تامین صفحه نمایش OLED آیفون 10 موضوع جدیدی نیست. قبل از اینکه آیفون 10 رسما به بازار معرفی شده و رونمایی شود، گزارش های متعددی در مورد تولید پنل های صفحه نمایش OLED آن منتشر شده بود. در این گزارش ها در مورد تامین صفحه نمایش آیفون 10 صحبت می شد که توسط کمپانی سامسونگ تامین می شوند و خبرهایی در مورد ورود LG به چرخه تولید صفحه نمایش OLED مطرح بود.
OLED، مخفف Organic Light Emitting Diodes به معنی دیود گسل نور ارگانیک است که در اصل نوعی دیود نوری است که توسط سونی در سال 2004 به بازار معرفی شد. این سیستم میتواند در صفحه نمایش تلویزیون، صفحه نمایش کامپیوتر و صفحه نمایش وسایل قابل حمل مانند : موبایل، کامپیوتر های کوچک مورد استفاده قرار گیرد. این صفحه نمایش برای امور تبلیغاتی همچون بیلبوردهای تبلیغاتی نیز استفاده می شود.OLED همچنین میتواند به عنوان منبع نور در محیطهای عمومی مورد استفاده قرار گیرد. OLED معمولاً نور کمتری نسبت به LED که ساختار جامد در آن استفاده شده ، دارد. بد نیست بدانید که LED برای انتشار نور نقطه ای طراحی شده است.
از این صحبت ها که بگذریم ، شرکت اپل، برای تامین نیاز خود به صفحه نمایش OLED آن را از طریق خرید این محصول از سامسونگ تامین می کند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید سامسونگ برای هر صفحه نمایش OLED چه مبلغی از اپل دریافت خواهد کرد. اپل 120 دلار برای هر صفحه نمایش OLED برای آیفون های جدید خود به سامسونگ پرداخت می کند.
گفتنی است، سامسونگ دارای موقعیتی قوی در بازار تولید پنل OLED تلفن همراه است، بنابراین انتظار می رود که بخش عمده این سفارش ها برای محصولاتی همچون لپ تاپ ها در نظر گرفته شود. به همین دلیل ظاهرا قرار بود ال جی بقیه نیاز اپل را برای صفحه نمایش پر کند.
در حال حاضر سامسونگ تولید کننده نمایشگر صفحه نمایش بزرگ گوشی های هوشمند در جهان با صفحه نمایش OLED با کیفیت بالا است . این شرکت صفحه نمایش محبوب AMOLED هم تولید می کند. به نظر می رسد یکی از بزرگترین مشتریان این شرکت کره جنوبی، اپل است. اپل برای تجهیز آیفون های جدید خود سفارش تولید صفحه نمایش را به سامسونگ داده است و مجبور به پرداخت به این شرکت می باشد.
طبق گزارش یکی از تحلیلگران معروف بازار مینگ چی کو، از KGI ، سامسونگ قصد دارد تا از اپل حداقل 120 دلار برای هر پانل OLED دریافت کند. علت تعیین این قیمت نسبتا بالا برای یک صفحه نمایش این است که در حال حاضر هیچ شرکت دیگری همانند سامسونگ توانایی تولید صفحه نمایش با مشخصات مورد نظر اپل را ندارد. در اصل هیچ سازنده نمایشگر دیگری تاکنون نتوانسته است مشخصات و ویژگی هایی را که اپل مد نظر دارد برای این شرکت تامین کند. لذا اپل مجبور به پرداخت چنین رقم بالایی برای تامین تجهیزات خودش است.
از سوی دیگر، شایعاتی مطرح شد که اپل درصدد است خود را از وابستگی به سامسونگ برهاند و برای صفحه نمایش آیفون 10 و مدلهای بعدی آیفون روی تامین کنندگان دیگری حساب باز کند. پیشتر حتی گزارش هایی در خصوص احتمال همکاری LG و اپل برای احداث کارخانهای در آینده به منظور تولید اختصاصی پنل OLED برای دستگاه های آیفون منتشر شده بود.
در این گزاش ها آمده بود که شرکت اپل 2.7 میلیارد دلار ( 2 میلیارد پوند ) در همکاری با شرکت LG سرمایه گذاری خواهد کرد تا بتواند ساخت نمایشگرهای نوری دیودی (OLED) را به سرانجام برساند و از زیر یوق سامسونگ بیرون بیاید.
البته به نظر میرسد رابطه تجاری اپل و سامسونگ حداقل برای سال 2018 نیز ادامه خواهد یافت و فعلاً اپل میبایست بخشی از درآمد حاصل از فروش پرچمدار خود را با رقیب دیرین به اشتراک بگذارد.
بر طبق خبرها و گزارش های مختلف، سال 2019 تمامی آیفون ها از صفحه نمایش OLED بهره خواهند برد. با اینکه خبرهای مختلفی از مذاکرات اپل و الجی برای رسیدن به یک تفاهم و امضای قرارداد همکاری برای تولید پنل های OLED آیفون در سال 2019 منتشر شد ولی نکته ای را نباید فراموش کنیم.
الجی با چند چالش روبروست. این کمپانی در حال حاضر در حال کار بر روی ایمن سازی دستگاه های تبخیری ست که او را وارد رقابتی شدید با سامسونگ کرده و از طرفی الجی، قادر به تولید پنل های OLED مورد نیاز اپل نیست.
به نظر می رسد الجی تایید کرده است که در سال 2017 حتی یک صفحه نمایشگر OLED نیز برای آیفون 10 تولید نکرده است.
این بدان معنی است که اپل به طور کامل از صفحه نمایش تولید سامسونگ برای گوشی آیفون 10 استفاده نموده و تنها تامین کننده پنل های OLED اپل ،کمپانی سامسونگ بوده است.
این صفحه نمایش برای اولین بار در گوشی هوشمند آیفون 10 توسط اپل مورد استفاده قرار گرفت. البته ال جی هنوز تصمیمی برای تولید و عرضه صفحه نمایش OLED برای سال آتی میلادی نگرفته است.
بخش تولید کننده نمایشگر ال جی، هنوز تصمیم جدی برای همکاری یا عدم همکاری با اپل را مشخص ننموده است. این بخش اعلام کرده که هنوز هیچ قرارداد رسمی برای این موضوع بسته نشده است.
البته به نظر می رسد ال جی بخواهد وارد رقابت با سامسونگ شده و اگر بتواند گوی سبقت را از این شرکت برباید.
این شرکت اخیرا تأییدیه دولت کره جنوبی را برای راه اندازی یک کارخانه تولید پنل OLED 4،5 میلیارد دلاری در گوانگ جو چین دریافت کرده است.
با این حال، رقابت با سامسونگ در این بازار رقابتی آسان نخواهد بود. این شرکت در حال حاضر 97 درصد صفحه نمایش OLED را در سطح جهان برای تلفن های همراه تولید می کند و در تلاش است قدم های محکم تری برای تثبیت موقعیت خود بردارد.
حال تصور کنید ال جی می خواهد با چنین رقیب قدرتمندی به مبارزه وارد شود. به نظر شما ال جی قادر به رقابت با سامسونگ در تولید صفحه نمایش OLED هست؟