لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p نسل جدید سری لپتاپهای کلاس بیزنس تینک بوک لنوو است. در این مقاله لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p را مورد نقد و بررسی قرار خواهیم داد و به همه نقاط ضعف و قوت آن اشاره میکنیم.
سری لپتاپهای ThinkBook لنوو که نخستین مدلهای آن در سال 2019 به بازار عرضه شدند مدلهای لپ تاپ کلاس بیزنس لنوو را شامل میشوند که هدف آنها ارائه طراحی جدید، قیمت مناسب و کنار گذاشتن برخی ویژگیهای سنتی مثل ترک پوینت روی کیبورد است که شاهد تعبیه آن در لپتاپهای تینک پد هستیم. نماینده جدید تینک بوکهای لنوو برای سال 2021 لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p است (از نظر نام شبیه به لپ تاپ لنوو تینک پد 15 پی، اما دستگاهی از یک سری متفاوت).
در ویدیوی زیر نیز میتوانید شاهد «بررسی کوتاهی از لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p» باشید.
این دستگاه همانند مدلهای پیشین خود در کلاس بیزنس است که میتواند در ازای قیمت تقریبا مناسب قابلیتهای بسیار کاربردی را در اختیار کسانی قرار دهد که شغل آنها به لپتاپشان وابسته است. در ادامه این مطلب از مجله خبری تحلیلی پلازا قصد داریم لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p را مورد نقد و بررسی قرار دهیم تا مشخص شود که این لپتاپ چه ویژگیها و امکاناتی را شامل شده، نقاط ضعف و قوت آن چیست و همچنین خرید این دستگاه به چه کسانی توصیه میشود. با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
بررسی لپ تاپ مدل Lenovo ThinkBook 15p در دو دقیقه
لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p یک لپتاپ ساخته شده از آلومینیوم با وزن 1.9 کیلوگرم و طراحی زیبا در کلاس بیزنس است. این دستگاه با تکیه به نسل دهم پردازندههای اینتل، پردازنده گرافیکی NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max، رم 16 گیگابایتی و 512 گیگابایت حافظه SSD میتواند از پس نرم افزارها و پروسههای سنگین بربیاید، اما قدرت و ویژگیهای آن به حدی نیست که بتوان این دستگاه را یک لپتاپ گیمینگ خطاب کرد. ThinkBook 15p از یک نمایشگر LCD IPS با اندازه 15.6 اینچی برای نمایش تصاویر استفاده میکند که از رزولوشن 4K و وسعت رنگ 100 درصد sRGB پشتیبانی میکند. تصاویر در این نمایشگر که نرخ رفرش آن نیز 60 هرتز است با کیفیت بالایی به نمایش درآمده و میتوان از آن برای ویرایش ویدئو یا عکس استفاده کرد، اما نباید سطح انتظاراتمان را در حد لپتاپهای گیمینگ گرانقیمت بالا نگه داریم.
یک باتری 57 میلی آمپری که شاید بزرگترین نقطه ضعف لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p باشد انرژی مورد نیاز این دستگاه را تامین میکند. در صورت استفاده متوسط، باتری 15p حدود 5 ساعت دوام خواهد داشت که این میزان عمر باتری در حد و اندازههای دستگاههای امروزی نیست.
روی هم رفته، با در نظر گرفتن همه نقاط ضعف و قدرت، لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p به سبب قدرت بالا، طراحی خوب و همچنین قیمت نسبتا مناسب، یک انتخاب ایدهآل برای تولیدکنندگان محتوا و افرادی است که بیشتر از لپتاپ خود برای کار استفاده میکنند؛ به ویژه اگر قصد نداشته باشید هزینه بسیار زیادی برای خرید لپتاپ کنید.
- نقاط قوت: قیمت مناسب، طراحی زیبا، حسگر اثر انگشت، کیفیت ساخت بالا، نسل دهم پردازندههای اینتل
- نقاط ضعف: عمر باتری کم، بزرگ بودن حاشیه پایین نمایشگر
جدول مشخصات لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p
لازم به ذکر است که لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p هنوز در بازارهای محدودی عرضه شده و این امکان وجود دارد که در آینده مدلهای مختلفی از این لپتاپ با مشخصات فنی نسبتا متفاوت نیز ارائه شوند.
مشخصات | لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p |
---|---|
ابعاد و وزن | 19.9x359x249.5 میلیمتر 1.9 کیلوگرم |
جنس بدنه | آلومینیوم |
نمایشگر | IPS 15.6 اینچ 1920×1080 پیکسل/ 4K روشنایی: 300 نیت / 600 نیت نرخ رفرش: 60 هرتز لایه ضد انعکاس وسعت رنگ 100 درصد sRGB |
پردازنده مرکزی | 10th-Gen Intel Core Processor Core i7 Core i5 |
پردازنده گرافیکی | یکی از پردازندههای گرافیکی: NVIDIA GeForce GTX 1650 Max NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max |
رم و حافظه | 16 گیگابایت رم DDR4 2933MHz 512 گیگابایت حافظه NVMe SSD |
باتری | 57 وات ساعت |
ورودی/خروجی | دو درگاه USB 4 Gen3x2 (USB PD, Thunderbolt 4) دو درگاه USB 3.2 Gen2x1 یک درگاه HTMI کارت ریدر microSD/UFS جک 3.5 میلیمتری هدفون و میکروفون |
ارتباطات | Wi-Fi 6 Bluetooth |
سیستم عامل | Windows 10 Home 6 |
سایر قابلیتها | حسگر اثر انگشت استاندارد مقاومت نظامی |
رنگ | خاکستری |
قیمت | حدود 1339 دلار |
بررسی فنی لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p
ساخت و طراحی
در ساخت لپتاپ لنوو تینک بوک 15 پی از فلز آلومینیوم استفاده شده است که متریال معمول در ساخت لپتاپها به حساب میآید. این لپتاپ همچنین با استانداردهای مقاومت نظامی سازگار بوده و شاید بتوانیم کیفیت بالای ساخت را یکی از مزایای اصلی آن به شمار ببریم. پشت نمایشگر لپ تاپ لنوو ThinkBook 15p از دو رنگ تشکیل شده است و قسمت پایینی که میزبان نام ThinkBook نیز هست، کمی به رنگ نقرهای نزدیکتر است تا رنگ اصلی خاکستری دستگاه. در قسمت گوشه سمت چپ قسمت بالایی نیز نام Lenovo در راستای طول نمایشگر نقش بسته که در نوع خودش جالب توجه است. زمانی که لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p کاملا بسته است، در هر طرف از لولای دستگاه یک شیار چند سانتیمتری دیده میشود که میتوان گفت ترکیب آن با گوشههای تقریبا گرد نمایشگر و بدنه، زیبایی خاصی به 15p داده است.
اما چیزی که شاید در مورد طراحی لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p بیشتر از همه جلب توجه کند یکسان نبودن بدنه به صورت سرتاسری بوده و هرچه بیشتر به قسمت بدنه نزدیک میشویم شاهد باریکتر شدن آن هستیم. در سمت چپ یک پورت HDMI، اترنت، USB 3.2 Type-A ،USB Type-C و جک هدفون قرار گرفته است. البته، تعداد پورتهای لپتاپ Lenovo ThinkBook 15p به اینها محدود نبوده و سمت راست دستگاه نیز از USB-A port، شیار کابل امنیتی و اسلات کارت SD که در کنار خروجی هوا قرار گرفتهاند میزبانی میکند.
بعد از باز کردن لپ تاپ لنوو تینک بوک 15 پی بیشترین چیزی که جلب توجه میکند لولای آن است؛ این لولا که از باز شدن 180 درجهای پشتیبانی کرده، برخلاف طراحی که در بیشتر لپتاپها شاهد هستیم بجای قرارگیری در دو گوشه، با اندازه بزرگتر در وسط قرار گرفته است. در سمت شاسی باز هم نام لنوو نقش بسته و ترک پد لپتاپ نیز متمایل به سمت چپ دستگاه قرار گرفته است.
صفحه کلید لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p یک کیبورد استاندارد با نور پس زمینه است. در بالا و سمت راست کیبورد حسگر اثر انگشت دستگاه که به عنوان دکمه پاور نیز عمل میکند قرار گرفته است و کمی بالاتر از کلیدهای ماشین حساب، شاهد تعبیه کلیدهای کنترل مدیا هستیم که بسیاری از کاربران از آن استقبال خواهند کرد. از نظر تجربه تایپ و عملکرد نیز کیبورد لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p جای هیچ انتقادی باقی نمیگذارد؛ اندازه کلیدها، ساختار و فاصله آنها به خوبی میتوانند یک تجربه تایپ خوب را برای کاربر رقم بزنند.
نمایشگر
اندازه همه مدلهای لپ تاپ Lenovo مدل ThinkBook 15p برابر با 15.6 اینچ بوده و تکنولوژی ساخت آنها نیز LCD IPS است. مدلی که ما آن را مورد بررسی قرار دادیم یک نمایشگر 4K با روشنایی 600 نیت و وسعت رنگ صد درصد sRGB دارد، اما یک گزینه 1920×1080 پیکسل با روشنایی 300 نیت نیز برای کاربر قابل انتخاب خواهد بود.
از نظر طراحی، حاشیههای اطراف نمایشگر در قسمت بالا و دو طرف (با توجه به قیمت دستگاه) اندازه مناسبی دارند، اما حاشیه پایینی خیلی بیشتر از استانداردهای امروزی در طراحی لپتاپ بوده و یکی از نقاط ضعف لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p در بخش طراحی نمایشگر به حساب میآید. وبکم دستگاه در بالا و مرکز نمایشگر تعبیه شده و مثل خیلی دیگر از لپتاپهای جدید یک قفل دستی برای پوشاندن لنز آن تعبیه شده است که خیال کاربر را تا حدی از بابت نگرانیهای حریم خصوصی راحت میکند.
اما کیفیت تصویر در نمایشگر لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p چطور است؟ روی هم رفته، با توجه به رزولوشن 4K و sRGB، این نمایشگر تصاویری با وضوح، جزئیات و کنتراست بالا را به دیده کاربر میرساند، اما شاید باید در بحث روشنایی و پوشش زوایای دید مختلف کمی به آن ایراد بگیریم. البته، نمایشگر تینک بوک 15 پی با توجه به قیمت این دستگاه کاملا ارزشمند است و تا زمانی که این پنل IPS را با نمایشگر لپتاپهای گرانقیمتتر مقایسه نکنیم به هیچ عنوان شاهد نقاط ضعف آن نخواهیم بود.
عملکرد و عمر باتری
مدلی از لپ تاپ لنوو تینک بوک 15 پی که ما امروز آن را مورد بررسی قرار دادیم به پردازنده مرکزی نسل دهم Core i7 اینتل مجهز شده است و برای پروسههای گرافیکی نیز به پردازنده گرافیکی NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max تکیه میکند. در بخش حافظه، 512 گیگابایت حافظه SSD ذخیرهسازی و 16 گیگابایت رم در اختیار ما قرار خواهد گرفت که البته هر دو آنها از طریق اسلات ثانویه قابل ارتقاء خواهند بود.
مشخصات فنی لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p آن را به یک دستگاه کاملا ایدهآل برای تولیدکنندگان محتوا در زمینههای مختلف تبدیل میکند. ویرایش ویدئو و عکس با سنگینترین نرم افزارها بر روی 15p به راحتی امکان پذیر خواهد بود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت. اما آیا این دستگاه یک لپتاپ مناسب بازی کردن است و میتوان آن را لپ تاپ گیمینگ Lenovo ThinkBook 15p خواند؟ بدون شک خیر. لپتاپهای گیمینگ ضمن توانایی پردازش بیشتر، ویژگیهای دیگری مثل سیستم خنک کنندگی قویتر، کیبورد گیمینگ و نمایشگر با نرخ رفرش بالا را نیز شامل میشوند که جای آنها در لپ تاپ ThinkBook 15p خالی است. البته، این دستگاه به شما اجازه بازی کردن و لذت بردن از بازیهای روز را (هرچند در سطح گرافیکی پایینتر) خواهد داد، اما اگر به دنبال یک تجربه گیمینگ عالی هستید، باید به سراغ یک لپتاپ گرانقیمتتر و گیمینگ بروید.
یک باتری 57 وات ساعتی وظیفه تامین انرژی مورد نیاز لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p را دارد که شاید بتوان آن را بزرگترین نقطه ضعف این دستگاه به شمار آورد. این چنین باتری بیشتر مناسب لپتاپهای 14 اینچی و کوچکتر بوده و در صورت استفاده متوسط از لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p، تنها حدود 5 ساعت توانایی روشن نگه داشتن این دستگاه را خواهد داشت. با اینکه لپتاپهای کلاس بیزنس به عمر باتری بالا شهرت ندارند، اما انتظار میرفت که لنوو در این بخش عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p به دو اسپیکر استریو برند Harman با پشتیبانی از صدای دالبی مجهز است. با تکیه به این دو بلندگو، 15p قادر است صدای بلند و با کیفیتی را تولید کند که به عنوان یک کامپیوتر همراه بسیار تحسین برانگیز است.
قیمت و ارزش خرید لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p
قیمت لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p برای مدل Core i7 با پردازنده گرافیکی NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max حدود 1340 دلار تعیین شده است. اما با توجه به این قیمت و مشخصات سخت افزاری لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p، خرید این دستگاه به چه کسانی توصیه میشود؟
همانطور که عنوان شد، لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p یک گزینه مناسب برای تولیدکنندگان محتوا و افرادی است که در جهت حرفه خود از نرم افزارهای سنگین استفاده میکنند؛ نرم افزارهایی که شاید به قدرت گرافیکی بالایی نیاز نداشته باشند، اما قدرت CPU و رم دستگاه برای آنها حیاتی است. قیمت لپتاپ Lenovo ThinkBook 15p نیز در مقایسه با سایر محصولات بازار در سطحی متوسط قرار میگیرد؛ به عنوان مثال لپتاپهای گیمینگ در حال حاضر در بازه 1600 تا 1900 دلار عرضه میشوند و لپتاپهای بهرهوری قیمتی نزدیک به 1000 دلار دارند.
روی هم رفته، اگر تمایل دارید یک لپتاپ زیبا و با قدرت پردازش و عملکرد نسبتا بالا را خریداری کرده اما علاقه چندانی به بازی کردن با کامپیوتر همراه خود نداشته و بیشتر به استفاده کاری از آن میپردازید، لپ تاپ لنوو مدل ThinkBook 15p یکی از بهترین گزینهها برای شما است.
در این مطلب تلاش کردیم که لپ تاپ Lenovo ThinkBook 15p را مورد نقد و بررسی قرار دهیم و به همه قابلیتها و ویژگیهای این دستگاه اشاره کنیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. نظر شما در مورد این دستگاه چیست؟ آیا به نظر شما خرید لنوو مدل ThinkBook 15p ایده خوبی است؟ شما از لپتاپ خود بیشتر برای چه کاری استفاده میکنید؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.