کمپانی مادر هواوی در پی تحریمهای شدید آمریکا مجبور به فروش آنر (Honor) شد. این شرکت به صورت رسمی اعلام کرد که تمام منافع و داراییهای تجاری این برند را به شرکت شنژن ژیکسین (Shenzhen Zhixin) واگذار کرده است.
به دنبال شدت گرفتن تحریمهای آمریکا علیه هواوی، این کمپانی به صورت رسمی اعلام کرد که قصد فروش برند ثانویه گوشیهای هوشند خود یعنی آنر را دارد. این حرکت در پی تحریم کامل هواوی توسط آمریکا شکل گرفته است. درواقع پس از آنکه آمریکا، هواوی را به صورت کامل تحریم کردT گوگل نیز پشتیبانی از گوشیهای هواوی را لغو کرد و گوشیهای این شرکت امکان استفاده از اپلیکیشنها و سرویسهای گوگل را نداشتند.
با تحریم هواوی توسط آمریکا حالا دیگر اکثر کشورهای اروپایی نیز دید مثبتی به این برند چینی نداشته و آنها نیز هواوی را تحریم کردهاند. هواوی در بیانیهای اعلام کرده است:
در شرایط بسیار دشواری که المانها و عناصر فناوری صنعتی پایدار نیستند، فروش و تجارت به شدت تحت فشار است؛ کمپانی هواوی تصمیم دارد که به منظور ادامه فعالیت تامینکنندگان و مسیر رو به رشد آنر (Honor)، تمام داراییهای تجاری این شرکت ثانویه فروخته شود. در حال حاضر خریدار آنر شرکت فناوری اطلاعات جدید شنژن ژیکسین (Shenzhen Zhixin) است.
شرکت فناوری اطلاعات جدید با مسئولیت محدود Shenzhen Zhixin از این پس به عنوان مالک برند آنر شناخته میشود. این شرکت توافقنامهای با هلدینگ سرمایهگذاری هواوی امضا کرده است و تمام داراییهای تجاری این برند را در اختیار خواهد داشت. در این توافق نامه مشخص شده که تمام منافع مصرف کنندگان، کانالها، تامینکنندگان، شرکا و کارمندان آنر به صورت حفاظت شده در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت و تغییرات در مالکیت این برند نباید تاثیری در جهت توسعه آنر گذاشته و مدیریت ارشد آنر همچنان در مقام هیئت مدیره این برند باقی خواهد ماند.
این در حالی است که کمپانی خریدار شنژن ژیکسین با مسئولیت محدود توسط کنسرسیوم (گروهی از سرمایهگذاران و تاجران) با بیش از 30 نماینده و توزیعکننده تاسیس شده است و از این پس این شرکت بر منابع، برندینگ، تولید، توزیع، خدمات، عملیات و تصمیمات اجرایی آنر نظارت خواهد کرد. هواوی دیگر هیچ سهمی از آنر نخواهد داشت.
در دولت ترامپ، آمریکا زیرساختهای مخابراتی هواوی را یک خطر امنیتی برای کشور خود اعلام کرد و آن را به تهدید امنیت ملی آمریکا متهم کرد. به همین منظور شرکتهای آمریکایی از تجارت با هواوی منع شدند. در همین راستا کوالکام نیز دیگر اجازه فروش تراشه به هواوی را نیز نخواهد داشت. اگرچه به تازگی کوالکام اجازه همکاری تجاری با آمریکا را از دولت این شرکت دریافت کرد. با این حال گوگل همچنان مجوز استفاده از اپلیکیشنها و سرویسهای خود را برای دو برند هواوی و آنر لغو کرده است و این امر در سالهای اخیر به شدت مانع فروش گوشیهای دو برند هواوی و آنر در بازارهای غربی شده است.
جمع بندی
با اقدام فروش آنر توسط هواوی باید منتظر واکنش آمریکا ماند و دید چه تصمیمی برای تحریمهای هواوی خواهد گرفت. به نظر شما فروش آنر و واگذاری آن به یک شرکت جدید تا چه میزان خواهد توانست در رفع تحریمهای هواوی مثمرثمر باشد؟
