عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی یکی از آزاردهندهترین مشکلات مربوط به SD Card است. نخواندن کارت حافظه توسط گوشی چه دلایلی دارد و چگونه میتوانیم این مشکل را برطرف کنیم؟
با وجود اینکه بیشتر گوشیهای اندرویدی مدرن با حداقل حافظه داخلی 128 گیگابایت وارد بازار میشوند، اما همین مقدار حافظه نیز پس از گذشت 1 سال تکمیل میشود. به خصوص برای آن دسته از کاربرانی که ویدیوها و تصاویر زیادی تماشا و ذخیره میکنند. به همین دلیل است که کارتهای حافظه همچنان توانستند محبوبیت خود را نزد کاربران اندرویدی حفظ کنند. با این حال این کارتها با تمامی مزیتهایی که دارند برخی اوقات دچار ایرادات و مشکلات مختلفی شده و ممکن است غیرقابل استفاده شوند.
یکی از این ایرادات عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی است. اما چرا موبایل کارت حافظه را نمیخواند؟ این مشکل کاربران زیادی را درگیر میکند و یکی از بدترین پیامدهایش از دست دادن اطلاعات روی کارت است. از جمله دلایل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی میتواند استفاده از کارتهای تقلبی، استفاده نادرست از کارت حافظه و همچنین آسیب دیدن آن باشد. اگر شما هم با مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی مواجه شدهاید و میخواهید بدانید چرا گوشی من کارت حافظه را نمیخواند، میتوانید با استفاده از روشهایی که در این مطلب از پلازا به آنها اشاره میکنیم این مسئله را برطرف کنید.
آنچه در ادامه میخوانید:
چرا گوشی کارت حافظه را نمیخواند؟
اولین کاری که باید انجام دهید پیدا کردن منشا مشکل است. چرا گوشی سامسونگ کارت حافظه را نمیخواند؟ آیا مشکل از کارت حافظه است یا گوشی؟ به این ترتیب میتوانید به اندازه قابل توجهی در وقت خود صرفه جویی کنید. اما چطور میتوانیم این کار را انجام دهیم؟
احتمال زیادی وجود دارد که مشکل از کارت حافظه باشد. برای آنکه مطمئن شوید میتوانید کارت را در یک گوشی دیگر که تا به حال مشکل شناسایی نشدن مموری کارت را نداشته قرار دهید و ببینید آن گوشی کارت را میخواند یا خیر.
اگر به گوشی دیگری دسترسی ندارید میتوانید اپلیکیشن SD Insight را روی گوشی خودتان نصب کنید. این اپلیکیشن رایگان است و میتواند ظرف چند ثانیه با بررسی اطلاعات فنی کارت حافظه به شما بگوید کارتی که خریداری کردهاید اصل است یا تقلبی. همچنین میتوانید با استفاده از یک آداپتور کارت حافظه، آن را به کامپیوتر هم وصل کنید و ببینید درست کار میکند یا نه.
به همین ترتیب میتوانید مشخص کنید مشکل نشناختن کارت حافظه SD Card از گوشی شما است یا خیر. میتوانید یک کارت حافظه دیگری را که در سایر دستگاهها بدون مشکل کار میکند را در گوشی خودتان قرار دهید. اگر نتیجه نداد خوانده نشدن کارت های حافظه توسط گوشی شما ربطی به کارت ندارد و ایراد از گوشی است.
رفع مشکل عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی
چندین راه حل نشناختن کارت حافظه SD Card وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید. ما در ادامه ابتدا به راه حلهای سادهتر خواهیم پرداخت و سپس به مواردی که وقت و دقت بیشتری طلب میکنند میرسیم.
رفع مشکل شناسایی نشدن مموری کارت با تمیز کردن آن
برخی اوقات ممکن است گرد و خاک و یا سایر عوامل آلوده کننده سبب شوند گوشی به درستی نتواند با کارت ارتباط برقرار کند که نتیجه آن شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی است. ابتدا کارت را از گوشی خارج کنید و قسمت مسی آن را با استفاده از یک پاککن یا یک دستمال پارچهای آغشته به محلول پاک کننده لاک ناخن تمیز کنید. البته خیلی آن را آغشته نکنید؛ چرا که ممکن است رطوبت به کارت آسیب بزند.
مطمئن شوید کارت حافظه از نظر فیزیکی سالم است
یکی از دلایل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی میتواند آسیب دیدن اسلات آن باشد. خیلی از کاربران مخصوصا زمانی که به مدت طولانی از یک کارت استفاده میکنند سلامت فیزیکی آن را نادیده میگیرند. استفاده طولانی مدت از یک کارت و یا در آوردن و جا دادن مداوم آن داخل گوشی ممکن است سبب آسیب دیدن قسمت مسی کارت شود. این آسیب به راحتی با چشم قابل مشاهده است. اگر در این قسمت ترک یا رنگ و رو رفتگی مشاهده کردید باید کارت را برای تعمیر به یک متخصص بسپارید.
کارت حافظه را Unmount و Mount کنید
این راه حل میتواند برخی از مواقع سبب رفع مشکل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی شود. ابتدا به بخش تنظیمات گوشی و سپس Storage و حافظه بروید. در این بخش یا پیام Mount SD card و یا Unmount SD card را مشاهده میکنید. اگر پیام اول را دیدید انتخاب کنید و اگر پیام دوم نشان داده شده بود یک بار آن را انتخاب و سپس دوباره Mount SD card را انتخاب کنید.
پیدا کردن مشکل کارت با کمک کامپیوتر
سیستم عامل ویندوز قادر است برخی از ارورهای کارت شما را برطرف کند. برای این کار باید کارت را به کامپیوتر وصل کنید. البته برای این کار در وهله اول کامپیوتر باید بتواند کارت شما را شناسایی کند.
ابتدا کارت را با استفاده از یک آداپتور به کامپیوتر وصل کنید. حالا به My Computer بروید و درایو مربوط به کارت حافظه را پیدا کنید. حالا روی آن راست کلیک و Properties را انتخاب کنید. در پنجره بعدی زبانه Tools را انتخاب کنید و سپس بر روی Check کلیک کنید. وقتی فرایند تعمیر درایو شما به اتمام رسید آن را از سیستم جدا کنید و دوباره به گوشی برگردانید.
فرمت کارت برای حل مشکل عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی
این راه حل هم تنها زمانی کاربردی است که کامپیوتر بتواند کارت را شناسایی کند. در این صورت احتمال زیادی وجود دارد که با فرمت کارت بتوانید مشکل را برطرف کنید. اگر کارت توسط کامپیوتر شناسایی میشود ابتدا پیش از هر کاری از محتویات داخل آن پشتیبانی تهیه کنید. سپس بر روی درایو کارت حافظه راست کلیک کنید و گزینه Format را انتخاب کنید.
در پنجره بعدی اگر ظرفیت کارت شما 32 گیگابایت یا کمتر است در بخش File system گزینه FAT32 و اگر ظرفیت آن بیش از 32 گیگابایت است فرمت exFAT را انتخاب کنید. حالا بر روی Start کلیک کنید تا فرایند فرمت کارت شروع شود. وقتی کار تمام شد کارت را دوباره به گوشی متصل کنید.
خوانده نشدن کارت حافظه SD Card در گوشی به دلیل عدم سازگاری
اگر کارت را تازه خریداری کردهاید این احتمال وجود دارد که کارت با گوشی شما سازگار نباشد. اگر کارت ظرفیتی بیش از 32 گیگابایت داشته باشد، به طور پیشفرض به صورت exFAT فرمت میشود. این فرمت توسط بسیاری از گوشیها پشتیبانی نمیشود. بنابراین باید فرمت آن را به FAT32 تغییر دهید. میتوانید با متصل کردن آن به کامپیوتر و مشاهده بخش Properties کارت، فرمت آن را مشاهده کنید یا اینکه میتوانید از فروشنده این موضوع را سوال کنید.
افزون بر این خیلی از گوشیهای اندرویدی برای کارت حافظه محدودیت دارند. در این صورت اگر از کارتی استفاده کنید که حجم آن بیشتر از حداکثر حجم پشتیبانی شده توسط گوشی شما است ممکن است گوشی آن را شناسایی نکند.
استفاده از فرمان CHKDSK
این فرمان یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکل شناسایی نشدن مموری کارت در گوشی است. برای استفاده از فرمان CHKDSK ابتدا کارت حافظه را به کامپیوتر متصل کنید و مطمئن شوید درایو مربوط به آن به صورت کامل نصب شده باشد. حالا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید، عبارت cmd را تایپ کنید و کلید اینتر را فشار دهید.
در پنجره CMD فرمان chkdsk: *:/ f را تایپ کنید. دقت کنید که در اینجا به جای * باید حرف مربوط به درایو کارت حافظه را وارد کنید. حالا اینتر را فشار دهید. وقتی فرایند تعمیر کارت به اتمام رسید آن را داخل گوشی قرار دهید و ببینید مشکل حل شده یا خیر.
اگر تمام راه حلهای بالا را امتحان کردید و باز هم با مشکل عدم شناسایی کارت حافظه در گوشی مواجه هستید باید در پاسخ به سوال چرا گوشی کارت حافظه را نمی خواند به شما بگوییم به احتمال بسیار زیاد مشکل سخت افزاری است و منشا آن یا کارت حافظه است یا گوشی. اگر کارت در گوشیهای دیگر بدون مشکل کار میکند یا گوشی شما مشکل سخت افزاری دارد و یا با آن کارت سازگار نیست. در هر صورت ابتدا بهتر است منشا مشکل را پیدا کنید و سپس گوشی یا کارت را به یک تعمیرکار بسپارید.