عکسهای ماهوارهای از کارخانه خودروسازی تسلا در تیلبرگ هلند نشان میدهد که پنلهای خورشیدی گرانقیمتی روی سقف این کارخانه اروپایی تعبیه شده تا برق مورد نیازش را تأمین کند. این تأسیسات خورشیدی بزرگ که به تازگی توسط یک مدافع انرژیهای تجدیدپذیر کشف شده به نظر میرسد تمام سطح سقف این کارخانه خودروسازی را پوشانده است، به طوری که این پنلهای تولید انرژی در گوگل مپز نیز قابل مشاهدهاند.
پنلهای خورشیدی تأسیسات تیلبرگ اولین بار توسط کیس وندرلون (Kees van der Leun) یکی از مدافعان دیرین انرژیها پاک و مدیر اکوفیس (Ecofys) دیده شدند. در حالی که جزئیات این سیستم خورشیدی هنوز توسط این شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک منتشر نشده، مدیر اجرایی اکوفیس تخمین زده است که این تأسیسات مساحتی حدود ۴۳۰۰۰ متر مکعب را پوشس داده و به اندازه کافی بزرگ هست تا چیزی حدود ۳ مگاوات انرژی برق پاک را تولید کند. وندرلون در حساب توییترش با انتشار عکس گوگل مپز نوشت: «یکی از جدیدترین و بزرگترین سیستمهای خورشیدی ساخته شده در هلند در تیلبرگ؛ سقف این تأسیسات ۴۳۰۰۰ متر مربع است و با پنلهای خورشیدی پوشیده شده است. چیزی حدود ۳ مگاوات برق».
تأسیسات تیلبرگ زیر نظر شرکت تسلا واقع در کالیفرنیا و به عنوان مرکز مونتاژ و پخش تولیدات این شرکت در اروپا عمل خواهد کرد. این تأسیسات در هنگام شروع به کار در سال ۲۰۱۳ میلاد مساحتی بالغ بر ۱۸۹۰۰ متر مربع داشت ولی تنها یک سال پس از شروع فعالیتش، تسلا تصمیم بر توسعه آن گرفت یک سالن بزرگ، تجهیزات مونتاژ بیشتر، و یک سکوی بارگیری را به ساختمان آن اضافه کند. زمانی که تسلا کار توسعه را تمام کرد، تأسیسات تیلبرگ تقریباً سه برابر شده بود و مساحتش به ۴۹۰۰۰ متر مربع رسید. اگر عدد تخمین زده شده توسط وندرلون درست باشد اکنون تقریباً ۸۸ درصد سطح این تأسیسات با پنلهای خورشیدی پوشیده شده است.
تأسیسات تیلبرگ تسلا گام دیگری است در جهت اهداف این کمپانی در ایجاد سیستمی کاملاً تجدیدپذیر در تولید انرژی برای سیستمهای تولیدیاش. جی.بی استرابل (JB Straubel) مدیر فنی تسلا در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که گیگافکتوری ۱ (Gigafactory 1) در ایالت نوادا جدای از آنکه یکی از بزرگترین ساختمانهای روی زمین است طوری طراحی شده که میزان تولید آلایندههای کربنیاش صفر باشد. استرابل گیگافکتوری نوادا را به تفصیل در نشستی در دانشگاه نوادا توضیح داده است. وی در طول سخنانش اذعان کرد که طراحی گیگافکتوری نوادا نیز با در نظر گرفتن تولید انرژی مستقل و پاک در خود این کارخانه صورت گرفته است.
وی در سخنرانیاش گفت:
از ابتدای طراحی و ساخت این کارخانه، عدم تولید آلایندههای کربنی را مد نظر داشتیم. بنابراین واضحترین چیزی که انجام دادیم پوشاندن کل سایت کارخانه با پنلهای خورشیدی بود. تمامی سقف گیگافکتوری از ابتدا با در نظر گرفتن استفاده از انرژی خورشیدی طراحی شده است. تمامی سقف را خالی از هرگونه تجهیزات مکانیکی ساختیم. هیچ گونه منفذ اضافی در سقف تعبیه نکردیم و نیازی هم به آن نداشتیم. نتیجه آنکه سطحی کاملا صاف به دست آمد که آن را با پنلهای خورشیدی پوشاندیم. ولی این پنلهای خورشیدی کافی نبودند و تپههای اطراف را نیز با پنلها پوشاندیم.
تاکنون گیگافکتوری ۱ در نوادا و گیگافکتوری ۲ در بوفالو نیویورک از هیچ گونه سیستم پنل خورشیدی استفاده نکردهاند. ولی پیشرفت اخیر در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی شاید نویدبخش اجرای پروژههای تأمین برق برای پرچمداران کمپانی تسلا نیز باشد.