ارزانترین گوشی نوکیا شاید از لحاظ امکانات و مشخصات حرف زیادی برای زدن نداشته باشد اما با توجه به قیمت برای استفاده روزمره و سبک، جوابگو خواهد بود. ما هم در این مطلب قصد داریم با چند نمونه از بهترین و ارزان ترین موبایل های این شرکت در بازار آشنا شویم.
اگر چندین سال به عقب برگردیم میبینیم حرف اول و آخر را در بازار گوشیهای موبایل، برند نوکیا میزد. برندی که پرفروشترین گوشیهای دنیا را تولید میکرد و رقیب قابل توجهی هم نداشت؛ با این حال با توجه به سرمایهگذاری عظیم شرکتهایی مثل اپل و سامسونگ، برندهای قدیمی مثل نوکیا دیگر از چرخه رقابت خارج شدهاند. نوکیا و شرکت مادر آن یعنی HMD Global نیز بهخوبی میدانند توانایی رقابت با برندهای بزرگ در دسته گوشیهای پرچمدار و گرانقیمت را ندارند؛ به همین خاطر آنها تمام تمرکز خود را به تولید گوشیهای اقتصادی و ارزان معطوف کردهاند. گوشی نوکیا در بازار ایران نیز حضور پررنگی دارند و به همین دلیل نیز در این مطلب پلازا میخواهیم با چند نمونه از آنها آشنا شویم.
فهرست مطالب
ارزانترین گوشی های نوکیا
نوکیا همانطور که گفتیم یکی از برندهایی است که تمام تمرکز خود را بر تولید ارزان ترین گوشی های بازار معطوف کرده است. سالها است که یک گوشی پرچمدار یا میانرده از این برند در بازار عرضه نشده است و در عوض تمامی گوشیهای آنها، محصولات اقتصادی و ارزان بودهاند. اما کدام یک از این محصولات میتوانند انتخاب بهتری باشند؟
1. نوکیا G21؛ گوشی نوکیا ارزان و خوب
- نمایشگر: 6.5 اینچی IPS LCD با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 11
- تراشه: یونیساک T606
- رم: 3/4/6 گیگابایت
- حافظه: 64/128 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 2 + 2 + 50 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 18 وات
- قیمت: حدود 5 میلیون تومان
نقاط قوت: طراحی ساده و زیبا، شارژدهی طولانی، اندروید خام، دوربین سلفی بسیار خوب
نقاط ضعف: روشنایی محدود نمایشگر، سرعت شارژ پایین، تراشه ضعیف
نوکیا G21 یکی از گوشی های ارزان نوکیا است که میتوانید مدنظر داشته باشید. این گوشی دارای چند نقطه قوت مهم مثل شارژدهی فوقالعاده و بهرهمندی از اندروید خام است. همچنین از دوربین سلفی بسیار قابلی هم برخوردار است و شاید بتوان گفت طراحی ساده و زیبایی هم دارد.
با این حال بیشتر نقاط ضعفی که در این بازه قیمتی در سایر گوشیها میبینیم در این گوشی نیز حضور دارند. برای مثال دوربین اصلی عملکرد خیلی خوبی ندارد و تراشه نیز تنها برای استفاده بسیار سبک قدرت کافی دارد. از طرف دیگر نمایشگر روشنایی خیلی زیادی ندارد و در محیطهایی که نور کافی وجود نداشته باشد، بهسختی میتوانید محتوای آن را بخوانید.
2. نوکیا G11 پلاس
- نمایشگر: 6.52 اینچی IPS LCD با رفرشریت 90 هرتز و رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 12
- تراشه: یونیساک T606
- رم: 3/4 گیگابایت
- حافظه: 32/64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 2 + 50 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: عملکرد قابل قبول دوربین، پشتیبانی نرمافزاری نسبتا طولانی، شارژدهی بسیار خوب
نقاط ضعف: تراشه ضعیف، نمایشگر روشنایی کافی ندارد
گزینه بعدی که میتوانید مدنظر قرار دهید، گوشی نوکیا G11 پلاس است. یک گوشی اقتصادی دیگر که کمی ارزان تر از G21 است چرا که در این گوشی خبری از سنسور ماکرو نیست و سرعت شارژ نیز از 10 وات فراتر نمیرود. با این حال این گوشی از یک دوربین با عملکرد بسیار خوب با توجه به قیمت بهره میبرد و با اندروید 12 نیز عرضه شده است و قرار است تا 2026 آپدیتهای نرمافزاری را دریافت کند.
البته که نقاط ضعفی مثل نمایشگر با روشنایی کم، عملکرد ضعیف تراشه یونیساک و بلندگوی نهچندان خوب از جمله مواردی هستند که باید درنظر داشته باشید.
3. نوکیا C31
- نمایشگر: 6.75 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 12
- تراشه: یونیساک SC9863A
- رم: 3/4 گیگابایت
- حافظه: 32/64/128 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 2 + 2 + 13 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 4 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر با اندازه بزرگ، اندروید خام، شارژدهی طولانی
نقاط ضعف: تراشه ضعیف، نمایشگر روشنایی کافی ندارد، رزولوشن پایین پنل
نوکیا C31 یکی از گوشیهای جدید در سری C این کمپانی است و در پاییز سال 2022 وارد بازار شده است. این گوشی کمی از 2 گوشی بالا ارزانتر است چرا که نمایشگر آن یک پنل 60 هرتزی است و تراشه ضعیفتر و قدیمیتری هم دارد. مهمتر از همه رزولوشن دوربین اصلی نیز به 13 مگاپیکسل کاهش پیدا کرده است.
از طرف دیگر گوشی با اندروید 12 عرضه شده است و قرار است تا اندروید 14 را دریافت کند. همچنین مانند اکثر گوشیهای اقتصادی، شارژدهی بسیار طولانی هم دارد و میتواند بهراحتی تا چند روز با یک بار شارژ دوام بیاورد.
4. نوکیا G10
- نمایشگر: 6.52 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 11
- تراشه: هلیو G25
- رم: 3/4 گیگابایت
- حافظه: 32/64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 2 + 2 + 13 مگاپیکسل
- باتری: 5000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 3 میلیون تومان
نقاط قوت: شارژدهی طولانی، قیمت ارزان
نقاط ضعف: عملکرد کند، کیفیت ساخت نهچندان خوب
گوشی G10 ارزانترین قیمت گوشی نوکیا در بازار را دارد. یک گوشی با قیمت حدود 3 میلیون و 500 هزار تومان که شارژدهی طولانی (3 روز) دارد و از نمایشگر قابل قبولی هم با توجه به قیمت بهره میبرد. نوکیا برخلاف اکثر مدلهای خود برای این گوشی بهسراغ تراشه مدیاتک رفته است اما تراشه قدیمی G25 نیز از نظر عملکرد تفاوت زیادی با نمونههای ساخته شده توسط یونیساک ندارد و در نتیجه گوشی عملکرد کندی دارد.
5. نوکیا C30
- نمایشگر: 6.82 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 11
- تراشه: یونیساک SC9863A
- رم: 2/3/4 گیگابایت
- حافظه: 32/64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 2 + 13 مگاپیکسل
- باتری: 6000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 3 میلیون تومان
نقاط قوت: نمایشگر بزرگ، شارژدهی طولانی، دوربین قابل قبول
نقاط ضعف: وزن زیاد، عملکرد کند
نوکیا C30 نسخه قدیمیتر نوکیا C31 است که بالاتر آن را معرفی کردیم. گوشی که جزو ارزان ترین گوشی های نوکیا بهحساب میآید و با توجه به وزن 237 گرمی که دارد یکی از سنگینترینها نیز هست. البته که این گوشی دارای یک پنل بزرگ 6.82 اینچی است و از این نظر علاوه بر وزن زیاد، اندازه بسیار بزرگی هم دارد و اصلا مناسب کاربرانی که دستان کوچکی دارند، نیست.
نوکیا C30 با تراشه قدیمی SC9863A عرضه شده و در کنار حداکثر 4 گیگابایت رم، نمیتواند از لحاظ عملکرد خیلی راضی کننده باشد. به همین خاطر باید انتظار لگ و بارگذاری کند اپلیکیشنها را داشته باشید. گوشی در بیشتر مواقع هنگام اجرای اپلیکیشنها و بازیهای سنگین، کرش خواهد کرد.
6. نوکیا C21
- نمایشگر: 6.52 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 11
- تراشه: یونیساک SC9863A
- رم: 2/3 گیگابایت
- حافظه: 32/64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 8 مگاپیکسل
- باتری: 3000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 3 میلیون تومان
نقاط قوت: باتری قابل تعویض، قیمت ارزان، نمایشگر قابل قبول
نقاط ضعف: با اندروید 11 عرضه شده است، قاب آلومینیومی، تراشه ضعیف
نوکیا C21 یک گوشی جدید از HMD Global با یک قابلیت کلیدی است که حتی در گوشیهای پرچمدار نیز پیدا نمیکنید؛ باتری این گوشی مثل گوشیهای لمسی قدیمی قابل تعویض است و شما میتوانید با خارج کردن قاب پشتی به باتری دسترسی پیدا کرده و آن را تعویض کنید.
البته با توجه به این موضوع، ظرفیت باتری کوچکتر از خیلی از گوشیهای جدید و تنها 3000 میلیآمپر است. سایر مشخصات این گوشی شبیه به دیگر ارزان ترین گوشی های نوکیا است با این تفاوت که در این گوشی خبری از لنزهای اضافی نیست شما تنها به یک دوربین 8 مگاپیکسلی دسترسی دارید.
7. نوکیا C10؛ ارزان ترین گوشی نوکیا
- نمایشگر: 6.52 اینچی IPS LCD با رزولوشن 720p
- سیستمعامل: اندروید 11
- تراشه: یونیساک SC7331E
- رم: 1/2 گیگابایت
- حافظه: 16/32 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه
- دوربینها: 5 مگاپیکسل
- باتری: 3000 میلیآمپر با شارژ 10 وات
- قیمت: حدود 2 میلیون تومان
نقاط قوت: باتری قابل تعویض، پشتیبانی طولانی مدت
نقاط ضعف: عملکرد بسیار ضعیف، دوربین ضعیف، فاقد 4G است
نوکیا C10 را میتوانیم ارزان ترین گوشی نوکیا در بازار بهحساب بیاوریم. گوشی که پایین ترین قیمت گوشی نوکیا را دارد و همراه با یک تراشه پایینرده و حداکثر 2 گیگابایت رم عرضه شده است. با این مشخصات فنی گوشی اصلا در استفاده روزمره عملکرد خوبی ندارد و شما باید با کرش و لگ مداوم کنار بیایید.
از طرف دیگر دوربین اصلی نیز تنها 5 مگاپیکسل رزولوشن دارد و فقط هنگام عکاسی از محیطهایی که نور کافی در آنها وجود دارد میتواند تصاویر قابل قبولی در اختیار شما قرار دهد. خوشبختانه اما باتری این گوشی نیز قابل تعویض است و به همین خاطر خیال شما از این بخش تا حدود زیادی راحت خواهد بود. قیمت ارزانترین گوشی نوکیا 2023 حدود 2 میلیون تومان است.
سخن پایانی
ارزانترین گوشی های نوکیا سهم قابل توجهی از بازار گوشیهای زیر 5 میلیون تومان را بهخود اختصاص دادهاند. تمام گوشیهای این شرکت، محصولات اقتصادی و ارزانقیمت هستند که شاید تنها برای استفاده روزمره و بسیار سبک، انتخاب خوبی باشند. از دید شما کدام یک از این گوشیها ارزش خرید بالاتری دارد؟ بهنظر شما بهترین گوشی ارزان قیمت نوکیا کدام است؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.