فیسبوک یکی از پلتفرمهای رسانه اجتماعی پیشگام و پرطرفدار در دنیاست که میلیاردها کاربر فعال در روز دارد. هر چقدر که پایگاه کاربری این شرکت هر ماه بر تعدادش افزوده میشود، به همین نسبت نیز جستوجوهای داخل وبسایت افزوده میشود.
اغلب ممکن است ما در قسمت جستوجوی فیسبوک به دنبال دوستان خود یا علائق خود باشیم. گاهی هم افرادی که در پی آنها هستیم دلشان میخواهد همان جا باقی بمانند و در کمین بنشینند.
زمانی که در حال ورق زدن و زیر و رو کردن صفحات پروفایل مورد علاقه خود هستید، ممکن است متوجه شده باشید که اگر فرد یا صفحهای را در فیسبوک جستوجو کنید، چه در وب و چه در برنامه کاربردی آن، فیس بوک اطلاعات جستوجو را ذخیره میکند. بنابراین، بار دیگری که روی نوار جستوجو ضربه میزنید، به صورت خودکار فهرستی از جستوجوهای اخیر شما نشان میدهد.
با این که ممکن است ذخیره خودکار این نامها با عکس برای شما مهم نباشد اما گاهی ممکن است دردسرساز شود؛ مخصوصاً وقتی که دوستان نزدیک شما یا یکی از اعضای خانواده نگاهی به تاریخچه (History) جستوجوهای شما بیاندازند.
خوشبختانه، فیسبوک این گزینه را در اختیار شما قرار داده است که نتایج جستوجوهای خود را از برنامه کاربردی و وب پاک کنید. اما ممکن است با یک نگاه به تنظیمات نتوانید گزینه مناسب را به راحتی پیدا کنید.
در اینجا، با چند گام و ترفند ساده میخواهیم به شما یاد بدهیم که چطور تاریخچه جستوجوی فیس بوک خود را از وب و برنامه کاربردی فیس بوک پاک کنید.
راهنمای پاک کردن تاریخچه جستوجوها در وب
این 5 مرحله را قدم به قدم دنبال کنید تا بتوانید از شر تاریخچه کذایی جستوجوهای خود خلاص شوید.
- مرحله اول: در وب سایت، به قسمت صفحه پروفایل خود بروید و به دنبال گزینه ‘Activity Log’ یا ‘View Activity Log’ بگردید. این گزینه را میتوانید کنار تصویر کاور خود در بالای سمت راست صفحه مشاهده کنید.
- مرحله دوم: وقتی روی گزینه ‘Activity Log’ کلیک کردید، فهرستی از فعالیتهای خود را خواهید دید؛ شامل چیزهایی که لایک کردهاید، واکنشهایی که داشتهاید، نظراتی که دادهاید و چیزهایی از این قبیل. در همان صفحه، گزینه More را مشاهده خواهید کرد که در سمت چپ و درست زیر قسمت Photos, Likes and Comments قرار دارد.
- مرحله سوم: وقتی روی گزینه More کلیک کنید، فهرستی از فیلترها برایتان باز میشود. در این فهرست، زبانه جستوجو را خواهید دید.
- مرحله چهارم: در زبانه جستوجو یا Search (که به شما پیشنهاد میکنیم وقتی تنها بودید این کار را انجام دهید تا مشکلی برایتان پیش نیاید)، فهرست کاملی از تمامی صفحات و کاربرانی که جستوجویشان کردهاید را مشاهده خواهید کرد. جستوجوها بر اساس تاریخ، روز، ماه و سال چیده شدهاند.
- مرحله پنجم: در همین مرحله، شما به راحتی میتوانید زبانه ‘Clear Searches’ در گوشه سمت راست در بالا مشاهده کنید. با کلیک بر روی آن، به صورت دائم نتایج را پاک خواهید کرد و تمام! دیگر کارتان در اینجا تمام شده است.
اکنون، وقتی به دنبال چیزی بگردید که قبلاً در فیس بوک دنبالش گشتهاید، دیگر آن نوار از آدمها و صفحات که در گذشته پیش چشمتان ظاهر میشد را نخواهید دید.
راهنمای پاک کردن تاریخچه جستوجوها در برنامه کاربردی فیس بوک
در برنامه کاربردی فیس بوک هم فرایندهای تقریباً مشابهی را باید دنبال کنید که در اینجا به شما آموزش میدهیم:
- مرحله اول: داخل برنامه کاربردی، باید روی نوار جستوجو فقط یک بار ضربه بزنید تا نتایج جستوجوهای اخیر خود را ببینید.
- مرحله دوم: در زیر فهرست جستوجوهای خود، گزینه ویرایش یا Edit را که در قسمت گوشه سمت راست در بالا قرار دارد پیدا کنید. با کلیک کردن روی آن صفحه مستقیماً فعالیتهای شما با عنوان Activity Log با فهرستی از جستوجوهایی که تا کنون انجام دادهاید باز میشود.
- مرحله سوم: در همان صفحه، روی گزینه ‘Clear searches’ در قسمت بالا کلیک کنید و سپس به زبانه تأیید یا Confirm بروید و روی آن کلیک کنید تا کارتان تمام شود و تاریخچه جستوجوهای شما برای همیشه پاک شود.