مستند مهین فیلمی سینمایی و مستند است که به تازگی از پلتفرمهای آنلاین پخش فیلم منتشر شده است. این فیلم به سرگذشت اولین قاتل سریالی زن ایرانی میپردازد.
مستند مهین فیلمی سینمایی در قالب مستند به کارگردانی محمدحسین حیدری و تهیهکنندگی مهدی مطهر و خانه مستند انقلاب اسلامی است. نویسنده این مستند که درباره اولین قاتل سریالی زن ایرانی است مهدی اسدزاده محسوب میشود و وظیفه فیلمبرداری آن را نیز مهدی آزادی بر عهده داشته است. فیلم سینمایی مهین قدیری یکی از مستندهای موفق و بحثبرانگیز سالهای اخیر است که جوایز و افتخارات زیادی نیز کسب کرده است. از جمله جوایز این مستند باید به جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی مستند بلند و بهترین دستاورد فنی یا هنری در بخش تدوین هفتمین جشنواره فیلم شهر در سال 1398 اشاره کنیم.
در ویدیوی زیر میتوانید «تیزر مستند مهین» را تماشا کنید و با فضای ملتهب و پرتنش آن بیشتر آشنا شوید.
مستند مهین که در سال 1398 در گروه هنر و تجربه اکران شده بود، حالا به پلتفرمهای آنلاین رسیده و در دسترس عموم مردم قرار گرفته است. این فیلم مستند از زمان انتشارش در سایتهای پخش فیلم با استقبال مردم مواجه شده و سر و صدای زیادی به پا کرده است. اما مهین قدیری کیست و چرا به او لقب اولین قاتل سریالی زن ایرانی را دادهاند؟ در این مقاله از پلازا به این سوالات پاسخ خواهیم داد و به نقد مستند مهین میپردازیم.
آنچه در ادامه میخوانید:
دانلود فیلم مستند مهین قدیری
برای تماشا و دانلود رایگان مستند مهین قدیری میتوانید به پلتفرمهای پخش فیلم آنلاین و سایتهای قانونی دانلود فیلم مراجعه کنید. امیدواریم تماشای این مستند تکاندهنده برای شما جالب باشد.
تماشا و دانلود کامل مستند مهین
داستان مستند مهین ؛ اولین قاتل سریالی زن ایرانی
مستند مهین درباره چیست و سرگذشت اولین قاتل سریالی زن ایرانی چه شد؟ در این قسمت به این سوالها پاسخ میدهیم. مهین قدیری زنی حدودا 30 ساله است که در سن خیلی پایین ازدواج کرده و اکنون دو فرزند دارد. همسر مهین اعتیاد دارد و یکی از فرزندانش بیمار است. مهین که با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم میکند سرانجام به کشتن زنان مسن و دزدیدن طلاهای آنها رو میآورد.
عمده اتفاقات مستند مهین در سال 1387 رخ میدهند؛ سالی که مهین جنایاتش را شروع کرد و تبدیل به اولین قاتل سریالی زن ایرانی شد. مهین قدیری در مجموع 6 نفر را به قتل رساند، اما در نهایت توسط پلیس شناسایی و دستگیر شد. سرانجام در سال 1389 مهین اعدام شد و پرونده زندگی و قتلهایش برای همیشه به پایان رسید.
همچنین در خلاصه داستان این مستند در وبسایت فیلیمو نوشته شده است که: «زمستان 1387 جسد زنی در شهر کوچک قزوین کشف میشود و این تازه شروع وحشت است. وحشتی که قرار است مدتها روی ذهن مردم سایه بیندازد. مبارزه نفسگیر قاتل و کارآگاهها 4 ماه ادامه پیدا میکند. با دستگیری مهین حقایق تازهای فاش میشود».
بازیگران و عوامل فیلم سینمایی مهین قدیری
عوامل فیلم مهین عبارتند از:
- کارگردان: محمدحسین حیدری
- تهیهکننده: مهدی مطهر
- مجری طرح: یاسر قارونی
- نویسنده: مهدی اسدزاده
- مدیر فیلمبرداری: مهدی آزادی
- طراح صحنه و لباس: آبتین برقی
- صدابردار: حسن شبانکاره
- طراح چهرهپردازی: امید گلزاده
- تدوین: محمدحسین حیدری و زهره احمدزاده
- جلوههای بصری: پدرام بهرامی
بازیگران مستند مهین عبارتند از:
- اعظم عرفانی در نقش مهین قدیری
- سکینه اصغرپوران
- ابراهیم میرقاسمی
- سیدمصطفی میثمی
- سکینه جمالی
- کبری زمانی
- فریبا کاتبی
- و…
نقد مستند مهین
مهین مستندی ایرانی محصول سال 1396 و به کارگردانی محمدحسین حیدری است که بعد از اکران در سینماهای هنر و تجربه و شرکت در جشنوارههای مختلف، حالا از 5 خرداد 1400 به پلتفرمهای پخش فیلم آنلاین همانند فیلیمو آمده است. محمدحسین حیدری تدوینگر و مستندساز ایرانی است که در رشته مدیریت صنعتی تحصیل کرده است. این فیلمساز از سال 1392 فعالیت خود را آغاز کرده و علاوه بر مستند مهین، کارگردانی مستند دیگری به نام پائیز سبز را نیز بر عهده داشته است.
فیلم سینمایی مهین قدیری در قالب مستند ساخته شده و ترکیبی از سکانسهای بازسازیشده توسط بازیگران مختلف و فیلمها و افرادی حقیقی است. در این سکانسهای بازسازیشده اغلب شاهد فعالیتهای مهین قدیری، از انتخاب تا کشتن سوژههایش هستیم. اما در این مستند فیلمهایی از مهین واقعی نیز میبینیم؛ تصاویری که احتمالا توسط پلیس و حین بازسازی و تشریح قتلها توسط مهین ضبط شدهاند. افراد حقیقی در این فیلم نیز عموما پلیسها و مامورانی هستند که درگیر این پرونده بودهاند.
این فیلم با سکانسی سینمایی از داخل یک تاکسی شروع میشود. اما این ماشین سوژه اصلی مستند مهین نیست؛ سوژه اصلی ماشینی است که کنار خیابان پارک کرده و زنی که سعی دارد چیزی سنگین را به کناری بکشد و احتمالا آن را رها کند. این سکانس در واقع بازسازی اولین قتل مهین قدیری است که بعدتر در فیلم شاهد جزئیات بیشتری درباره آن هستیم.
قربانی اولین جنایت مهین بر خلاف قتلهای بعدیاش، یک زن نیست، بلکه یک مرد است. در واقع این قربانی صاحب خانه مهین بوده که پیشنهادات غیر اخلاقیای به او میداده است و در نهایت یک روز که وارد خانه مهین شده بود، این زن او را به قتل میرساند. احتمالا همین قتل بدون برنامهریزی نیز زمینهای میشود برای قتلهای مهین؛ چراکه دیگر او میدانسته که توانایی کشتن یک انسان دیگر را دارد. البته قربانیان بعدی مهین همه زنانی سن و سالدار بودهاند.
مهین با مادرش رابطه خوبی نداشته و در دورانی که بیشترین نیاز را به خانوادهاش داشته، مادرش او را حمایت نمی کرده است. طبق گزارشهای پلیس در مستند مهین، تمامی قربانیان این اولین قاتل سریالی زن ایرانی زنانی سالخورده و مسن همانند مادرش بودهاند. البته خود مهین دلیل انتخاب سوژههایش را اینطور بیان کرده که به دلیل سن بالای آنها، دیگر دلش به حالشان نمیسوخته است. از طرف دیگر او زنانی را انتخاب میکرده که طلاهای زیادی داشتهاند. با این حال میتوانیم یکی از دلایل روانشناختی شباهتهای قربانیان مهین را در رابطه مشکلدار او با مادرش جستجو کنیم.
مهین به دلیل چکهایی که داشت تقریبا هر ماه یک قربانی جدید به نامه سیاه اعمالش اضافه میشد. او که در قزوین زندگی میکرد، برای انتخاب سوژههایش به زیارتگاهی در قزوین میرفت و به زنان مسنی که به نظر ثروتمند میآمدند و طلاهای زیادی داشتند نزدیک میشد. مهین یک رنوی زرد رنگ داشت و در نهایت به قربانیان پیشنهاد میکرد که آنها را برساند و به این صورت آنها را سوار ماشین خودش میکرد. در ماشین نیز آبمیوهای به آنها میداد که حاوی مواد بیهوشکننده بود و در انتها به قسمت سیاه «قتل» میرسید.
در نهایت یکی از قربانیان مهین از خوردن آن آبمیوه آلوده خودداری میکند و به اصطلاح قسر در میرود. این قربانی که به مهین مشکوک شده بود نزد پلیس میرود و در نتیجه پلیس، مهین را شناسایی کرده و او را دستگیر میکنند. مهین قدیری به اتهام قتل عمدی شش نفر به اعدام محکوم گردید و سرانجام حکم اعدامش در تاریخ 29 آذر 1389 در زندان چوبیندر قزوین اجرا شد.
در کل باید بگوییم که مهین مستند دردناکی است؛ نه تنها به خاطر خشونتی که در این فیلم شاهدش هستیم، بلکه به خاطر بیچارگی و زوال یک زن که رفته رفته به خاطر شرایط دشواری که گرفتارش شده تبدیل به یک قاتل خونسرد و در واقع اولین قاتل سریالی زن ایرانی میشود. البته که شرایط سخت هیچ وقت اعمال نادرست ما را توجیه نمیکند؛ چه برسد به قتل و کشتار انسانهای دیگر.
ببینیم یا نبینیم؟
اگرچه شاید مستند مهین ایراداتی در کارگردانی خام محمدحسین حیدری داشته باشد، اما موضوع آن آنقدر حساس و بااهمیت است که میتوان نقصهای آن را ندیده گرفت و تماشایش را به دیگران پیشنهاد کرد. در واقع جامعه ایران خصوصا در این روزها یکی از پرالتهابترین و خشونتبارترین دورانش را میگذراند. هر ماه، هر هفته و هر روز شاهد خبرهای دردناک زیادی از انواع خشونت در میان اقشار مختلف جامعه هستیم؛ از پدری که با داس سر دختر کوچکش را میبرد تا پدر و مادری که با خونسردی پسرشان را کشته و جسدش را قطعه قطعه و در سطل آشغالهای شهر پخش کردهاند! همه اینها ما را به این فکر میاندازد که این همه خشونت از کجا میآید؟ ریشه آنها در چیست؟ مستند مهین سعی دارد به قسمت کوچکی از دلایل این خشونت بپردازد و همین هم تماشای آن را ضروری و مهم کرده است.
جوایز مستند مهین
بد نیست در انتها نگاهی به جوایز این فیلم نیز بیندازیم:
- برنده جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی مستند بلند و بهترین دستاورد فنی یا هنری در بخش تدوین هفتمین جشنواره فیلم شهر، سال 1398
- حضور در میان 14 اثر مستند راه یافته به بخش مستند زیر ذره بین، در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، سال 1398
- رتبه دوم در میان 10 فیلم برتر از نگاه تماشاگران دوازدهمین جشنواره سینما حقیقت، سال 1397
- نامزد عنوان بهترین مستند در بیستمین جشن حافظ، 1399
کلام آخر
در این مقاله از پلازا با نقد و بررسی فیلم سینمایی مهین قدیری، اولین قاتل سریالی زن ایرانی همراه شما بودیم. مهین قدیری 32 ساله در فاصله چند ماه 5 زن و یک مرد را به قتل میرساند و در نهایت توسط پلیس دستگیر میشود و در سال 1389 حکم اعدامش اجرا میگردد. مستند مهین این داستان واقعی و هولناک را به تصویر کشیده است. آیا شما فیلم سینمایی مهین قدیری را تماشا کردهاید؟ نظر شما درباره این فیلم و سرگذشت مهین چه بود؟ در پایین همین صفحه میتوانید نظرات خودتان را با ما و دیگر خوانندگان پلازا به اشتراک بگذارید.