سال 2017 سالی پر فراز و نشیب برای کوالکام بود. در کنار موفقیت هایی که این شرکت با معرفی اسنپدراگون 835 در اوایل سال و اسنپدراگون 845 در اواخر سال جاری بدست آورد، این برند معتبر نتوانست سالی بی دغدغه را سپری کند. جدال بین این شرکت با اپل و FTC و تلاش برودکام برای تصاحب آن، روزهای سختی را برای این شرکت سازنده چیپست رقم زد.
در اواخر دی ماه سال گذشته، کمیسیون تجارت فدرال امریکا (FTC) شکایتی علیه کوالکام به دادگاه فدرال ایالات متحده امریکا ارائه کرد. در این شکایت آمده بود که کوالکام، اپل را مجبور کرده تا در ازای دریافت مبلغ لیسانس کمتر، از چیپ ست های این شرکت استفاده کند. این شکایت طی دادگاههای متعدد بررسی شد.
طبق گزارشی که بلومبرگ منتشر کرده، دادگاه فدرال، حکم را بر علیه اپل صادر کرد. در پرونده قضایی بین کوالکام و FTC، اپل محکوم به پرداخت 25 هزار دلار جریمه به ازای هر روز سرپیچی از ارائه مستندات خود به دادگاه شده است.
به گفته بلومبرگ، این میزان جریمه در نظر گرفته شده برای اپل، برابر با مقدار سودی است که سازنده آیفون هر 16 ثانیه در آخرین سال مالی خود بدست آورد.
اپل تا 29 دسامبر برابر 8 دی ماه فرصت دارد تا مدارک و مستندات خود را به دادگاه ارائه دهد، چنانچه ارائه مستندات با تاخیر روبرو شود، کوپرتینونشین ها مجبور به پرداخت 25 هزار دلار جریمه به ازای هر یک روز دیرکرد به دادگاه هستند.
از طرفی اپل ادعا میکند بیش از 2.6 میلیون اسناد در رابطه با این پرونده آماده کرده و گفته است که این میزان مستندات در مدت زمان بسیار کوتاهی از وی درخواست شده است.
جاش رستاک، سخنگوی اپل، در این خصوص گفت: «ما در حال حاضر میلیونها برگه مستندات در خصوص این پرونده تهیه کردهایم آ؛ن هم در مدت زمانی بسیار کم. ما در تلاشیم تا حکم دادگاه تجدید نظر را بگیریم».
پرونده کوالکام و FTC، شبیه به پرونده جاری میان این سازنده چیپست با اپل است. FTC ادعا کرده که کوالکام در حال انجام فعالیتهای رقابتی ناسالم و غیر منصفانه است. به ادعای FTC، کوالکام چیپست های خود را قیمتی کمتر در اختیار اپل قرار داده تا این شرکت در محصولات خود مانند آیفون و آیپد، وارد همکاری با سایر شرکتهای سازنده چیپست نشود.
در همین حین، اپل نیز شکایتی علیه کوالکام به دادگاه ارائه داد و کوالکام هم به دنبال ممنوعیت واردات آیفون به کشور چین است. کوالکام مدعی شده که اپل در طیف وسیعی از محصولات خود، حقوق ثبت اختراع را نقض کرده است. با شدت گرفتن این جریانات، اپل در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که در تلاش است تا با سایر شرکتهای سازنده چیپست، نظیر اینتل و مدیاتک وارد همکاری شده تا آیفونهایی تولید کند که دیگر وابسته به چیپست کوالکام نباشند.
