اگرچه ۳۰ سال از عمر گیفها میگذرد ولی استفاده از آنها به تازگی در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک رایج شده است. فرمت عکسی گیف یا فرمت متناوب گرافیکی (Graphic Interchange Format) امروز ۲۵ خرداد ۳۰ ساله میشود و فیسبوک تولدش را با اضافه کردن این قابلیت در قسمت درج دیدگاه جشن میگیرد. اولین سوالی هم که این شبکه اجتماعی در خصوص از کاربرها درمورد این تصاویر متحرک پرسیده این است که چگونه GIF را میخوانید؟ گیف یا جیف؟! خب بیایید ما گیف صدایش کنیم.
البته استفاده از گیفها در فیسبوک چیز تازهای نیست ولی براساس گفته این شرکت استفاده از آن با آمدنش به فیسبوک در سال ۲۰۱۵ بیشتر و بیشتر شده است. این قابلیت به کاربرها اجازه میدهد تا بدون باز کردن مرورگرهای خود گیف مورد نظر را در همان صفحه فیسبوک بیابند. تنها طی سال گذشته کاربرها از حدود ۱۳ میلیارد گیف (از انیمیشنهای متحرک بامزه گرفته تا استفاده طنزآمیز از تکههایی از فیلمها) در پیامرسان این شبکه اجتماعی استفاده کردهاند که این یعنی حدود ۲۵۰۰۰ گیف در دقیقه. طبق گفته این شرکت، این رقم سه برابر تعداد استفاده از گیفها در سال گذشته است.
فیسبوک هم به مناسبت ۳۰ سالگی گیف، آن را به قسمت درج دیدگاه خود اضافه کرده تا بدون اینکه مجبور به ترک صفحه فیسبوک باشید از آنها استفاده کنید. استفاده از این ویژگی که تاکنون فقط برای عده خاصی از کاربرها در دسترس بوده اکنون برای همه کاربرها در سراسر جهان قابل آزاد است. فقط کافیست دکمه گیف را در قسمت نوشتن دیدگاه کلیک کنید و سپس با وارد کردن عبارتی گیف مورد نظرتان را پیدا کنید، درست مثل فرستادن گیف در پیامرسان فیسبوک. قبلاً گیفها را فقط میتوانستید با لینکی از مخزن گیفها یعنی Giphy آپلود کنید ولی دیگر نیازی به این کار نیست.
به مناسبت اضافه شدن این قابلیت به فیسبوک، گیفهای زیاد تازهای در همکاری با Giphy ساخته شده است. این شرکت ۲۰ گیف مختص خود را طراحی کرده که ستارههای فیسبوکی را به تصویر میکشد. این ۲۰ گیف بهجز قسمت دیدگاه، در قسمتهای دیگر فیسبوک مانند پیامرسان هم در دسترس هستند.
ولی آخرش کدام طرز ادای GIF درست است؟ اکنون ۳۰ سال از عمر این فرمت تصویر میگذرد ولی هنوز هم توافقی همگانی بر سر اینکه چگونه نام آن را بخوانیم وجود ندارد. گیف بگوییم یا جیف؟ البته سازنده این فرمت استیو ویلهایت آن را جیف میخواند! قضاوت با شماست.