به تازگی در حین اجرای عملیات حفاری در سایت یک پروژهی ساختمانی در کشور چین، کارگران به سنگهای عجیبی برخورد کردند که در نهایت مشخص تخم دایناسور هستند.
در روز کریسمس 2018 دیرین شناسان با هدیهای بسیار ارزشمند از دوران باستان سورپرایز شدند. داستان از این قرار بود که کارگران ساخت و ساز حین انجام عملیات حفاری در شهر گانژو (Ganzhou) چین، تعداد 30 تخم دایناسور یافتند که به طرز شگفت آوری از 130 میلیون سال پیش تاکنون ساختار خود را حفظ کرده بودند. این مسئله سبب تعطیلی سایت حفاری شد تا تحقیقات بیشتری در محل این اکتشاف ارزشمند صورت بگیرد.
بر اساس گزارش رسانههای محلی، هنگامی که با استفاده از مواد انفجاری عملیات حفاری در جریان بوده است سنگهایی بیضوی شکل توسط کارگران رویت شد. ظاهر نامتعارف و عجیب این سنگها شد سبب موضوع به مقامات بالاتر اطلاع داده شود و در نهایت با حضور متخصصین در محل مشخص شد که این سنگها در واقع تخم فسیل شدهی دایناسورها هستند.
بر اساس بررسی صورت گرفته تخمین زده شده که این تخمها متعلق به دورهی کرتاسه بوده و حدود 130 میلیون سال عمر داشته باشند. همچنین گفته شده که احتمالاً این محل در گذشتههای دور کرانههای دریاچهای بوده که مکانی ایدهآل برای زاد و ولد دایناسورها پنداشته میشود. در حال حاضر این 30 عدد تخم دایناسور در اختیار مقامات موزه Dayu County قرار گرفته تا تحقیقات تکمیلی در این خصوص انجام شود.
در مقالهای که نشریه Daily Mail منتشر کرده بر این نکته تاکید شده که شهر گانژو از نظر موقعیت جغرافیایی روی گنجینهای از فسیلها بنا نهاده شده و در گذشته نیز اکتشافات مشابهی در این منطقه صورت گرفته بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به بقایایی از اُویرپتورها (Oviraptors) اشاره کرد؛ دایناسورهایی دوپا که در حالت ایستاده حدود یک الی یک و نیم متر طول داشتند.
در گزارشهایی که تاکنون رسانههای چینی منتشر کردهاند هنوز اطلاعاتی در مورد گونهای که این تخمها متعلق به آن هستند دیده نمیشود اما در تصاویر انتشار یافته شباهتهایی با سایر تخمهای فسیل شدهی اُویرپتورها دیده میشود. برای کسب اطلاعات تکمیلی در این خصوص باید منتظر اتمام تحقیقات متخصصین باشیم اما به هر حال نتیجه هر چه که باشد این اکتشاف را در زمرهی یکی از مهمترینها در چند سال اخیر قرار میدهد.
