باتری دائمی (Forever Battery) به رویای شارژ بی‌سیم و از راه دور جامه عمل خواهد پوشاند

باتری دائمی (Forever Battery)
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

انتقال انرژی برق به صورت بی‌سیم و از راه دور آرزویی دیرین برای مهندسین بوده است. حتی بیش از 100 سال پیش نیکولا تسلا بخشی از عمر خود را صرف اختراع دستگاهی با چنین قابلیتی کرد. اما امروزه در جهانی مملو از گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و سایر دستگاه‌هایی که به شارژ مداوم باتری نیاز دارند این آرزو همچنان دست نیافتنی باقی مانده است.

باتری دائمی (Forever Battery)

البته هم‌اکنون نیز فناوری شارژ بی سیم وجود دارد (از جمله استاندارد Qi) و به طور نسبتاً فراگیر مورد استفاده کاربران گوشی‌های هوشمند قرار می‌گیرد اما بهره‌گیری از این فناوری مستلزم قرار دادن دستگاه روی پد شارژ است و در واقع تنها این پدها جای سیم و کابل‌ را گرفته‌اند که این با ایده‌آل‌های مهندسین فاصله بسیار دارد.

حالا مقامات کمپانی Ossia با ادعای ابداع سیستمی به نام Cota که به معنای واقعی شارژ وایرلس را به ارمغان می‌آورد امیدوار به ایجاد تحولی اساسی در این عرصه هستند؛ بازوی اجرایی این سیستم هم یک فرستنده و یک محصول انقلابی با ظاهری کلاسیک است که باتری دائمی یا Forever Battery نام دارد.

این باتری دائمی در هیبت باتری‌های قلمی معمولی ظاهر شده اما در زیر کالبد خود دارای تجهیزات الکترونیک از جمله آنتن است. در سیستم Cota از فرستنده‌ای استفاده می‌شود که پرتوهای انرژی الکتریکی را به فضای اطراف پخش کرده و به آنتن موجود در این باتری دائمی می‌رساند و بدین ترتیب امکان شارژ دستگاه‌هایی که در محدوده‌ی 9 متری قرار دارند فراهم می‌شود.

مدیرعامل این کمپانی نحوه عملکرد سیستم را اینگونه تشریح کرد:

وای-فای را تصور کنید؛ همانطور که همگی از مودم‌های وای-فای استفاده می‌کنیم فرستنده‌ی Cota هم می‌تواند وارد خانه‌ها شود و طیف وسیعی از دستگاه‌های موجود در منازل را شارژ کند. پرتوهای انرژی الکتریکی در این سیستم تنها از مسیرهای خالی عبور می‌کنند به این معنی که اگر کسی در مسیر قرار بگیرد این پرتوها راه خود را کج کرده و از برخورد به آن شخص اجتناب می‌ورزند.

آنطور که گفته شده می‌توان این باتری‌ها را در دستگاه‌هایی نظیر حریق سنج‌های حساس به دود یا ریموت کنترل‌ها تعبیه کرد. همچنین ظاهراً این ساختار قلمی شکل در آینده به تکامل خواهد رسید و می‌توان به گونه‌ای آن را تغییر داد تا این تکنولوژی را در باتری گوشی‌های موبایل نیز وارد کرد. کمپانی Ossia امیدوار است در تعامل با تولیدکنندگان بزرگ گوشی‌های هوشمند تحقق امر را هرچه سریع‌تر ممکن سازد.

باتری دائمی (Forever Battery)

البته Ossia با چنین ابداعات خلاقانه‌ای چندان بیگانه نیست و تکنولوژی‌‌ رادیکال این کمپانی سه سال پیاپی جایزه نوآوری CES را برایش به ارمغان آورده است. هرچند به نظر نمی‌رسد سیستم Cota به این زودی‌ها به استاندارد جدیدی برای شارژ کلیه دستگاه‌های الکترونیکی تبدیل شود و در مقطع فعلی تمرکز کمپانی روی گجت‌هایی است که مصرف انرژی پایینی دارند.

فعلاً صحبت از ارقام 10 یا 20 وات زود است اما وقتی که تکنولوژی Ossia به مرحله بلوغ برسد نه تنها آسایش کاربران بسیاری را سبب خواهد شد بلکه با توجه به خطرات زیست محیطی امحاء باتری‌ها، از این نظر هم تاثیر مثبتی برجای خواهد گذاشت.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025