اگر به شما بگوییم آیفون 10 و آیفون 8 سریع ترین گوشی های دنیا هستند، چقدر این حرف را باور می کنید؟
وقتی صحبت از تراشه Bionic A11 اپل می شود، این حرف فقط تبلیغاتی برای گوشی های آیفون جدید نیست. فقط جنبه بازاریابی ندارد. بلکه این ترشه واقعا کارایی داشته و کارهایی انجام می دهد.
این تراشه یک پردازنده قدرتمند است که تا کنون در گوشی های آیفون مورد استفاده قرار گرفته است. این تراشه در گوشی های آیفون 8، آیفون 8 پلاس و آیفون 10 مورد استفاده قرار گرفته است. به دلیل اینکه ادعاهایی پشت این تراشه طرح شده است، خب بالطبع این ادعاها باید آزمایش شود تا صحت و سقم آن مشخص گردد.
حالا می خواهیم به شما بگوییم که این تراشه واقعا قدرتمند است و هم طبق مستندات مکتوب در مورد ویژگی های آن و در هم با توجه به آزمایش ها و تست های عملی و واقعی این موضوع به اثبات رسیده است.
در ابتدا باید یاد آور شویم که تراشه A11 Bionic یک پردازنده شش هسته ای است که دو هسته پردازشی آن برای پردازش های سنگین و چهار هسته دیگر برای مدیریت بر امور و وظایف پردازشی که چندان سنگین نیستند مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تست این تراشه از بنچمارک گیگبنچ (Geekbench 4) کار را شروع می کنیم که عملکرد کلی را مورد تست قرار می دهد. در بخش تست چند هسته ای گوشی آیفون 8 امتیاز 10،170 را کسب کرد. این امتیاز نشان می دهد که آیفون 8 در اصل حدود 54 درصد سریعتر از گلکسی نوت 8 سامسونگ است. شایان ذکر است که بگوییم گلکسی نوت 8 به عنوان سریع ترین گوشی هوشمند اندرویدی شناخته می شود. حالا امتیازی پایین تر از آیفون 8 کسب کرده است.
باید بگوییم گیک بنچ یکی از بنچمارکهای عالی است که در چندین پلتفرم قابل اجراست و با مک، ویندوز، لینوکس، اندروید و iOS و حتی بلکبری سازگاری دارد. این بنچمارک تست را به دو صورت انجام می دهد : تکهستهای و چندهستهای.
گیک بنچ به 4 دسته جداگانه دیگر نیز تقسیمبندی میشود : رمزنگاری یا اینتیجر، محاسبات عدد صحیح، محاسبات اعشاری و عملکرد حافظه. در مجموع، اینها همه نوع تستی را انجام میدهد تا نشان دهند عملکرد یک تلفن همراه در فشردهسازی تصاویر JPEG، محاسبات مسیریابی در هنگام رانندگی، تبدیل اسناد پی.دی.اف، اعمال فیلتر روی تصاویر، تشخیص صدا و صحبت، عملکرد کپی کردن حافظه و کندی در عملکرد آن چطور است.
در همین آزمایش، آیفون 10 هم توانست امتیاز 10،357 را کسب کند.
البته در این رقابت امتیاز اندروید بالا نبود. همان طور که گفتیم گوشی نوت 8 امتیاز 6564 را کسب کرد. این گوشی 6GB رم دارد و مجهز به تراشه اسنپدراگون 835 کوالکام است که تراشه ای سریع با کارایی بالا محسوب می شود.
شاید برایتان این سئوال پیش بیاید که .ان پلاس 5 با 8 گیگا بایت رم و اسنپدراگون 835 چه امتیازی در این تست به دست آورده است؟
این گوشی با 4 گیگابایت رم توانست امتاز 6542 را به دست بیاورد و گوشی گلکسی S8 نیز با همان پردازنده امتیاز 6295 را بدست آورد.
باید بگوییم که گوشی آیفون 8 حتی از مک بوک پرو 13 اینچی اپل هم جلوتر افتاده است . مک بوک پرو اپل با پردازنده 7 هسته ای Core i5 نتوانسته است از نظر تست سرعت به پای آیفون 8 برسد. امتیاز این مک بوک در گیگبنچ 9،213 شد.
شاید بپرسید آیا گیگبنچ 4 برای مقایسه بین یک تلفن هوشمند و یک نوت بوک مناسب است ؟
بنیانگذار Geekbench، یعنی جان پوول معتقد است که این امتیازها می توانند برای هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین اگر آیفون 8 امتیاز بالاتری نسبت به مک بوگ پرو i5 گرفته است پس می توانیم نتیجه بگیریم آیفون 8 از این مک بوک سریع تر هم هست.
با این حال، پوول معتقد است که باید نکته ای را هم در نظر بگیریم و آن این است که در لپ تاپ ها، وضعیت عملکردی پایدار به گشت زمان تغییر می کند و ممکن است بعد از مدتی عملکرد بهتری داشته باشند ولی گوشی های موبایل این طور نیستند و عملکرد لحظه ای آنها مورد توجه کاربران قرار دارد.
همین طور تفاوت هایی بین مک بوک و آیفون وجود دارد. مثلا برای یک گوشی آیفون 8 سیستم خنک کننده یا گرما زدایی مثل مک بوک طراحی نشده است. لذا با توجه به کاربرد و کارایی هر کدام باید روی آنها نظر داد.
بنچمارک 3DMark نیز به بررسی عملکرد گرافیکی می پردازد و آن را مورد آزمون قرار می دهد. در این بنچمارک، آیفون 8 توانست در تست عملکرد گرافیکی امتیاز 62،212 را بدست بیاورد و آیفون 8 پلاس نیز توانست امتیاز 64،412 را کسب کند. در مقایسه گلکسی نوت 8 توانست امتیاز 39،834 و وان پلاس 5 نیز توانست امتیاز 39،576 را از آن خود کند.
حال در دنیای واقعی و وقتی با گوشی خودتان کار می کنید ،این اعداد و ارقام معنی دارند و می تواند این اعداد به زبانی دیگر ترجمه نمود. یعنی هر کدام از این اعداد نشان دهنده عملکرد گرافیکی و سرعت گوشی هستند.
خبر خوب و خوشحال کننده برای دارندگان و صاحبان آیفون 8 است که باید بدانند گوشی سرعت بالایی دارند و البته دارندگان سایر گوشی ها هم ممکن است با خواندن این مطلب کمی نا امید شوند.
باید بگوییم تراشه Bionic A11 واقعا منجر به عملکرد سریع گوشی های آیفون می شود. به همین دلیل آیفون 8 و آیفون 10 سریع ترین گوشی های دنیا هستند.
سریع ترین گوشی های دنیا برای ویرایش ویدئوها و گرفتن خروجی
تصور کنید می خواهید یک ویدئوی 2 دقیقه ای با فرمت 4K را خروجی بگیرید. برای گرفتن خروجی در گوشی های مختلف آیفون 8 ، گلکسی نوت 8 و گلکسی S8 پلاس زمان را اندازه گیری می کنیم . به نظر شما کدام گوشی سریع تر می تواند از این فایل ویدئویی خروجی بگیرد؟
آیفون 8 و آیفون 10 می توانند در مدت زمانی حدود 42 ثانیه خروجی را به کاربر ارائه می دهند. در حالی که برای خروجی گرفتن چنین فایل ویدئویی در گلکسی نوت 8 حدود 3 دقیقه طول می کشد. گلکسی S8 پلاس هم بیش از 4 دقیقه طول می کشد این فایل را خروجی بگیرد.
سریع ترین گوشی های دنیا برای باز کردن یک فایل سنگین
حال تصور کنید می خواهید یک فایل بزرگ را در گوشی های مختلف باز کنید، به نظر شما کدام گوشی می تواند این فایل را سریع تر باز کند؟
برای تست این موضوع یک فایل PDF با حجم 5.1 مگابایت را در گوشی های آیفون 8 و گلکسی نوت 8 باز کردیم. زمان باز شدن فایل جالب بود.
آیفون 8 توانست در مدت زمان کمتر از 0.8 ثانیه فایل را باز کند و گلکسی نوت 8 هم در مدت زمان حدود 6.41 ثانیه آن را باز کرد.
سریع ترین گوشی های دنیا برای باز کردن اپلیکیشن ها
در مورد آیفون 8 همچنین باید بگوییم که بیشتر اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی سریع تر از اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی اندرویدی باز شدند.
مثلا در گوشی آیفون 8 حدود 11 ثانیه طول کشید تا بازی Injustice 2 باز شود ولی در گوشی آیفون 7 پلاس حدود 14.53 ثانیه و گلکسی نوت 8 حدود 19 ثانیه طول کشید تا بازی باز شود.
البته، روش های زیادی برای اندازه گیریو تست سرعت عملکرد گوشی ها وجود دارد، اما بر اساس تست هایی تا کنون انجام شده است به نظر می رسد که گوشی آیفون 8 سریع ترین گوشی های دنیا است.
هم چنین بخوانید : آیفون 8 پلاس در برابر گلکسی نوت 8: تست سرعت
هم چنین بخوانید : تست سرعت سامسونگ گلکسی اس 8