نباید به هر گونه اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود اعتماد کرد. لذا مراقب اطلاعات منتشر شده از طریق حساب های کاربری جعلی در اینترنت باشید! اطلاعات منتشر شده از طریق اکانت های جعلی در شبکه های اجتماعی می تواند حتی سلامتی شما را به خطر بیندازد.
همان طور که می دانید انتشار خبرهای جعلی و یا اصطلاحا خبرهای fake تاثیر خوبی بر جامعه ندارد و مردم عموما با شنیدن خبرهایی که اتفاق نیفتاده و یا اصلا رخ نداده ولی منتشر می شود، احساس خوبی ندارند.
تحقیقات جدید نشان داده است که ایجاد و ساخت اکانت های جعلی یا حساب های کاربری جعلی هم تاثیری مشابه خبرهای جعلی بر مردم داشته و منجر به ایجاد احساس بدی در جامعه می شود. تا جایی که به نظر می رسد که ایجاد حساب های کاربری یا همان اکانت های جعلی در رسانه های اجتماعی می توانند تاثیر منفی بر اعتماد عمومی گذاشته و اگر این اطلاعات مرتبط با مسایل سلامت و بهداشت باشد ،می تواند روی سلامتی افراد اثر سویی بگذارد.
با توجه به تحقیقاتی که توسط دانشکده پزشکی Keck در USC انجام شده است، ظاهرا برخی حساب های کاربری یا اکانت های جعلی، اطلاعات غلطی در ارتباط با موضوعاتی همچون بهداشت، دارو و غیره منتشر کرده اند که می تواند سلامت کاربران را به خطر بیندازد.
این مطالعه برخی ربات ها (Bots) را در فضای مجازی مورد بررسی قرار داده تا اغلب این ربات ها به صورت اتوماتیک سعی می کنند به کاربران کمک کنند و در برخی حوزه ها به کاربران مشورت می دهند که بعضا این چنین مشاوره هایی می تواند درست هم نباشد.
برخی اطلاعات این ربات ها موثق نبوده و غلط و اشتباه هستند.
مثلا در برخی از همین ربات ها از قول افراد مشهور خبرهایی منتشر می شود که اشتباه است. برای مثال در یکی از ربات ها از قول یکی از هنرپیشه های امریکایی نوشته بود که واکسیناسیون باعث ایجاد اوتیسم می شود!
و یا اطلاعاتی درباره سرخک و شیوع آن منتشر شده بودکه تماما اشتباه و غیر علمی بودند.
لذا برخی اطلاعات منتشر شده از حساب های کاربری جعلی و fake به راحتی می توانند سلامت افراد را به خطر بیندازند.