آیا تصمیم اخیر تیم کوک در خصوص عملکرد ضعیف باتری آیفون های قدیمی موجب شرمندگی اپل در جهان شد؟
اپل در خصوص عملکرد ضعیف باتری آیفونهای قدیمی از همه کاربرانش عذرخواهی کرد. این تصمیم اپل که چندین سال است در خصوص گوشی های آیفون اجرا میشود با تصمیم تیم کوک به مرحله اجرا رسیده بود، بدون اینکه به کاربران اطلاع داده شود.
سئوالی که پیش میآید اینست که چطور کمپانیای که روزی برای دفاع از حریم خصوص کاربرانش و زیربار نرفتن برای شکستن رمز ورود آیفون در برابر FBI ایستادگی کرد، امروز بدون اینکه به کاربران خود اطلاع دهد، عملکرد باتری آیفون های خود را کاهش داده است؟
آنچه مطرح است اینست که چنین تصمیماتی هرگز از مدیراجرایی یک کمپانی مانند اپل پنهان نخواهد ماند، اگر بگوییم چنین امری بدون آگاهی تیم کوک انجام شده… قطعا قابل باور نیست. از زمانی که تیم کوک سمت مدیرعاملی اپل را بر عهده گرفت، اپل با مشکلات زیادی روبرو شد، هر کدام از این مسائل با تدبیری رفع شدند و ذره ای از وفادارای کاربران به این شرکت کوپرتینویی کم نشد. اما تضعیف باتری آیفون بدون اطلاع دادن به کاربران که در نهایت منجر به عذرخواهی و شرمندگی اپل در جهان شد، مسالهای است که تا مدت ها از یاد کاربران نخواهد رفت. همیشه این تصور وجود خواهد داشت که در پشت پرده سناریوهای اپل چه میگذرد؟ آیا همیشه تصمیمات همانگونه که اپل ادعا میکرد، به نفع کاربران خواهد بود؟
مشکلات مربوط به عملکرد ضعیف باتری آیفون های قدیمیتر ابتدا توسط گوردون کلی، گزارشگر مجله فوربز در ماه نوامبر سال 2016 گزارش شد. در آن زمان چند کاربر گزارش هایی مبنی بر خاموش شدن ناگهانی آیفون های مدل قدیمی تر زمانی که ذخیره باتری به 30 و 40 درصد میرسد، ارسال کردند. نسخه های بعدی iOS 10 تا حدی این مشکل را برطرف کرد اما این موضوع ادامه پیدا کرد. تا جایی که با معرفی آیفون های مدل جدید، باز هم گزارشاتی مبنی بر عملکرد ضعیف باتری آیفون هایی که به نسبت قدیمی شده بودند، میرسید.
هیچکس به درستی نمیدانست دلیل این اتفاق چیست، تا اینکه تعداد گزارشات بالاتر رفت و در نهایت با شدت گرفتن این موضوع، اپل تایید کرد که مساله کند شدن آیفون های قدیمی صحت دارد! باتریهای قدیمی آیفون، شارژ را مانند باتریهای جدید حفظ نکرده و زمانیکه دمای آنها کاهش مییابد یا سرد میشوند، میتوانند مشکلاتی را برای آیفونهای قدیمی بوجود آورند. در پی این اتفاق، ممکن است عملکرد پردازنده تحت تاثیر قرار گرفته و آیفون ناگهان خاموش شود. این مشکل در آیفون 6 و 6S دیده شده است. پردازندههای این دو گوشی با سرعت بیشتری کار میکردند اما باتری توانایی پشتیبانی از سرعت لازم را نداشت در نتیجه آیفون 6 و 6S ناگهان خاموش میشدند. اپل به منظور جلوگیری از خاموش شدن های ناگهانی، با قرار دادن یک ویژگی در نسخه های جدید iOS، سرعت پردازنده را کاهش میدهد. از آنجا که دارندگان آیفون، با آمدن نسخه های جدید iOS، سیستم عامل خود را آپدیت میکنند، پردازنده های آیفونهای قدیمیتر، تحت تاثیر سرعت بالای سیستم عامل جدید خواهند گرفت و با همان سرعت برنامهها را اجرا خواهند کرد. این درحالیست که باتری های لیتیوم یونی آنها، به منظور پشتیبانی از این سرعت جدید طراحی نشدهاند و در نتیجه نمیتوانند پاسخگوی نیاز پردازنده باشند و خاموش میشوند.
البته اپل تنها شرکتی نبود که برای حفظ عمر باتری و جلوگیری از خاموش شدن های ناگهانی و آسیب زدن آیفون دست به چنین کاری زد. در گذشته برندهای مطرح دیگری همانند اپتیسی، موتورولا، الجی و سامسونگ هم چنین روشی را در پیش گرفتند البته برای مدت زمانی کوتاه.
البته ما این روش اپل را تایید نمی کنیم. قطعا این شرکت باید پیش از اجرای چنین تصمیمی به کاربران خود اطلاع میداد. در اینجا یک داستان وجود دارد و آن اینست که پس از یک سال استفاده از آیفون، رفته رفته گوشی شما کند میشود، شما نمیدانید دلیل آن چیست و چرا این اتفاق برای آیفون شما افتاده است. این کاهش سرعت به حدی است که به جای جایگزین کردن باتری آیفون، تصمیم به خرید آیفون جدید میگیرید. آیا این سیاستی برای فروش پرچمداران اپل نبود؟
البته اپل این موضوع را نفی میکند و تنها دلیل خود را جلوگیری از آسیب رسیدن به گوشی بیان میکند. این اولین مشکل سخت افزاری است که در زمان مدیرعاملی تیم کوک برای آیفون اتفاق افتاده اما مشکل کوچکی نبود که به راحتی قابل فراموشی باشد. این مساله موجب شد تا تصور عموم مردم در خصوص صحت عملکرد اپل دچار شک و تردید شود و این برای بندی مانند اپل یک شرمساری محسوب می شود.
تیم کوک اولین شکست خود را تجربه کرد. نظر شما چیست؟ آیا این تصمیم تیم کوک را تایید میکنید؟