اگر از مشتاقان دنیای بازیهای کامپیوتری هستید با مطالعه این مقاله با چشمی باز اقدام به خرید حافظه رم گیمینگ خود کنید. در پایان مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات و پیشنهادات شما در مورد فهرست ارائه شده هستیم. از نظر شما بهترین رم های مخصوص بازی کدام است؟ آیا خرید رمهای DDR5 را بهصرفه میدانید؟