مراسم CES 2018 ساعاتی پیش رسما شروع شد و کمپانی کیا (Kia) با یک خودروی مفهومی قدم به این رویداد بزرگ گذاشت. این خودروی مفهومی و جالب نایرو (Niro) نام دارد. نایرو در حقیقت یک ماشین شاسی بلند (SUV) الکتریکی است که آینده ی خودروهای شاسی بلند و خانوادگی کیا را به نمایش گذاشته است. آینده ای که در آن ماشین ها به جای بنزین و اگزوز با باتری و شارژ سروکار دارند.
منبع نیروی نایرو به جای باک بنزین یک باتری فوق العاده کارآمد الکتریکی است که خود کیا آن را پاورتِرِین (powertrain) می نامند. نایرو علاوه بر این باتری کارآمد به تجهیزاتی مانند سیستم نورپردازی جدید « گرافیک متحرک» یا motion graphic و یک رابط کاربری انسان – ماشین منحصر به فرد مجهز می باشد.
نایرو کیا با هر بار شارژ 380 کیلومتر را طی می کند و از این حیث مانند دیگر ماشین های الکترونیکی خودرو سازان بزرگ، بسیار عقب تر از محصولات تسلا است.
ویدئوی رونمایی از نایرو کیا (Kia Niro) برای مراسم CES 2018 را در زیر مشاهده نمایید:
این ماشین الکتریکی شرکت کیا به یک « سیستم هشدار پیاده فعال» مجهز است. این سیستم که به اختصار APWS نامیده می شود به ایمنی و جلوگیری از تصادف کمک می کند. APWS از سه ابزار دوربین های نمای جلو، سیستم تشخیص اشیاء و اسپیکرهای جلویی استفاده می کند و اگر متوجه یک عابر پیاده یا دوچرخه سوار در مسیر جلوی خودرو شود به راننده هشدار می دهد.
ماشین الکتریکی جدید کیا با داشتن باتری پاورترین به جای موتور بنزین سوز عملا هیچ صدایی از خود تولید نمی کند. خصوصیتی که در عین جذابیت و محبوبیت یک عیب هم دارد؛ دیگران متوجه نزدیک شدن ماشین نمی شود. کیا « سیستم هشدار پیاده فعال» یا همان APWS را برای برطرف کردن این خطر طراحی کرده است و امیدوار است با به کارگیری آن در تولیدات آتی خود، به کلی از خطر تصادف با عابران پیاده پیشگیری نماید.
پیوند کیا با فناوری
کمپانی کیا موتورز علاوه بر رونمایی از خودروی الکتریکی مفهومی خود چند فناوری پیشرفته را با خود به مراسم CES 2018 آورده. این شرکت مدعی است که نخستین ابزار اتصال درون خودروی به شبکه ی 5G را تولید کرده. با این وجود ساعاتی قبل از کیا، شرکت سامسونگ اعلام کرد که به لطف همکاری با کمپانی هارمان (Harman) پیش از همه ی رقبا فناوری اتصال 5G در خودرو را رونمایی خواهد کرد.
رقابت بر سر متصل کردن خودروهای جدید به شبکه ی 5G بسیار شدید است و کارشناسان پیش بینی می کنند در سال های آینده، این فناوری ابتدا در امریکا و سپس در دیگر نقاط جهان پدیدار شود.
کمپانی کیا موتورز جدا از متصل کردن خودروها به شبکه ی جهانی اطلاعات به واسطه ی 5G ، در حال پایه گذاری سیستمی است که تا پیش از 2030 تمامی خودروهای یک شرکت را به شبکه ی متصل خواهد کرد. دیدن خودروهای پیشرفته ای که با باتری کار می کنند، سیستم های نرم افزاری و ایمنی هوشمند دارند و از چندین نوع دروبین و سنسور استفاده می کنند از شرکت سازنده ی خودروی پراید قدری برای ما ایرانی ها عجیب است و در عین حال نشان می دهد که ما چقدر از فناوری های جدید صنایع خودروسازی عقب هستیم.
کیا در حوزه ی فناوری های خودران (فناوری هایی که بدون نیاز به راننده خودرو را می رانند) اعلام کرده در سال 2021 آزمایش نخستین ماشین خودران را در شهر هوشمند (Smart City) آغاز خواهد کرد. این روند با تجاری سازی رانندگی خودران سطح 4 همراه خواهد شد و این فناوری را به دست مصرف کننده می رساند.
گروه خودروسازی کیا موتورز اعلام کرده تا سال 2025 از 16 مدل خودروی مجهز به باتری پاورتِرِین رونمایی خواهد کرد. این گروه همچنین به دنبال رونمایی از خانواده ی جدیدی از خودروهای هایبریدی که با فناوری های کاملا جدید سوختی – سلولی کار می کنند و تا 2 سال آینده شاهد رونمایی از اولین مدل های آن ها خواهیم بود.