کوالکام به منظور گسترش قابلیت دسترسی به نسل پنجم ارتباطات در بین همه کاربران گوشیهای هوشمند، یک پردازنده ارزان قیمت 5G مناسب برای گوشیهای مقرون به صرفه عرضه میکند.
با اینکه هنوز اکثریت کشورهای جهان زیرساخت لازم برای ارائه خدمات نسل پنجم ارتباطات، یعنی 5G را به دستگاههای همراه ندارند، اما کوالکام قصد دارد تا با عرضه چیپستهای 5G ارزان قیمت، پشتیبانی گوشیهای هوشمند در همه رنجهای قیمتی از 5G را امکان پذیر کند. غول تولید کننده پردازنده موبایل به تازگی از برنامههای خود در سال آینده میلادی برای ارائه نسخهای از سری تراشههای اسنپدراگون 4 که از 5G پشتیبانی میکنند خبر داد. گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 4، دستگاههایی پایین رده هستند و معمولا همانند گوشی Moto E7 Plus قیمت آنها زیر 200 دلار است.
سری تراشههای اسنپدراگون 4 به طور مشخص برای بازارهای بینالمللی ساخته شدهاند و پردازنده ارزان قیمت 5G جدید نیز به احتمال زیاد در نخستین گوشیهای 5G این بازارها تعبیه خواهد شد. کریستاینو آمون، رئیس شرکت کوالکام طی یک کنفرانس مطبوعاتی که در حاشیه رویداد IFA در برلین برگزار شد در این باره گفت:
کوالکام به هموارسازی مسیر 5G ادامه میدهد و انتظار میرود توسعه 5G در اسنپدراگون سری 4 ما، مناطقی را هدف قرار دهد که هماکنون روی هم رفته حدود 3.5 میلیارد کاربر گوشی هوشمند دارند. نسخه 5G اسنپدراگون 4 طراحی شده است تا با ارائه یک دسته از قابلیتهای بالا رده و میان رده به تعداد کاربران بیشتر، سطح انتظارات را در بخش عمدهای از بازار افزایش دهد.
بر اساس آمارهای کوالکام، شبکه 5G هم اکنون در 35 کشور راه اندازی شده و پیشبینی میشود که طی چند سال آینده این تعداد به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند. انتظار میرود که پردازنده ارزان قیمت 5G جدید کوالکام حداقل توسط چندین کمپانی در کشورهایی مثل هند و چین مورد استفاده قرار بگیرد. کمپانیهایی مثل موتورولا، شیائومی و اوپو طی سالهای گذشته دستگاههایی مجهز به پردازندههای اسنپدراگون سری 4 به بازار عرضه کردند و به احتمال زیاد همین کمپانیها نیز اولین مشتری نسخه 5G این سری خواهند بود.
سخن پایانی
کوالکام اعلام کرده است که پردازنده ارزان قیمت 5G این کمپانی در اوایل سال 2021 در اختیار کمپانیهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند قرار خواهد گرفت و بدین ترتیب، به احتمال زیاد طولی نخواهد کشید که شاهد ارائه نخستین گوشی مقرون به صرفه 5G باشیم. البته بدون شک، گوشیهای هوشمند مجهز به 5G تنها یک قطعه از پازل بزرگ نسل پنجم ارتباطات است و بهرهگیری از 5G نیازمند زیرساختهای بسیار قوی است؛ زیرساختهایی که زمزمه راهاندازی آنها در کشورمان نیز به گوش میخورد.