فیلم مردن در آب مطهر اثری اجتماعی، خانوادگی و تا حدودی عاشقانه محصول سال 1398 است. در این مقاله با نقد و بررسی فیلم سینمایی مردن در آب مطهر همراه شما خواهیم بود.
فیلم مردن در آب مطهر درامی اجتماعی به نویسندگی و کارگردانی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی محصول سال 1398 است. این فیلم که به مشکلات مهاجران افغان در ایران میپردازد در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت. از افتخارات و جوایز فیلم مردن در آب مطهر میتوانیم به نامزدی در بخشهای بهترین بازیگر نقش اول مرد (برای علی شادمان) و بهترین بازیگر نقش اول زن (برای ندا جبرائیلی) اشاره کنیم.
در ویدیوی زیر میتوانید «تیزر فیلم مردن درآب مطهر» را تماشا کنید.
اکران آنلاین فیلم مردن در آب مطهر به تازگی و در تاریخ 4 دی 1399 آغاز شده و هم اکنون شما میتوانید این فیلم را در پلتفرمهای آنلاین به صورت قانونی تماشا کنید. حال که تیزر فیلم مردن در آب مطهر را تماشا کردید و با حال و هوای آن بیشتر آشنا شدید، به معرفی بازیگران و نقد فیلم مردن در آب مطهر خواهیم پرداخت. در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم مردن در آب مطهر ساخته نوید محمودی همراه ما باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
داستان فیلم سینمایی مردن در آب مطهر
در خلاصه داستان فیلم مردن در آب مطهر با بازی علی شادمان باید بگوییم که این اثر به مشکلات افغانها و مهاجرتهای غیرقانونی آنها به ایران و اروپا میپردازد. حامد از افغانستان به صورت قاچاقی خارج میشود و به ایران میآید و یکی از دوستان برادرش به نام سهراب در ایران به او کمک میکند تا بتواند به اروپا برود. اما حامد در مسیر افغانستان به ایران گرفتار عشق دختری به نام رونا شده است و سعی دارد تا به او کمک کند. ولی حامد و سهراب در این مسیر با مشکلات زیادی روبرو میشوند…
عوامل و بازیگران فیلم مردن در آب مطهر
فیلم سینمایی مردن در آب مطهر به جز چند نفر، بازیگران چندان مطرح و معروفی ندارد. البته همه بازیگران چهره و غیرچهره این عنوان به خوبی از پس نقشهای خود برآمدهاند و تصویری زنده و واقعی از شخصیت های فیلم سینمایی مردن درآب مطهر برای ما میسازند. در ادامه میتوانید با عوامل و بازیگران فیلم ایرانی مردن در آب مطهر بیشتر آشنا شوید.
علی شادمان در نقش سهراب
علی شادمان بازیگر جوان سینما و تلویزیون ایران متولد 4 آذر 1375 در ایلام است. علی شادمان در سال 1385 با فیلم میم مثل مادر به کارگردانی رسول ملاقلی پور و در سن 10 سالگی وارد سینما شد. پس از آن شادمان وارد مسیر موفقیت شد و در آثاری چون یتیم خانه ایران محصول سال 1394، ویلاییها محصول سال 1395، جاندار محصول سال 1397 و شنای پروانه محصول سال 1398 به ایفای نقش پرداخت.
او همچنین با سریالهایی چون کیمیا به کارگردانی جواد افشار، ماه و پلنگ به کارگردانی احمد امینی و دیوار به دیوار 1 و 2 به کارگردانی سامان مقدم در تلویزیون فعال بوده است. علی شادمان با اینکه سالهاست وارد عرصه بازیگری شده است، اما هنوز بازیگر تازهکاری محسوب میشود. با این حال با انتخابهای خوبی که در نقشهایش داشته، تاکنون شاهد درخشش روزافزون او، خصوصا در سینما بودهایم.
علی شادمان در فیلم مردن درآب مطهر نقش جوانی افغان به نام سهراب را بازی میکند که سالها در ایران زندگی کرده است و عطرهای قلابی میفروشد. او قبلا با دوستش سعید زندگی میکرده، اما وقتی سعید به اروپا میرود در ایران تنها میشود. تا اینکه خواهرش ستاره به ایران و نزد او میآید. حالا که برادر سعید، حامد به ایران آمده، سهراب سعی دارد تا به او کمک کند تا زودتر حامد هم به اروپا برود. اما در این میان سهراب هم رازهایی دارد که میتوانند دردسرساز شوند…
ندا جبرائیلی در نقش ستاره
ندا جبرائیلی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر متولد 15 مهر 1369 است. این بازیگر در سال 1389 و با فیلم دونده زمین به کارگردانی کمال تبریزی وارد عرصه بازیگری و سینما شد. با اینکه 10 سال از اولین حضور جبرائیلی در سینما میگذرد، اما تازه چند سالی است که این هنرپیشه حسابی دیده و شناخته شده است. از فیلمهای دیگر او باید از عناوینی چون قاعده تصادف محصول سال 1391، ماهی و گربه محصول سال 1392، یحیی سکوت نکرد محصول سال 1393، کارت پرواز محصول سال 1396، جمشیدیه محصول سال 1397 و هفت و نیم محصول سال 1397 نام ببریم.
این دومین همکاری ندا جبرائیلی با برادران محمودی است و او پیش از این در فیلم هفت و نیم به کارگردانی نوید محمودی و تهیهکنندگی جمشید محمودی بازی کرده بود. در سال 1397 نیز با بازی در سریال برادر جان، ندا جبرائیلی بیشتر شناخته شد.
در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر او برای بازی در فیلم قاعده تصادف نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. ندا جبرائیلی یکی از بازیگران بااستعداد جوان ایرانی است که امیدواریم در همین مسیر موفقیت همچنان قدم بردارد.
ندا جبرائیلی در فیلم مردن در آب مطهر نقش ستاره، خواهر سهراب را بازی میکند. سهراب قبلا سعی کرده تا خواهرش را به اروپا بفرستد و ستاره برای اینکه بتواند اقامت بگیرد به پیشنهاد نامزدش و به دروغ میگوید که همجنسگرا است. اما او نمیتواند بار این دروغ را بر دوش بکشد و به ایران برمیگردد. از آن زمان تاکنون ستاره مریض شده و دچار حملاتی عصبی میشود…
متین حیدری نیا در نقش حامد
متین حیدرینیا از بازیگران جوان و تازهکار سینمای ایران است که به جز فیلم سینمایی مردن در آب مطهر، تنها چند فیلم دیگر را در کارنامه بازیگریاش دارد. این بازیگر 23 ساله متولد اول تیر 1376 در تهران است و پیش از این در فیلمهایی چون چهارشنبهسوری، مدیوم و هفت و نیم بازی کرده است.
متین حیدرینیا در فیلم ایرانی مردن درآب مطهر نقش حامد، جوانی که تازه از افغانستان به ایران آمده است را بازی میکند. همانطور که در خلاصه فیلم مردن در آب مطهر خواندید، حامد در مسیر افغانستان به ایران به دختری به نام رونا علاقمند میشود. او در ایران متوجه میشود که برای رونا مشکلاتی پیش آمده است و سعی دارد به او کمک کند.
سوگل خلیق
سوگل خلیق بازیگر سینما و تلویزیون متولد 16 آبان 1367 در تهران است. این بازیگر که فارغالتحصیل رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر تهران است از سال 1390 در تئاتر فعال است و حضور دارد.
سوگل خلیق در سال 1393 با فیلم دو به کارگردانی سهیلا گلستانی وارد سینما شد و تا کنون در 4 فیلم سینمایی دیگر نیز حضور داشته است: در سکوت محصول سال 1393، خماری محصول سال 1394، ماهور محصول سال 1396 و همین فیلم سینمایی مردن درآب مطهر. سوگل خلیق در چندین سریال مانند دل دار، نجوا، محکومین و هم گناه که در شبکه نمایش خانگی پخش میشد نیز حضور داشته است.
نقش سوگل خلیق در فیلم سینمایی مردن در آب مطهر خیلی کوتاه اما تاثیرگذار است. او نقش دختری را بازی میکند که متولد ایران و یکی از والدینش اهل افغانستان هستند. با این حال او نیز شرایط مساعدی در ایران ندارد و در تلاش است تا مهاجرت کند.
دیگر بازیگران فیلم سینمایی مردن در آب مطهر عبارتند از:
- صدف عسگری
- علیرضا آرا
- پیمان مقدمی
- امیررضا رنجبران
- خیام وقار کاشانی
- فرید اسحاقی
- فاطمه شکری
- مهتاب جعفری
عوامل فیلم مردن در آب مطهر
عوامل این فیلم عبارتند از:
- نویسنده و کارگردان: نوید محمودی
- تهیهکننده: جمشید محمودی
- موسیقی: سهند مهدیزاده
- فیلمبردار: مرتضی غفوری
- تدوینگر: نیما جعفری جوزانی
- صدابردار: محمد شاهوردی
- طراح صحنه: مهدی موسوی
نقد و بررسی فیلم مردن در آب مطهر ۱۳۹۸
فیلم مردن درآب مطهر چهارمین فیلم نوید محمودی، کارگردان، تهیهکننده، نویسنده و شاعر اهل افغانستان است. نوید محمودی که متولد افغانستان و بزرگشده ایران است، در همه آثارش با برادر کوچکترش جمشید محمودی همکاری دارد. گاهی نوید کارگردان است و برادرش نقش تهیهکننده را ایفا میکند و گاهی هم برعکس. این دو برادر همواره در آثارشان از مشکلات هموطنهایشان صحبت کردهاند؛ از فیلم چند متر مکعب عشق به کارگردانی جمشید محمودی که این مشکلات در بستری عاشقانه روایت میشوند تا هفت و نیم به کارگردانی نوید محمودی که دیدی گستردهتر نسبت به حال و احوال اقلیتهای افغان در ایران دارد و به مشکلات زنان میپردازد.
یک وقت از دریا نترسی. از هر چی بترسی، بلای جانت میشه…
در فیلم سینمایی مردن درآب مطهر با بازی علی شادمان باز هم برادران محمودی نگاهی موشکافانه و دقیق به وضعیت مردمان افغانستان در ایران دارند و این بار به موضوعی تلخ میپردازند: مهاجرتهای غیرقانونی. شاید زمانی که واژه «مهاجرت» به گوش ما میخورد، وضعیتی بهتر و حتی با بهترین امکانات به ذهنمان میآید. اما برای مهاجران افغانی که خصوصا به ایران میآیند، مهاجرت تصمیمی بین «بد» و «بدتر» است و گاها چارهای جز مهاجرت غیرقانونی ندارند.
حتی آنهایی هم که به ایران میآیند تا در نهایت به اروپا و کشورهای دیگر بروند، همه حال و آیندهشان در هالهای از ابهام قرار دارد و هیچ بعید نیست که در نهایت اسیر «آب مطهری» شوند که در عنوان این فیلم هم به آن اشاره شده است. چه بسا برخی از این مسافرانِ در آرزوی غرب، اصلا متولد ایران باشند و حتی یکی از والدین آنها ایرانی باشد. اما همانطور که در فیلم مردن درآب مطهر نیز به آن اشاره میشود، این افراد هم اغلب به دنبال راه فراری از ایران هستند؛ حتی با به جان خریدن سختترین شرایط.
هیچ جای دنیا، هیچ جای دنیا زیر پای مهاجر فرش سرخ نمیندازن…
نوید محمودی به خوبی و در کمال واقعگرایی این مسائل را در فیلمش به تصویر کشیده است، اما این واقعگرایی در آثار برادران محمودی تبدیل به سیاهنمایی نمیشود؛ چراکه وضعیت اکثر افغانها در ایران همینقدر سیاه و تلخ است. به همان اندازهای که در فیلم سینمایی مردن در آب مطهر شاهد این فاصله بین شهروندان ایرانی و مهاجران افغان هستیم، همانقدر هم در این فیلم همبستگی، همدلی و رفاقت مردمان افغان در بین خودشان موج میزند و همین موضوع هم موجب افزایش بُعد انسانی فیلم و به نوعی امید به انسانیت شده است.
یکی دیگر از مضامین کلیدی فیلم مردن در آب مطهر نوید محمودی موضوع ناموس، غیرت و قتلهای ناموسی است؛ موضوعی که این روزها به لطف شبکههای اجتماعی خبرهای زیادی از آن میشنویم که متاسفانه نشان از این دارد که هنوز هم (در قرن بیست و یکم!) چنین عقاید عقبماندهای در جامعه وجود دارد. افغانستان هم همانند ایران از جامعهای سنتی رنج میبرد که خصوصا دختران جوان را هدف قرار میدهد. نوید محمودی که در فیلم هفت و نیم از زاویهای دیگر به مسائل دختران پرداخته است، در فیلم مردن درآب مطهر نیز گوشهای از درد و رنجهای آنها را به تصویر میکشد.
دنیا رو میبینی؟ دختری که دوستش داشتم از بساط من عطر عروسیش رو خرید…
در کل باید بگوییم که فیلم سینمایی مردن در آب مطهر اثری خوب و محترم است که قطعا ارزش وقت گذاشتن را دارد. از فیلمنامه چفت و بست دار نوید محمودی که بگذریم، بازی بازیگران آن نیز قابل قبول و باورپذیر است. نوید محمودی ماهرانه یک وضعیت اسفبار را میسازد و بازیگران نیز به درستی شخصیت های فیلم مردن در آب مطهر را به تصویر میکشند.
کلام آخر
فیلم مردن درآب مطهر ساخته نوید محمودی محصول سال 1398 است و به تازگی اکران آنلاین آن در پلتفرمهای قانونی شروع شده است. پیشنهاد میکنیم تا زمان اکران فیلم مردن در آب مطهر به پایان نرسیده است آن را تماشا کنید؛ چراکه این فیلم واقعیتهای شاید برای ما نهانی را به تصویر میکشد که باید از آنها آگاه شویم. اگر این فیلم را تماشا کردهاید برای ما بنویسید که نظر شما درباره موضوع آن چیست؟ به نظر شما فیلم سینمایی مردن در آب مطهر تا چه اندازه در به تصویر کشیدن واقعیتهای جامعه ما موفق عمل کرده است؟ در قسمت نظرات همراه ما باشید.