توییتر قابلیت چت صوتی audio chat room را تحت عنوان سرویس توییتر Spaces در اپلیکیشن موبایلی خود برای کاربران اندروید همانند کاربران iOS نیز فراهم کرد.
شرکت توییتر که تقریبا اوایل ماه دسامبر سرویس توییتر Spaces خود را با قابلیت چت صوتی برای رقابت با Clubhouse معرفی کرده بود، در اوایل ماه ژانویه 2021 ورژنی محدود شده از آن را برای پلتفرم iOS روانه بازار کرد.
ظهور اپلیکیشن Clubhouse تهدیدی جدی برای توییتر محسوب میشود. یک اپلیکیشن مبتنی بر صوت با هزاران کاربر فعال در دنیا، جاییکه در آن کاربران با اتاقهای فراوانی برخورد میکنند که دیگر کاربران در حال مکالمه و اظهارنظر پیرامون موضوعات مختلف هستند. ضمنا هر شخص خودش نیز میتواند اتاق شخصی خود را با موضوعی مشخص راهاندازی کند و دیگران به آن ملحق شده و به بحث و تبادل نظر بپردازند.
توییتر که در ماههای گذشته در حال تست و بررسی سرویس Spaces خود بوده است. در ورژن اولیه تنها به تعداد محدودی از کاربران و گروههای مشخصی قابلیت میزبانی از چتهای صوتی را داده است و مابقی کاربران تنها میتوانند به چتها ملحق شوند.
اکنون این شرکت در توییتی اعلام کرده که کاربران اندروید نیز میتوانند از این قابلیت در موبایل خود، البته کماکان با همان محدودیتها بهره ببرند. در این توییت هنوز اعلام نشده که کل کاربران دقیقا از چه تاریخی میتوانند چتهای شخصی خود را میزبانی کنند.
البته یکی از سخنگویان شرکت توییتر چندی پیش در توییتی اعلام داشت که کاربران هر دو پلتفرم اندروید و iOS به زودی قابلیت میزبانی از تماس های صوتی خود را در سرویس توییتر Spaces خواهند داشت اما این مقام هم دقیقا به تاریخ اجرای آن اشاره نکرده است.
توییتر در ماههای گذشته تلاش های زیادی برای اضافه کردن ویژگیهای صوتی به پلتفرم خود کرده است تا سلیقه این چنینی کاربران خود را نیز تحت پوشش قرار دهد. علاوه بر سرویس توییتر Spaces، این شرکت در ژوئن گذشته سرویس توییت گذاشتن صوتی audio tweet را نیز برای عدهای از کاربران فعال کرد که در آن میتوان با ضبط صدای خود به مدت 140 ثانیه (دقیقا به اندازه طول مجاز کاراکترها در توییت نوشتاری) اقدام به انتشار آن در صفحه شخصی خود کرد. همچنین در ماههای گذشته و فقط برای کشور هند (که بیشترین کاربر توییتر در جهان را دارد) سرویس ارتباط مستقیم direct messages با کامنتهای صوتی را ارائه داده است که در آن کاربران فقط میتوانستند با ضبط صدای خود و سپس ارسال آن در چت خصوصی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
با همه این تفاسیر شرکت توییتر با انتقادهای بسیاری به دلیل عدم درج زیرنویس بر روی پیامهای صوتی برای کاربران ناشنوا و کمشنوا روبهرو شده است. البته آنها اطمینان دادهاند که در آیندهای نزدیک و تا پایان امسال ویژگی اضافه شدن اتوماتیک زیرنویس به توییتهای صوتی را راه اندازی خواهند کرد.
جمعبندی
نظر شما درباره سرویس توییتر Spaces چیست؟ آیا این سرویس میتواند رقیب سرسختی برای کلاب هاوس باشد؟ نظرات خود را در بخش دیدگاههای پلازا با ما به اشتراک بگذارید.