مدت مدیدی است که سازندگان تلفن های همراه مشغول آزمایش راه های مختلف برای گسترش کاربردهای تلفن های هوشمند هستند تا حداقل تا حدی آنها را به پای لپ تاپ ها و کامپیوترهای دسکتاپ برسانند، با استفاده از داک استیشن هایی از قبیل دکسِ شرکت سامسونگ یا لپ داکِ شرکت ِ اچ پی برای استفاده توسط افراد پر رفت و آمد، اما هیچکدام تابه حال برای کاربردهای بیشتر که مورد تقاضای کاربران است به اندازه کافی قابل اتکا نبوده اند. هرچند این مساله ریزر را از دست و پنجه نرم کردن با این مساله و ابداع ایده خاص خود باز نمی دارد.
پروژه تازه لیندا ریزر ، لپتاپی 13.3 اینچی با باتری 53.6 وات ساعت، 200 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی، یک درگاه یو اس بی-اِی، یک درگاه یو اس بی – سی، و بله، یک ورودی هدفون 3.5 میلیمتری. اما چیزی که این لپ تاپ را خاص کرده اینست که شما فقط گوشی را درون آن قرار نمی دهید که از قدرتش استفاده کنید، بلکه وقتی آن را در شکافی که معمولا مکان قرار گرفتن تاچ پد است می گذارید، گوشی به تاچ پد تبدیل میشود.
این ایده واقعا جالبیست، و خود گوشی همچنان قابل استفاده برای امور معمول خودش است و از قابلیت چند وظیفه ای پشتیبانی میکند، میتوانید همزمان که چیزی را در صفحه نمایش بزرگتر تماشا میکنید یا وبگردی میکنید و … اس ام اس هم بفرستید. در صورتی که نرم افزار کافی برای پشتیبانی از امکان استفاده از دو مانیتور باشد، گوشی میتواند حتی برای نمایش اطلاعات تکمیلی در بسیاری از بازیها مورد استفاده قرار گیرد. این مساله درباره وِین گلوری و تکنوبوفالو هم صدق میکند و میتوانند بار نمايش آمار کاراکترها و دیگر اطلاعات جانبی را به گوشی ریزر منتقل کنند و ما یک صفحه نمایش 13.3 اینچی تمیز و خلوت خواهیم داشت.
البته وقتی گوشی درون شکاف قرار گرفته، محیطی که در صفحه نمایش بزرگتر نمایش داده میشود بیشتر دسکتاپ محور است تا چیزی که اندروید معمولا پیشنهاد میدهد، مثلا نوار وضعیت به چیزی شبیه یک نوع نوار وظیفه در پایین تبدیل میشود و مجموعه برنامه ها در گوشه پایین سمت چپ صفحه نمایش قرار میگیرد.
“کاربران حرفه ای اندروید و دوستداران لپ تاپ هر دو به قدرت و کارایی بالا در ضریب شکل موبایل نیاز دارند، که ما این نیاز را با یکی از تلفن های همراهمان که تاکنون جوایزی هم برده و لپ تاپ های ریزر پوشش میدهیم”
این را مدیر عامل اجرایی ریزر مین-لیانگ تان گفته است.
“پروژه لیندا بهترینهای دو دنیا را با هم ترکیب میکند، با آوردن یک صفحه نمایش بزرگتر و صفحه کلید فیزیکی به محیط اندروید، تجربه بازی و بهره وری بهبود میابد.”
ریزر از قبل بر روی این ایده که از صفحه نمایش بعنوان تاچ پد استفاده شود یا گزینه های بیشتری برای گیمر ها فراهم شود در سری Blade Pro کار میکرده است و پروژه لیندا بنوعی ادامه این ایده است. تا این حد میدانیم که ایده جالبی است اما این سوال باقیست که حتی اگر روزی این محصول تولید شود چه کسی حاضر است پول آنرا بدهد؟ریزر هنوز چیزی درباره قیمت نگفته، هرچند پروژه لیندا در این مرحله تنها یک ایده است و نه بیشتر، اما اگر هم وارد بازار شود با آن صفحه نمایش QHD(کیفیت چهار برابر اچ دی)، فضای ذخیره سازی داخلی و صفحه کلید رنگی(چرا که بدون رنگهای عجیب و غریب کجا خواهیم بود؟!) چندان ارزان نخواهد بود. گذشته از این، اگر حتی تلاش ها به نتیجه برسد، سازندگان نرم افزار باید حسابی برای بهبود شرایط آن، طوری که با شاکله اصلی همخوانی داشته باشد تلاش کنند. ازین هم بگذریم که که خود ریزر براساس گزارشها برای اجرای اندروید برروی دو صفحه نمایش مشکل دارد، هرچند این میتواند بخاطر عدم بهینه سازی در مراحل اولیه باشد.
در هر حال پروژه لیندا ایده جالبیست و ما دوست داریم ببینیم موفق شده(اگر اصلا وارد بازار شود).
