پرپر زدن صفحه نمایش گوشی ممکن است به دلایل مختلفی باشد. از دست دادن اتصالات داخلی و ایراد نرمافزاری، بعضی از مشکلاتی هستند که عملکرد نمایشگر را مختل کرده و موجب پریدن صفحه نمایش گوشی یا پرش صفحه گوشی میشوند.
وقتی در اتصالات داخلی گوشی مشکلی به وجود میآید، عملکرد نمایشگر دچار اختلال شده و مسائلی نظیر پریدن صفحه نمایش گوشی به وجود میآید. همچنین، برخی ایرادات نرمافزاری هم ممکن است علت پرپر زدن صفحه نمایش گوشی باشد. هر چند ممکن است مشکل سختافزاری هم منجر به چنین اتفاقی شود. در این مقاله از پلازا چند راه حل ارائه میشود که در صورت پرش صفحه نمایش گوشی خود میتوانید آنها را امتحان کنید.
آنچه در ادامه میخوانید:
دلایل پرپر زدن صفحه نمایش گوشی
در ادامه به علت پرپر زدن صفحه گوشی میپردازیم.
مشکلات نرم افزاری
مشکلات نرمافزاری که منجر به پرپر زدن صفحه نمایش گوشی میشوند، معمولاً به این دلیل است که یک اپلیکیشن به رزولوشنی بالاتر از جی پی یو (GPU) گوشی شما نیاز دارد. جی پی یو در واقع تصاویر گوشی را پردازش و رندر میکند.
گاهی برخی اپلیکیشنها یا ویدئوها به رزولوشن بالاتری نیاز دارند و در چنین شرایطی، گوشی با مشکل مواجه میشود. پریدن صفحه نمایش گوشی گاهی در مواقعی پیش میآید که اپلیکیشنها یا ویدئوها باید با رزولوشنی بالاتر از رزولوشن جی پی یو گوشی شما رندر شوند، بنابراین، با سی پی یو گوشی رندر میشوند و پرش صفحه گوشی رخ میدهد.
مشکلات سخت افزاری
مشکلات سختافزاری که موجب پرپر زدن صفحه نمایش گوشی میشوند، معمولاً به علت وجود ایرادی در پنل ال سی دی (LCD) است. امکان دارد اتصال پنل ال سی دی یا اتصال خود نمایشگر مشکل داشته باشد.
روش های رفع مشکل پرش نمایشگر موبایل
اما حل مشکل پریدن صفحه نمایش گوشی از چه طریقی ممکن است؟ روشهای مختلفی برای رفع مشکل پرش صفحه نمایش گوشی وجود دارد، اما اگر هیچ یک از این روشهایی که در ادامه معرفی میشوند نتیجهبخش نبودند، لازم است که گوشی خود را به یک متخصص نشان بدهید.
ریبوت کردن (Reboot) گوشی
سادهترین راه برای حل مشکل پرپر زدن صفحه نمایش گوشی ری استارت (Restart) کردن گوشی است. انجام این کار تمام خدمات و فرآیندهای پسزمینه را غیرفعال میکند. همچنین اجزاء گوشی را رفرش (Refresh) یا تازهسازی خواهد کرد. اگر پس از ریبوت کردن مشکل پرپر زدن ال سی دی گوشی رفع شد، اکنون میتوانید تمام اپلیکیشنهایی را که اخیراً نصب کردهاید، بررسی کنید.
هارد ریست (Hard Reset) گوشی
ریبوت کردن ابتداییترین روش عیبیابی است و برای اکثر مشکلات قابل استفاده است. با این حال، اگر منجر به رفع مشکل چشمک زدن و پرش صفحه نمایش نشود، مرحله بعدی هارد ریست کردن گوشی و پاکسازی کردن آن است. این کار گوشی را به حالت فکتوری ستینگز (Factory settings) یا تنظیمات کارخانه برمیگرداند و حافظه کش (Cache) گوشی (حافظه پنهان گوشی) را پاک میکند.
بنابراین، اگر دادههای پردازش نشدهای وجود دارند که عملکرد گوشی را مختل میکنند، هارد ریست میتواند همه چیز را پاکسازی کند. البته اگر اطلاعات مهمی دارید که میخواهید بعداً بازیابی کنید، قبل از این کار میتوانید از گوشی خود پشتیبانگیری کنید یا به اصطلاح بکاپ (Backup) بگیرید.
هارد ریست گوشی اندروید
برای حل مشکل پریدن صفحه نمایش گوشی اندروید و هارد ریست کردن این گوشی، میتوانید وارد تنظیمات (Settings) گوشی شده و به قسمت سیستم (System) بروید. در این قسمت، وارد گزینه «Reset Options» شده و گزینه «Erase All Data» را انتخاب کنید. اگر این گزینه را پیدا نکردید، در منوی تنظیمات «Settings»، ریست فکتوری (Factory reset) را پیدا کنید.
هارد ریست گوشی iOS
کاربران گوشیهای iOS باید به قسمت تنظیمات «Settings» و سپس به قسمت «General» بروند. اکنون گزینه «Reset» و سپس گزینه «Erase All Content and Settings» را انتخاب کنید. با توجه به میزان اطلاعاتی که در گوشی دارید، ریست کردن گوشی چند دقیقه زمان میبرد.
بوت کردن در حالت سیف مود (Safe Mode)
بوت کردن در حالت سیف مود را فقط در گوشیهای اندروید میتوان انجام داد. کاربران اندروید میتوانند در حالت سیف مود (Safe mode) از نرمافزار اصلی گوشی استفاده کنند. برخلاف ریست فکتوری، حالت سیف مود تمام اطلاعات گوشی را حفظ میکند و هر زمان که بخواهید میتوانید گوشی را به حالت قبلی برگردانید. با این حال، سیف مود ابزاری برای تشخیص مشکل است و آن را رفع نخواهد کرد.
اگر در حالت سیف مود، عملکرد گوشی بهتر بود، متوجه میشوید که دلیل چشمک زدن صفحه گوشی مشکل نرمافزاری است و گوشی به ریست فکتوری نیاز دارد.
برای بوت کردن گوشی در حالت سیف مود در اندروید، کلید پاور (Power) را فشار داده و نگه دارید. اکنون، گزینه «Power off» را انتخاب و لمس کنید. به این ترتیب، گوشی شما در حالت سیف مود ری استارت شده و لرزش بر روی صفحه نمایش گوشی متوقف خواهد شد. برای خروج از حالت سیف مود همین فرآیند را تکرار کنید و گزینه «Restart» را انتخاب کنید.
با این حال ممکن است این فرآیند در گوشیهای مختلف متفاوت باشد، بنابراین میتوانید با مراجعه به وبسایت پشتیبانی سازنده دستگاه فرآیند مربوطه را پیدا کنید.
غیرفعال کردن روشنایی خودکار
تنظیمات روشنایی خودکار (Auto-brightness)، روشنایی نمایشگر را بر اساس دادههای سنسور نور، به طور مداوم تغییر میدهد. اما بروزرسانی نرمافزار یا ایراد سختافزاری ممکن است منجر به مشکلات غیرمنتظره مانند پرپر زدن صفحه نمایش گوشی شود. بنابراین، اقدام دیگری که میتوانید انجام دهید، غیرفعال کردن این گزینه از منوی تنظیمات (Settings) است.
برای پیدا کردن این گزینه در گوشی اندروید وارد تنظیمات (Settings) شده و به قسمت «Display» بروید. و برای پیدا کردن آن در گوشی iOS وارد تنظیمات (Settings) شده و به قسمت «General»، سپس «Accessibility» و بعد «Display Accommodations» بروید.
به روز رسانی های موجود را بررسی کنید
برای حل مشکل پرپر کردن صفحه گوشی میتوانید آپدیت های موجود را بررسی کنید، زیرا ممکن است یکی از دلایل پرش صفحه گوشی عدم بروزرسانی یک نرمافزار باشد. در چنین شرایطی، برای رفع مشکل پریدن صفحه نمایش گوشی لازم است که منتظر به روز رسانیها بمانید و در صورت موجود بودن، نرمافزارهای مربوطه را آپدیت کنید.
حتی میتوانید گوشی را به سیستم عامل قدیمی بازگردانید. این ویژگی در برخی گوشیها مانند وان پلاس وجود دارد. به وبسایت پشتیبانی دستگاه خود مراجعه کنید، یک فایل میانافزار (Firmware) قدیمی را دریافت کرده و با استفاده از ابزار ریکاوری داخلی آن را فلش (Flash) کنید. معمولاً دستورالعمل انجام این کار در وبسایت پشتیبانی دستگاه وجود دارد.
غیرفعال کردن پوشش سخت افزاری
برای رندرهای گرافیکی، گوشی به صورت پویا و خودکار انتخاب میکند که آن کار گرافیکی با سی پی یو (CPU) اجرا شود یا با جی پی یو (GPU). انجام این کار معمولاً یکپارچه است، اما گوشیهای آسیب دیده یا قدیمی ممکن است با مشکل مواجه شوند. وقتی این اتفاق میافتد، تأخیری جزئی در میان اجراها وجود دارد و به همین دلیل با پریدن صفحه نمایش گوشی مواجه میشوید، زیرا اساساً چیزی برای نمایش ندارد.
برای رفع این مشکل، میتوانید انجام کارهای گرافیکی گوشی را در حالت «GPU» قرار دهید. تنظیمات آن را میتوانید از بخش «Developer Options» در گوشی تحت عنوان گزینه «Disable HW Overlays» پیدا کنید. توجه داشته باشید که این حالت باتری بیشتری مصرف میکند، زیرا جی پی یو (GPU) معمولاً برای برنامهها یا اپلیکیشنهای پرطرفدار اختصاص داده میشود.
حذف اپلیکیشن مشکل ساز
شاید دلیل پرپر زدن صفحه نمایش گوشی استفاده از اپلیکیشن بخصوصی باشد یا به عبارت بهتر، وقتی برنامه بخصوصی را باز و اجرا میکنید، صفحه نمایش گوشی پر پر میزند. ممکن است همان اپلیکیشن دلیل اصلی این مشکل باشد. بنابراین بهتر است برای رفع ایراد پرش صفحه نمایش موبایل آن برنامه را آن اینستال (Uninstall) و حذف کنید و سپس عملکرد نمایشگر را بررسی کنید.
اگر پریدن صفحه نمایش گوشی متوقف شد، همان برنامه دلیل اصلی پرش صفحه گوشی بوده است. در غیر این صورت، برای پیدا کردن علت پرش صفحه نمایش موبایل روشهای دیگر را امتحان کنید.
پرپر زدن صفحه نمایش گوشی موقع تماس تصویری
اگر پریدن صفحه نمایش گوشی در حین تماس تصویری (ویدئویی) اتفاق میافتد، احتمالاً دلیل آن سرعت اینترنت باشد، زیرا کیفیت ویدئو معمولاً به قدرت شبکه اینترنت بستگی دارد. اگر سرعت اینترنت بالا باشد، انتقال صوت و تصویر به خوبی انجام میشود. وقتی اینترنت ضعیف است، اطلاعات گرافیکی به درستی از طریق «GPU» رندر (Render) نمیشوند و به پرش صفحه گوشی منجر میشود.
دلیل پرپر زدن صفحه گوشی سامسونگ یا هر برند دیگری هم ممکن است یکی از مواردی که گفته شد باشد، اما اگر باز هم پرش صفحه گوشی متوقف نشد، تنها کاری که میتوان انجام داد، رفع مشکل پرپر زدن صفحه نمایش گوشی توسط یک متخصص است. زیرا اگر روشهای گفته شده در رفع مشکل پریدن صفحه نمایش گوشی مؤثر نباشند، احتمالاً گوشی مشکل سختافزاری دارد یا اینکه ممکن است لازم باشد گوشی خود را تعمیر کنید.
جمع بندی
مشکل پرپر زدن صفحه نمایش گوشی برای بسیاری از کاربران و بخصوص افرادی که بینایی حساسی دارند، ممکن است تجربه ناخوشایندی باشد. بهطور کلی پریدن صفحه نمایش گوشی به دو دلیل مشکلات سختافزاری یا نرمافزاری رخ میدهد. برای رفع مشکلات نرمافزاری، روشهایی در این مقاله معرفی شد که ممکن است در رفع مشکل پرش صفحه گوشی نتیجهبخش باشند. اما اگر سوال یا نظری در مورد این مشکل دارید، لطفاً در بخش دیدگاههای پلازا با ما در میان بگذارید.