به دنبال محدودیتهای جدید اعمال شده برای داد و ستد با هواوی و برخی دیگر از کمپانیهای چینی توسط دولت آمریکا، طرح ممنوعیت تجارت هواوی با سامسونگ و ال جی در آینده نزدیک به مرحله عملی شدن خواهد رسید.
بدون شک، هواوی بزرگترین قربانی روابط تیره آمریکا و چین در بین کمپانیهای فعال در زمینه تکنولوژی است. در جدیدترین نتیجه جنگ تجاری بین دو کشور، غول مخابراتی چینی در آستانه از دست دادن دو قرارداد مهم با ال جی و سامسونگ برای تامین قطعات مورد نیاز خود است.
بر اساس جدیدترین دستورات دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، از تاریخ 15 سپتامبر 2020 (25 شهریور 99) هر کمپانی که قصد دارد با هواوی تجارت کند باید مجوزهای لازم را از دولت آمریکا دریافت کند و در غیر این صورت، قادر به ادامه تجارت خود با غول مخابراتی چینی نخواهد بود. ال جی و سامسونگ نیز دو کمپانی هستند که به عنوان دو تامین کننده اصلی نمایشگرهای مورد نیاز هواوی شناخته شده و از چند روز آینده مجبور خواهند شد قرارداد خود با این کمپانی چینی را لغو کنند.
با این وجود، ال جی طی بیانیهای اعلام کرد که محدودیتهای جدید دولت آمریکا کمترین تاثیرات را بر روی کسب و کار کمپانی خواهد گذاشت؛ زیرا ال جی تعداد محدودی از پنلهای مورد نیاز هواوی را تامین میکند. سامسونگ اما برخلاف ال جی ترجیح داد که فعلا در مورد این موضوع اظهار نظر نکند.
بر اساس گزارش وبسایت کرهای Pulsenews، دو کمپانی سامسونگ در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی بزرگترین تولیدکنندگان پنلهای OLED در جهان بودهاند. سامسونگ 81.2 درصد بازار جهانی را در این زمینه در اختیار داشت و سهم بازار ال جی 10.8 درصد بود.
در پی ممنوعیت تجارت هواوی با سامسونگ و ال جی ، این کمپانی چینی تصمیم گرفته است که از این پس به سراغ کمپانی هموطن خود، BEO، برود که هماکنون سهمی 1.6 درصدی از بازار جهانی دارد. البته این دو کمپانی چینی آنچنان هم با یکدیگر بیگانه نیستند و درگذشته با یکدیگر به همکاری پرداخته بودند که از برجستهترین این همکاریها میتوان به زمانی که BEO وظیفه تامین نمایشگرهای گوشی تاشو Mate X را بر عهده گرفته بود اشاره کرد. رفتن به سراغ یک کمپانی چینی میتواند راه حل مناسبی برای رهایی از محدودیتهای آمریکا باشد، اما سوال مهم این است که آیا BEO این توانایی را دارد که از نظر کمیتی و کیفیتی جایگزین مناسبی برای سامسونگ و ال جی باشد؟
ممنوعیت تجارت هواوی با سامسونگ و ال جی در شرایطی رخ میدهد که کمپانی چینی هماکنون به دلیل محدودیتهای آمریکا در فروش محصولات خود به کشورهای غربی نیز به مشکل برخورده و کمی پیشتر شرایط تجارت با کمپانی تولیدکننده چیپ TSMC را نیز از دست داده است. بنابراین، علاوه بر تامین کننده جدید نمایشگر، هواوی باید به دنبال تامین کننده یا تامین کنندگان جدیدی برای تراشههای مصرفی خود باشد؛ چراکه این کمپانی دیگر نمیتواند از تراشههای Kirin ساخت TSMC که معمولا در گوشیهای بالارده هواوی به کار میرفتند در محصولات خود استفاده کند.
کلام آخر
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که محدودیتهای جدید میتواند شرایط را برای هواوی بسیار دشوار کند و کار مسئولان این کمپانی برای حفظ شرایط مالی فعلی بسیار چالش برانگیز خواهد بود. شما در این باره چه فکر میکنید؟ به نظر شما ممنوعیت تجارت هواوی با سامسونگ و ال جی تا چه اندازه میتواند بر روی کیفیت ساخت و میزان فروش غول مخابراتی چینی تاثیرگذار باشد؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.
