گوشی سامسونگ M20 از جمله اولین گوشیهای اقتصادی سامسونگ است که میتوان از آن به عنوان رقیبی جدی برای محصولات شیائومی و آنر یاد کرد.
سری اس سامسونگ به گوشیهای پرچمدار، سری A به گوشیهای میانرده و سری M به گوشیهای اقتصادی این شرکت اختصاص دارند. درست مانند ترتیبی که این حروف در نام انگلیسی این شرکت (SAMsung) پشت سر هم قرار گرفتند. از میان این 3 سری، خانواده M از همه پرجمعیتتر است. گوشی سامسونگ M20 در زمان عرضه خود همزمان با گلکسی M10 روانه بازار شد و نسبت به آن گوشی به مراتب در سطح بالاتری قرار داشت.
اگر به مشخصات گوشی M20 نگاهی بیندازیم میبینیم این گوشی نسبت به M10 از یک تراشه سریعتر، نمایشگر با رزولوشن بالاتر، باتری بزرگتر و همچنین سنسور اثر انگشت بهره میبرد. این گوشی در مدل پایه خود با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی (در مقایسه با 2 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه گلکسی M10) به دست کاربران میرسد و همچنین دوربین آن هم از M10 بهتر است.
با این حال در مقایسه با برادران بزرگتر خود مثل گلکسی M30 حرفهای زیادی برای زدن ندارد. برخلاف M30 در این گوشی خبری از نمایشگر امولد و امکان ضبط ویدیو 4K و سنسور عمقسنج نیست. البته این موارد جز ویژگیهای خیلی مهم نیستند و نبودشان در یک گوشی اقتصادی نقطه ضعف بزرگی به حساب نمیآید. در حقیقت گوشی M20 تمامی قابلیتهای کلیدی که باید در یک گوشی اقتصادی باشد را داراست و همین سبب شده به یک گزینه ایدهآل در این بازه قیمتی تبدیل شود.
آنچه در ادامه میخوانید:
- بررسی گوشی سامسونگ M20
- طراحی گلکسی M20
- نمایشگر گوشی سامسونگ M20
- عمر باتری گوشی M20
- دوربین گوشی M20
- عملکرد گلکسی M20
- قیمت گوشی گلکسی M20 سامسونگ
بررسی گوشی سامسونگ M20
میتوانید مشخصات گوشی سامسونگ M20 را در جدول زیر مشاهده کنید.
مشخصات فنی گوشی سامسونگ M20 | |
---|---|
بدنه | 156.4×74.5×8.8 میلیمتر | وزن 186 گرم | بدنه پلاستیکی |
نمایشگر | پنل 6.3 اینچی IPS | با رزولوشن 1080×2340 پیکسل و تراکم 409 پیکسل در هر اینچ |
دوربینها | دوربین اصلی 13 مگاپیکسل با قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز | دوربین دوم 5 مگاپیکسل فوقعریض فوکوس ثابت | فلاش LED و امکان ضبط ویدیو با کیفیت 1080p دوربین سلفی 8 مگاپیکسل با امکان ضبط ویدیو با کیفیت 1080p |
سیستم عامل و رابط کاربری | اندروید اوریو 8.1 به همراه رابط کاربری Samsung Experience 9.5 |
تراشه | اگزینوس 7904 |
پردازنده | پردازنده هشت هستهای (2 هسته کورتکس A73 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A53 با فرکانس 1.6 گیگاهرتز) پردازنده گرافیکی Mali-G71 MP2 |
حافظه | 3/4 گیگابایت رم | 32/64 گیگابایت حافظه داخلی با پشتیبانی از کارت حافظه قابل ارتقا تا 512 گیگابایت |
باتری | 5 هزار میلیآمپری با پشتیبانی از شارژ سریع |
طراحی گلکسی M20
گوشی M20 سامسونگ مانند ام 10 دارای بدنه پلاستیکی است و هنگامی که آن را به دست میگیرید کاملا حس یک گوشی اقتصادی و ارزان را به شما میدهد. البته سری M اصلا از ابتدا قرار نبوده با گوشیهای پرچمدار و گرانقیمت رقابت کند و هیچ ادعایی هم در این زمینه ندارد. نقطه قوت اصلی این سری مقرون به صرفه بودن است. اگر انتظاراتمان را در حد یک گوشی اقتصادی پایین بیاوریم میبینیم گوشی سامسونگ گلکسی M20 یکی از بهترینها در این بازه قیمتی است.
از سوی دیگر اما به لطف بدنه پلاستیکی گوشی، بدنه سامسونگ M20 مدام اثر انگشت شما را جذب خود میکند و به این راحتیها هم نمیشود آن را پاک کرد. اگر سامسونگ از یک طراحی بافت مانند در بدنه گوشی استفاده میکرد میتوانست تا حدود زیادی جلوی این مسئله را بگیرد، ولی قاب پلاستیکی سامسونگ گلکسی M20 کاملا صاف و ساده است. همچنین برای انتخاب رنگ هم تنها مجبورید از بین رنگهای آبی اقیانوسی و مشکی ذغالی یکی را انتخاب کنید.
قاب پلاستیکی گوشی با وجود اینکه برخلاف شیشه مقاومت خوبی در برابر سقوط از ارتفاع و زمین افتادن دارد، اما به همان اندازه در برابر خط و خش هم آسیب پذیر است و پس از مدتی استفاده مانند روز اول نخواهد بود. از جنس بدنه که بگذریم به دوربینها میرسیم که در یک آرایش خطی به صورت عمودی پشت سر هم قرار گرفتند. دوربین اصلی در طبقه پایینی قرار گرفته و دوربین فوقعریض روی آن است. پایینتر از هر دوی آنها هم فلاش LED قرار گرفته است.
علاوه بر دوربین در پنل پشتی یک سنسور اثرانگشت هم داریم که یکی از بزرگترین مزیتهای گوشی گلکسی M20 نسبت به M10 به حساب میآید. این سنسور در یک محفظه بیضی مانند قرار گرفته و با وجود اینکه شکل محفظه اهمیت چندانی ندارد، مشکل مهمتر محل قرار گیری آن است که فقط کمی از دوربینها پایینتر است. به همین خاطر ممکن است دسترسی به آن برای افرادی که انگشتان کوتاهی دارند آسان نباشد. البته به احتمال زیاد پس از مدتی استفاده به آن عادت میکنید، ولی سامسونگ میتوانست آن را کمی پایینتر هم بیاورد.
از دیگر مشخصات گلکسی M20 که نسبت به M10 بهبود یافته محل قرارگیری بلندگو است که نه در پنل پشتی بلکه در حاشیه پایینی گوشی است و به این صورت دیگر وقتی گوشی روی میز باشد یا وقتی آن را به دست گرفته باشید صدا بدون مانع میتواند به گوش برسد. افزون بر بلندگو، گوشی Samsung Galaxy M20 از یک درگاه USB-C استفاده میکند، در حالی که ام 10 در گذشته گیر کرده و همچنان از microUSB استفاده میکند.
در سمت راست گوشی میتوانیم دکمههای فیزیکی مربوط به پاور و تنظیم صدا را پیدا کنیم. دکمه پاور کمی از وسط گوشی بالاتر است و دکمههای صدا نیز اندکی بالاتر از آن قرار گرفتند. محل قرارگیری این دکمهها از لحاظ ارگونومی و دسترسی آسان مشکلی ندارند و به راحتی قابل استفاده هستند. در سمت دیگر محل قرارگیری سیم کارت در یک خشاب نسبتا بزرگ است. در این خشاب شما میتوانید دو سیم کارت نانو و یک کارت حافظه را قرار دهید.
حالا دیگر نوبت به پنل جلویی و نمایشگر اینفینیتی V گوشی رسیده است. این نمایشگر با وجود زیبایی و طراحی مدرنی که دارد فاقد برخی موارد کاربردی مثل نشانگر LED است، اما مهمتر از آن نبود یک سنسور نور است که آزار دهنده است. در این پنل تنها یک سنسور مجاورتی در سمت چپ دوربین سلفی تعبیه شده است.
ابعاد گوشی Samsung M20 به میلیمتر 156.4×74.5×8.8 است که نشان میدهد این گوشی 1 میلیمتر ضخیمتر از M10 است. دلیل این موضوع استفاده از یک باتری حجیم 5000 میلیآمپری است که یکی از مهمترین مشخصات ام 20 است.
نمایشگر گوشی سامسونگ M20
گلکسی M20 به یک صفحه نمایش 6.3 اینچی مجهز است که دارای یک ناچ به شکل قطره آب است. این نمایشگر از نوع IPS است درست مثل گلکسی ام 10. با این حال رزولوشن آن بالاتر است و مانند گلکسی ام 30 از رزولوشن FullHD پلاس بهره میبرد. البته نمایشگر ام 30 همانطور که گفتیم سوپر امولد است و از نظر کیفیت به مراتب بهتر است. خوانایی نمایشگر گوشی M20 در محیطهای باز برای یک نمایشگر LCD میانرده قابل قبول است، اما بهتر است زیر نور مستقیم آفتاب نروید. خوانایی نمایشگر به طور کلی دقیقا مانند ردمی نوت 7 و ریلمی 3 است.
گوشی سامسونگ M20 هیچ حالت رنگی ندارد و شما باید از همان حالتی که سامسونگ به طور پیشفرض برای آن در نظر گرفته استفاده کنید. با این وجود رنگها شادابی بسیار خوبی دارند و همین موضوع سبب شده نمایشگر این گوشی جزو آن دسته از نمایشگرهایی باشد که به محض روشن شدن توجه همه را به خود جلب میکند.
عمر باتری گوشی M20
باتری گوشی سامسونگ M20 ظرفیتی معادل 5 هزار میلیآمپر دارد، در حالی که رقبای اصلی آن یعنی ردمی نوتهای شیائومی از باتری 4 هزار میلیآمپری استفاده میکنند و باتری گلکسی ام 10 نیز تنها 3 هزار میلیآمپر ظرفیت دارد. موتو جی 7 پاور از جمله گوشیهایی است که از نظر باتری با گوشی گلکسی M20 مساوی است.
با چنین باتری شما میتوانید تا 13 ساعت با وایفای از اینترنت استفاده کنید و تا 12 ساعت نیز در حالت هواپیما به تماشای ویدیو مشغول شوید. همچنین مدت زمان مکالمه با استفاده از 3G نیز 33 ساعت است که کاملا پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود.
یکی از مشخصات فنی گوشی سامسونگ M20 که به آن انتقاد وارد است، استفاده از فناوری شارژ سریع قدیمی سامسونگ است که متعلق به زمان عرضه گلکسی اس 5 است. به همین دلیل با وجود اینکه گوشی از شارژ سریع پشتیبانی میکند، اما به دلیل استفاده از Quick Charge 2.0 شارژ گوشی زمان زیادی طول میکشد. شارژ باتری 5 هزار میلیآمپری گوشی سامسونگ M20 حدود 2 ساعت طول خواهد کشید که با توجه به استانداردهای امروز نمیتواند راضی کننده باشد.
دوربین گوشی M20
موبایل M20 مانند M10 از یک دوربین دوگانه متشکل از یک لنز 13 و یک لنز 5 مگاپیکسلی استفاده میکند. دوربین 5 مگاپیکسلی فوقعریض است و با توجه به میدان دید 180 درجهای که دارد برای عکاسی از یک منظره گسترده کاربردی است.
کیفیت دوربین گوشی سامسونگ M20 نه خیلی عالی است و نه خیلی بد. در صورتی که محیط نور کافی داشته باشد دوربین گوشی M20 میتواند تصاویر بسیار خوب و با جزییات زیاد ثبت کند. با این حال گوشی هنگام مدیریت تعادل نور سفید کمی به مشکل برمیخورد و تصاویر برخی اوقات نور بیش از اندازه زیادی دارند و رنگها نیز مصنوعی به نظر میآیند.
دوربین فوقعریض دوم نیز کاربرد زیادی دارد، ولی بازهم بهتر بود از یک لنز با مگاپیکسل بیشتر استفاده میشد. دامنه داینامیک محدود دوربین اصلی در اینجا هم خودش را نشان میدهد و دوربین هنگام مواجهه با سایهروشنها به مشکل برمیخورد. همانطور که حدس زدید عملکرد دوربین در محیطهای کمنور تعریف چندانی ندارد. تصاویر نویز زیادی دارند و اگر بخواهید از ابزار کاهش نویز استفاده کنید هم بدتر باعث از دست رفتن جزییات میشوید. وضعیت وقتی بدتر میشود که روی تصاویر زوم کنید و نویزها را در شکل لکهها ببینید. سامسونگ در این قسمت عملکرد قابل دفاعی ندارد.
عملکرد گلکسی M20
برخلاف دوربین، سامسونگ در بخش عملکرد توانسته از نهایت پتانسیل تراشه اگزینوس 7904 استفاده کند. عملکرد گوشی در بیشتر اوقات بسیار خوب است. رابط کاربری گوشی به استثنا یکی دو فریم کاملا روان و با سرعت است، به طوری که برای استفاده روزمره گوشی به راحتی انتظارات شما را برآورده میکند.
گوشی در دو مدل با رم 3 و 4 گیگابایتی عرضه میشود که حداقل در مدل 4 گیگابایتی به ندرت دچار مشکل خواهید شد و میتوانید به راحتی بین اپلیکیشنهای مختلف سوییچ کنید. برای مثال میتوانید پابجی را در پسزمینه باز نگه دارید و همزمان مرورگر را باز کنید و در اینترنت بگردید یا به سراغ پلیلیستهای اسپاتیفای بروید.
گوشی ام 20 در کنار اگزینوس 7904 از پردازنده گرافیکی Mali G71 MP2 استفاده میکند که برای گوشیهایی در این رده یک پردازنده قدرتمند و کارآمد به حساب میآید. قیمت گوشی M20 با گوشی آنر 10 لایت یکی است، ولی برخلاف آن به راحتی میتواند عناوینی مثل پابجی را اجرا کند. گوشی این بازی را در سطح متوسط و با نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا میکند. البته شاید اینجا و آنجا چند بار شاهد افت فریم باشید، ولی به طور کلی تجربه گیمینگ گلکسی ام 20 بسیار عالی است.
قیمت گوشی گلکسی M20 سامسونگ
قیمت گوشی سامسونگ M20 در حال حاضر حدود 5 تا 6 میلیون تومان است و با توجه به افزایش نرخ ارز انتظار میرود باز هم شاهد افزایش قیمت گوشی M20 باشیم.
گوشی سامسونگ M20 توانسته بسیاری از ایرادات و کمبودهای ام 10 را جبران کند. در این گوشی فاکتورهایی مثل حسگر اثرانگشت، درگاه USB-C، قابلیت شارژ سریع و عملکرد سخت افزاری بسیار عالی میتوانند بسیاری از کاربران را به خرید گوشی سامسونگ M20 مجاب کنند. علاوه بر اینها باید به باتری حجیم آن هم اشاره کنیم. به راحتی میتوانیم خرید گوشی گلکسی M20 را به شما پیشنهاد کنیم. البته باز هم میتوان گزینههایی با عملکرد بهتر و عمر باتری بیشتر در بازار پیدا کرد، ولی اگر به دنبال یک گوشی هستید که بتواند بین قیمت مناسب و ویژگیهای کاربردی تعادل ایجاد کند به سختی میتوانید از خرید گوشی M20 صرف نظر کنید.
در پایان پیشنهاد میشود برای خرید لوازم جانبی سامسونگ مانند کابل سامسونگ، شارژر سامسونگ و … به فروشگاه اینترنتی پلازا مراجعه کنید.