اگر کورتانا نمیتواند در سیستم عامل ویندوز که مختص مایکروسافت است، برنده میدان رقابت با الکسای آمازون باشد، پس دیگر به چه امیدوار باشد؟! در CES 2018، آمازون دستیار صوتی خود را وارد کامپیوترهای ایسوس، ایسر و اچپی کرد!
آمازون از حدود یک سال پیش در تلاش بود تا دستیار صوتی خود را وارد تمام وجوه زندگی افراد کند، این استراتژی جف بزوس، ثروتمندترین فرد جهان بود و در آن موفق هم شد. دستیار صوتی الکسا بیشترین حضور را در وسایل هوشمند داشته و روز به روز این حضور بیشتر میشود. با پیشرفتی که الکسا داشته و با اتفاقی که امروز در لاس وگاس رخ داد، آینده کورتانا دچار شک و تردید شده است. این به معنی ضعف کورتانا نیست، این دستیار صوتی بر روی سیستم عامل ویندوز تا کنون موفق عمل کرده اما الکسای آمازون و گوگل هوم در انتشار و گسترش موفق تر بودند. آمازون و گوگل در برخی جهات موفق تر و هوشمندانه تر از مایکروسافت عمل کردند. مایکروسافت کورتانا را وارد تلفن های هوشمند، خانه های هوشمند و بلندگوهای دیجیتال نکرد و همین موضوع موجب عقب ماندن این دستیار از سایر رقبای خود شد. امروز در کنفرانس خبری در نمایشگاه CES 2018 در لاس وگاس، کورتانا ویندوز را با الکسا شریک شد، شراکتی که چندان به نفع مایکروسافت نخواهد بود.
ایسر اعلام کرد از این پس دستیار صوتی الکسا بر روی لپ تاپ های Aspire، Spin، Switch و Swift و همچنین کامپیوترهای All-in-One قرار خواهد گرفت. ایسوس هم اعلام کرد که از این پس لپ تاپ های زنبوک و ویوو بوک هم مجهز به دستیار صوتی الکسا خواهند شد. Pavilion Wave اچپی هم از حضور الکسا بی بهره نخواهد ماند. گویا کورتانا کم کم به پایان عمر خود نزدیک میشود. مایکروسافت اعلام کرده که این دستیار صوتی را با مجموعه ای از ابزار هوش مصنوعی ارائه خواهد کرد. آنچه که در اینجا مبهم است اینست که مایکروسافت به طور واضح مشخص نمیکند که آیا به کورتانا به چشم یک ابزار کلیدی نگاه میکند یا خیر. شاید همین موضوع یکی از دلایل عقب ماندن کورتانا از رقبایی همچون الکسا و گوگل هوم بوده باشد. آنچه واضح است اینست که اگر مایکروسافت سعی در ارتقای توانایی های کورتانا نداشته باشد، به زودی باید با این دستیار صوتی خداحافظی کرد.
