سرویس مدیریت عکس گوگل با نام Google Photos (گوگل فوتوز) هم به عنوان یک اپلیکیشن در گوشیها و تبلتها وجود دارد و هم میتوان نسخه آنلاین آن در وب را مورد استفاده قرار داد. اما اگر شما تاکنون آنطور که باید از این سرویس بهره نگرفتهاید شاید وقت آن رسیده که تجدید نظر کنید.
رابط کاربری Google Photos شامل چهار بخش است: Assistant (دستیار)، Photos (عکسها)، Albums (آلبومها) و Sharing (اشتراک گذاری). در تب Assistant دستیار دیجیتالی گوگل قادر است به طور خودکار عکسهایی که در تاریخ یکسان طی سالیان مختلف گرفته بودید را بیابد و فید (feed) شما را از آنها پر کند. همچنین امکان ساختن انیمیشن یا ویدئو نیز از این عکسها وجود دارد.
تب Photos جایی است که تمامی عکسهای شما در آنجا ذخیره میشود اما تب Albums همانطور که از نام آن پیداست عکسها را به شکل سازمان یافتهتر یا بنا به دلخواه کاربر ذخیره میکند. همچنین تب Sharing نیز ردی از تمامی آلبومهایی که با دیگران به اشتراک گذاشتید بر جای میگذارد تا در صورت لزوم اقدام به ادیت کردن آنها نمایید.
بسیاری از فرایندها در Google Photos با سهولت و به صورت خودکار صورت میپذیرند اما دست کاربر نیز برای انجام برخی کارهای جالب و به دست آوردن خروجیهای جذاب، باز گذاشته شده است.
ایجاد، ذخیره و به اشتراک گذاری انیمیشن ها و کلاژ کردن عکس ها
همانطور که گفته شد Google Photos این کار را به طور اتوماتیک نیز انجام میدهد اما اغلب در مورد سوژههایی که به صورت چندباره و پیاپی از آن ها عکسبرداری کردهاید؛ ولی امکان ساخت انیمیشن به صورت دستی نیز وجود دارد.
برای این منظور کافیست روی یک عکس لمسی طولانی انجام دهید و سپس سایر عکسهای مدنظر را انتخاب کرده و روی علامت + موجود در بالای صفحه ضربه بزنید. به این ترتیب یک فایل GIF ساخته و به عکسهای موجود اضافه میشود (البته امکان ذخیرهسازی آن با فرمت ویدئو نیز وجود دارد). همچنین میتوانید از بخش Collage چندین عکس را در کنار هم قرار داده، با یکدیگر پیوند دهید و به آسانی به اشتراک بگذارید.
خلق فیلم های کوتاه با بهترین عکس هایتان
انیمیشن ها ساده و جالب هستند اما Google Photos امکان ساخت فایلهای پیچیدهتر و ویدئو را نیز فراهم کرده است. همانند روش قبل کافیست عکسهای مورد نظر را گلچین کرده و ابتدا روی + و سپس روی گزینه Movie ضربه بزنید. از این طریق ادیتور داخلی اپلیکیشن اجرا میشود و آپشنهایی در اختیارتان قرار میدهد از جمله اینکه مدت زمان فیلم تولیدی چقدر باشد و یا چه آهنگی در پس زمینهی فیلم پخش گردد.
آزادسازی فضای ذخیره سازی دستگاه با انتقال عکس ها به حافظه ابری
یکی دیگر از امکانات کاربردی که Google Photos در اختیار کاربران قرار میدهد خلاص شدن از فایلهای فیزیکی حجیم با آپلود و انتقال آنها به حافظه ابری (کلود) گوگل است. برای انجام این کار ابتدا اپلیکیشن را باز کرده و عبارت Free up storage را بیابید. با ورود به این بخش، اسکن خودکاری روی عکسهای شما انجام میگیرد. در ادامه با این پرسش مواجه میشوید: «آیا تمامی عکسها به حافظه ابری آپلود شود» که با تایید شما این کار انجام گرفته و میتوانید با پاک کردن عکسها از روی دستگاه خود فضای زیادی را خالی کنید.
البته در گوشیهای آیفون پاک شدن عکس ها از حافظهی داخلی دستگاه به طور اتوماتیک انجام میگیرد. لازم به ذکر است که محدودیتی در تعداد عکسهای قابل انتقال به حافظه ابری وجود ندارد اما عکسهای بالاتر از 16 مگاپیکسل به صورت خودکار کوچک میشوند.
تگ کردن سایر افراد برای ایجاد آلبوم از عکسهای آن ها
پس از آپلود کردن عکس های موجود در گوشی خود به حافظه ابری، هوش مصنوعی گوگل شروع به آنالیز آنها میکند تا ببیند چه افرادی در آن تصاویر حضور دارند. البته بنا بر مقررات حفظ حریم خصوصی، تگ کردن افراد به طور اتوماتیک توسط گوگل انجام نمیگیرد و حتی این قابلیت در اتحادیه اروپا، بریتانیا و برخی کشورهای دیگر به طور کل غیر فعال شده است.
اما در سایر مناطق میتوان به طور دستی این کار را انجام داد بدین صورت که شخص مورد نظر را روی یکی از تصاویر تگ کرده و اسم او را درج میکنید. در ادامه گوگل سایر عکسهای موجود در کتابخانهی مجازی شما را اسکن میکند و در صورت یافتن تصاویر دیگری از آن شخص، یک آلبوم مجازی متشکل از تمامی عکسهای او و به نام همان شخص میسازد.
بهره بردن از هوش مصنوعی گوگل برای جستجو در میان عکسها
در بخش فوقانی اپلیکیشن، کادر آشنای جستجوی گوگل دیده میشود که میتوانید با کمک آن تقریباً هر چیزی را در بین عکسهای خود بیابید. کافیست عبارت مورد نظر را تایپ کرده و بقیه کار را به هوش مصنوعی و شبکه عصبی گوگل بسپارید. به عنوان مثال اگر برای تغییر دکوراسیون منزلتان عکسهای فراوانی از مبلمان و صندلی گرفتهاید با تایپ عبارت chair (به معنای صندلی) گوگل اکثر عکسهایی که در آنها صندلی وجود داشته را در نتایج جستجو به نمایش میگذارد.
البته اسم سایر اشیاء و حتی بناها و مکانها را نیز میتوان جستجو کرد ولی واضح است که در مورد اشیا و وسایل قابل تشخیصی مثل صندلی، لیوان یا خودرو نتیجه پر و پیمانتری تحویلتان خواهد داد.
ساخت آلبوم اختصاصی خود و به اشتراک گذاری آن
همانند ساخت انیمیشن و کلاژ کردن عکسها، در Google Photos میتوانید آلبومهای اختصاصی از خود نیز (بر اساس مکانها، رویدادها، سفرها و …) ایجاد نمایید. این آلبومها از طریق یک لینک به سادگی قابل اشتراک گذاری هم هستند و میتوان هم از داخل اپلیکیشن و هم از طریق وب به آنها دسترسی پیدا کرد. همچنین در صورت تمایل میتوانید به دیگران اجازهی ادیت آلبومهای خود و اضافه کردن عکسهای جدید را بدهید.
تهیه و خرید آلبوم عکس فیزیکی
لازم به ذکر است که این امکان در حال حاضر تنها در کشور آمریکا وجود دارد و این دسته از کاربران میتوانند یک آلبوم عکس فیزیکی سفارش داده و آن را دم در منزل خود تحویل بگیرند. این آلبوم 20 صفحهای به طور اتوماتیک توسط Google Photos و با استفاده از عکسهای موجود در کتابخانه مجازی کاربر ساخته میشود که در دو سایز 7 اینچی (به قیمت 10 دلار) و 9 اینچی (به قیمت 20 دلار) قابل خریداری است.