اگر برای اولین بار بخواهید یک سیستم بسازید یکی از مواردی که در خریدش به راهنمایی و آموزش نیاز دارید خرید کیس یا قاب کامپیوتر است. کیس محل نگهداری از تمام قطعات ارزشمند کامپیوتر شما است و نقش مهمی در حفظ سلامت آنها ایفا میکند. اما با توجه به بالا بودن قیمت انوع قاب کیس باید هنگام خرید دقت زیادی داشته باشیم.
چرا که خرید کیس کامپیوتر مناسب برای هر سیستمی اهمیت زیادی دارد. اولین نکته در آموزش خرید قاب کامپیوتر خرید کیسی است که حداقل فضای کافی برای قطعات سخت افزاری و دستگاههای جانبی مورد نیازتان را داشته باشد. اما علاوه بر این موارد کیسهای زیاد دیگری نیز در بازار وجود دارند که امکانات و ویژگیهای بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار میدهند.
با کمک این راهنمای و آموزش خرید کیس و قاب کامپیوتر شما میتوانید کیسی خریداری کنید که بیشتر از همه پاسخگوی نیازهای شما باشد. همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
راهنمایی خرید بهترین کیس کامپیوتر
کیس یکی از آن مواردی است که هنگام ساخت یک کامپیوتر ممکن است به راحتی نادیده گرفته شود. گرچه این مورد احتمالا بین کسانی که کیس های آماده و اسمبل شده خریداری میکنند رواج بیشتری دارد. هنگام خرید کیس تنها نباید به زیبایی و جذاب بودن آن توجه کنیم. برای مثال اندازه و فرمت کیس نیز مشخص کننده ابعاد و نوع قطعاتی هستند که در ادامه میتوانیم داخل آن نصب کنیم. علاوه بر این لزوما بالا بودن قیمت انوع قاب کیس دلیلی بر کیفیت آن کیسها نیست، چرا که ممکن است برخی ویژگیهای مهم را نداشته باشند و فقط با چند زرق و برق اضافی همراه باشند.
همچنین سایز کیس در بحث گردش هوا و خنک شدن قطعات داخلی نیز اهمیت زیادی دارد. اما علاوه بر اندازه چندین مورد دیگر نیز هنگام انتخاب کیس کامل کامپیوتر اهمیت دارند که حتی اگر به دنبال خرید کیس کامپیوتر اسمبل شده هستید نیز باید توجه زیادی به آنها داشته باشید که در این آموزش خرید قاب کامپیوتر به آنها میپردازیم.
اندازه و ابعاد در هنگام خرید کیس های کامپیوتر اداری و گیمینگ
اولین نکتهای که در این آموزش خرید قاب کامپیوتر به آن میپردازیم اندازه است. پیش از هر چیز ابتدا باید مشخص کنید به چه نوع کیسی با چه اندازهای نیاز دارید. کیس کامپیوتر گیمینگ و همچنین کیسهای معمولی در 3 اندازه مختلف به فروش میرسند: Full Tower و Mid Tower و Mini-ITX.
- کیسهای Full Tower: برای مادربوردهایی با فرم فاکتور ATX مناسب هستند. این نوع مادربوردها درصد زیادی از مادربوردهایی که امروزه تولید میشوند را به خود اختصاص دادهاند. علاوه بر این، هردو این کیسها میتوانند مادربوردهایی با فرم فاکتور Micro-ATX را نیز در خود جای دهند. این کیسها معمولا بیش از 50 سانتیمتر ارتفاع دارند و با طول و عرض بیشتری نسبت به کیسهای Mid Tower ساخته میشوند.
- کیسهای Mid Tower: اما بیشتر کیسها با فرم فاکتور Mid Tower ساخته و به دست خریداران میرسند. این نوع کیسها آنقدر فضای کافی دارند که میتوانید سیستمهای خنککننده مدار بسته را در کنار چندین کارت گرافیک داخل آنها نصب کنید و باز هم فضای اضافی زیادی برای نصب چندین هارد داشته باشید. با این وجود اگر به فضای بیشتری نیاز داشتید، میتوانید به سراغ کیسهای Full Tower بروید.
- کیسهای Mini-ITX: اما آخرین نوع کیسهای Mini-ITX هستند. این کیسها درست در نقطه مقابل کیسهای Full Tower قرار دارند و برای مادربوردهایی که از فرم فاکتور Mini-ITX استفاده میکنند ساخته شدند. برخی از این کیسها آنقدر کوچک هستند که میتوانید آنها را در کابینت آشپزخانه جای دهید، اما به دلیل همین اندازه کوچک نمیتوانید از برخی قطعاتی که اندازه بزرگی دارند استفاده کنید. در این نوع کیسها خبری از سیستمهای خنککننده مایع یا فنهای بزرگ مخصوص پردازنده نیست. برخی از مدلهای کیسهای Mini-ITX از کارت گرافیکهایی که طول زیادی دارند نیز پشتیبانی نمیکنند و از همین رو باید قبل از خرید قطعات، اندازه آنها را با اندازه کیس مقایسه کنید تا مطمئن شوید میتوانید آنها را در کیس جای بدهید.
راهنمای خرید کیس کامپیوتر؛ ویژگی ها و امکانات
گذشته از ابعاد و اندازه و البته ظاهر کیس، ویژگیها و امکانات آن نیز یکی از موارد کلیدی در هنگام راهنمای برای خرید کیس کامپیوتر است. درست مانند هر محصول دیگری در اینجا هم هرچقدر پول بیشتری پرداخت کنید، امکانات و قابلیتهای بیشتری دریافت خواهید کرد. در ادامه به طور خلاصه به مهمترین ویژگیهایی که در کیسهای امروزی وجود دارند خواهیم پرداخت.
خشاب درایوها و نقاط اتصال هارد SSD
پیش از خرید کیس کامپیوتر حتما حواستان باشد که کیس مورد نظرتان فضای کافی برای نصب هاردهای 2.5 و 3.5 اینچی را داشته باشد. برخی از کیسها در کنار دیوارههای خود حفرههایی برای قرار دادن هارد دیسکهای SSD دارند. افزون بر این اگر به فضای کافی برای نصب یک درایو نوری، کنترلر فن یا غیره نیاز دارید، حتما پیش از خرید از وجود آن مطمئن شوید؛ زیرا بسیاری از کیسها به خصوص کیسهای ساخت کورسیر طی چند سال اخیر این فضای اضافی را با هدف بهبود جریان هوا حذف کردهاند.
طراحی بدون نیاز به پیچ
در گذشته تقریبا برای نصب تمامی قطعات داخل کیسها به یک پیچگوشتی چهارسو نیاز بود، اما امروزه بیشتر کیسهای میانرده و ردهبالا به گونهای طراحی شدند که هنگام نصب قطعات نیازی به چهارسو ندارید؛ زیرا پیچها بوسیله مهرههای فشاری و دیگر مکانیزمهایی که نیاز به ابزار ندارند جایگزین شدند.
سازمان دهی کابل ها
دنبال کیسی باشید که در سینی مادربورد دارای حفرههایی باشد که از طریق آنها بتوانید کابلها را مخفی کنید و به سایر نقاط قطعات برسانید. کیسهای اقتصادی معمولا دارای حفرههای سادهای در سینی هستند، در حالی که مدلهای میانرده در حفرهها از حلقههای پلاستیکی استفاده میکنند که به شما اجازه میدهند کابلها را بیش از پیش مرتب کنید.
حفره مخصوص خنک کننده پردازنده
برخی از مدلهای بالارده کیسها در سینی مادربورد خود و درست پشت پردازنده، دارای یک حفره بزرگ هستند که از طریق آن میتوانید خود پردازنده یا فن آن را بدون نیاز به دست زدن به دیگر قسمتهای مادربورد تعویض کنید. این مورد جز ویژگیهایی نیست که خیلی به آن نیاز داشته باشید، اما وجودش در روز مبادا کمک بزرگی است.
درگاه های پنل جلویی
اگر از دستگاههای خارجی زیادی استفاده میکنید، باید توجه زیادی به درگاههای جلویی کیس داشته باشید. امروزه حتی ارزان قیمتترین کیسها هم حداقل دارای چند درگاه USB-A هستند و بسیاری دیگر از کیسها نیز علاوه بر این درگاه، دارای USB-C و حتی کنترلهای فن و نورپردازی داخل کیس نیز هستند. همچنین در بیشتر موارد میتوانید جک 3.5 میلیمتری صدا را نیز در این قسمت پیدا کنید؛ گرچه که همیشه بهتر است هدفون را مستقیما به جک صدای مادربورد متصل کنید.
فن ها و گردش هوا
تعداد فنهای داخل کیس هرچقدر بیشتر باشد، جریان هوا نیز بهتر است. برای گردش هوا مناسب حداقل به دو فن نیاز دارید تا یکی از آنها هوا را به داخل بکشد و دیگری هوا را بیرون دهد. برخی از کیسهای اقتصادی تنها یک فن دارند که نتیجه آن بالا رفتن دما و افت عملکرد سیستم است. البته بیشتر کیسها دارای نقاط و محلهای از پیش تعیین شده برای اضافه کردن فن هستند.
همانطور که پیشتر گفتیم، بسیاری از کیسها با حذف فضای اضافی بخش جلویی و در نتیجه حذف موانع، به فن این امکان را میدهند تا هوا را بهتر به گردش دربیاورد. علاوه بر این به جنس دیوارههای کیس نیز توجه کنید. این روزها بیشتر از شیشههای سکوریت و فلزهای تقویت شده برای پنل جلویی کیس استفاده میشود، اما آنها با وجود اینکه ممکن است جذابیت ظاهری به کیس بدهند، اگر به درستی طراحی نشده باشند، میتوانند مانع از گردش هوا شوند.
فیلترهای گرد و غبار
تمیز نگه داشتن کیس اهمیت بسیار بالایی دارد. کامپیوتری که داخل آن پر از گرد و خاک و کثیفی باشد، مدام داغ میکند و عملکرد قابل قبولی نخواهد داشت. فیلترهای گرد و غبار میتوانند بیشتر این آلودگیها را قبل از اینکه به فنهای شما یا حتی قطعات مهمی مثل پردازنده برسند جذب کنند. اما حتما حواستان باشد که فنها را به گونهای تنظیم کنید که همیشه هوا را به بیرون هدایت کنند تا گرد و خاک از منافذ کیس به داخل هدایت نشوند.
عایق صدا
کیسی که عایق صدا باشد، با کمک مواد جذب کننده صدا مانع از خروج سر و صدای فنها به بیرون میشود. این مواد در گردش هوای داخل کیس اختلال ایجاد میکنند؛ به همین دلیل کیسهای عایق صدا همیشه دمای بالاتری نسبت به کیسهای معمولی دارند. با این حال برخی از مدلهای کیسهای عایق صدا به کمک فنهای 140 میلیمتری که با سرعت کمی میچرخند توانستند هم دمای مناسبی داشته باشند و هم بدون صدا باشند.
پشتیبانی از خنک کننده های مایع
این روزها سیستمهای خنککننده مایع به محبوبیت زیادی دست پیدا کردند. اگر شما هم قصد دارید با آب کامپیوتر خود را خنک کنید، باید به دنبال کیسی باشید که از این سیستمها پشتیبانی کند. بیشتر کیسهای Mini-ITX از این خنککنندهها پشتیبانی نمیکنند و بیشتر کیسهای Mid Tower نیز از رادیاتورهای 240 میلیمتری پشتیبانی میکنند. در همین کیسها نیز شما تنها میتوانید رادیاتور را بسته به ابعاد کیس در قسمت بالایی یا پایینی قرار بدهید.
اما اگر به دنبال رادیاتورهای 360 میلیمتری هستید، باید به سراغ کیسهای Full Tower بروید. گرچه مدلهای بزرگتر کیسهای Mid Tower نیز ممکن است فضای کافی برای این رادیاتورها داشته باشند. همچنین برخی از انوع قاب کیس قیمت بالا، یک فضای اختصاصی جداگانه برای سیستمهای خنک کننده در اختیار شما قرار میدهند.
پنل های شیشه ای
بسیاری از مدلهای جدید کیسها به طور کامل از شیشه ساخته شدند و به شما اجازه میدهند در همه حال بتوانید قطعات داخلی را زیرنظر داشته باشید. البته ایراد این پنلها این است که گردش هوا مناسب ندارند و همچنین شکننده هستند؛ برای همین باید با احتیاط با آنها سر و کله بزنید.
نورپردازی داخلی
نورپردازی با قابلیت شخصی سازی یکی از بزرگترین ترندهای دنیای کامپیوتر در سال 2018 بود که این روزها راه خود را به کیسها نیز پیدا کرده است. البته این مورد کاملا سلیقهای است، اما اگر به نورپردازی RGB علاقه دارید، کیسهای زیادی هستند که این ویژگی را در اختیار شما قرار میدهند.
قیمت انوع قاب کیس
پس از اینکه با در آموزش خرید قاب کامپیوتر با نکات مهم در خرید کیس آشنا شدیم، اکنون نوبت به قیمت انوع قاب کیس و انتخاب و خرید کیس مدنظرمان میرسد. کیسهای زیر چند نمونه از محبوبترین و بهترین کیسهای موجود در بازار از انوع قاب کیس با قیمت بالا تا کیسهای اقتصادی هستند. در حال حاضر در فروشگاه پلازا خرید نواع کیس مخصوص بازی با قیمت مناسب امکانپذیر است. میتوانید برای مشاهده لیست قیمت انواع کیس رایانه موجود در فروشگاه به این صفحه مراجعه کنید.
1. خرید کیس گیمینگ گرین مدل آریا
کیس گرین مدل آریاGREEN ARIA Case
یکی از محبوبترین گزینهها برای خرید کیس کامپیوتر خانگی و گیمینگ، کیس آریا ساخت شرکت گرین است. این کیس همچنین برای افرادی که به دنبال خرید قاب کیس شیشه ای هستند هم انتخاب مناسبی است. کیس آریا از نوع Mid Tower بوده و قابلیت نصب انواع مادربوردها از ATX گرفته تا مینی را دارد و همچنین مجهز به دو فن از پیش نصب شده RGB با امکان همگامسازی با مادربورد است و امکان نصب 6 فن دیگر هم در آن وجود دارد.
همچنین در این کیس سیستم کابلکشی درنظر گرفته شده تا به بهترین و منظمترین شکل ممکن بتوانید کابلهای داخل کیس را مرتب کنید.
2. خرید کیس کامپیوتر خانگی تسکو TC FA-4478
این مدل بهترین انتخاب برای خرید کیس های کامپیوتر اداری و یکی از ارزان ترین کیس های موجود در بازار است. در این کیس شما قابلیت نصب تمام مادربوردها را خواهید داشت و علاوه بر آن میتوانید تا 2 هارد HDD و 4 هارد SSD در آن نصب کنید. البته شاید از لحاظ ظاهری این کیس خیلی قابل مقایسه با کیسهای گیمینگ نباشد اما اگر به دنبال مدلی هستید که از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و کارتان را راه بیاندازد و مهمتر از همه قیمت خوبی هم داشته باشد این کیس در قهرست بهترین کیس های PC مناسب نیازهای شما قرار میگیرد.
3. کیس کامپیوتر مخصوص گیمینگ گرین Z2 Plus Hero
- قیمت کیس گیمینگ زی 2 پلاس هیرو: 3 میلیون تومان
کیس کامپیوتر گرین Z2 Plus Hero از جمله با کیفیت ترین قاب های کامپیوتر شرکت ایرانی گرین است. در پنل جلویی 2 عدد خشاب هارد 5.25 و 3 خشاب هارد 3.5 اینچی قرار گرفته و شما همچنین به دو درگاه USB 3.0 و دو درگاه USB 2.0 در کنار یک ورودی میکروفون و جک صدا نیز دسترسی دارید. همچنین در این کیس 5 محل مجزا برای نصب فنهای خنک کننده در نظر گرفته شده است. نورپردازی و پنجره شیشهای نیز از دیگر ویژگیهای این کیس کامپیوتر گرین هستند.
4. قاب کیس ارزان سادیتا مدل الوند
کیس سادیتا مدل الوندSADATA Alvand Case
قیمت انوع قاب کیس شیشهای نسبت به دیگر مدلها بالاتر است و کاربرانی که استفاده گیمینگ از سیستم خود ندارند کمتر به سراغ آنها میروند. در عوض این کاربران میتوانند کیسهای معمولی را با قیمت کمتری خریداری کنند. مانند کیس سادیتا مدل الوند که از لحاظ ظاهری هیچ شباهتی به کیسهای گرانقیمت و گیمینگ ندارد.
با این وجود در این کیس شما به 3 درگاه USB و ورودی و خروجی میکروفون و هدفون در پنل جلویی دسترسی دارید و مجموعا میتوانید 3 فن داخل کیس نصب کنید.
5. کیس گیمینگ Master Tech T400
- قیمت حدودی: 2 میلیون و پانصد تا 4 میلیون تومان
کیس گیمینگ مسترتک T400 آخرین مدلی است که در این راهنمای خرید کیس کامپیوتر معرفی میکنیم. یکی دیگر از انواع کیسهای Mid Tower موجود در بازار که میتوانید برای خرید کیس گیمینگ درنظر داشته باشید. این کیس از سیستمهای خنککننده مایع پشتیبانی میکند و با مادربوردهای ATX سازگاری دارد. کیس مخصوص بازی T400 در پنل جلویی خود دارای کنترلر فن، یک درگاه USB 3.0، دو درگاه USB 2.0 به همراه جک صدا است. همچنین دارای فیلتر گرد و غبار است و به شما امکان نصب 6 فن در قسمتهای مختلف را میدهد.
سخن پایانی
همانطور که در این راهنمای و آموزش خرید کیس یا قاب کامپیوتر دیدید، خرید کیس آنقدرها کار مشکلی نیست. این کار بیشتر از همه به نوع قطعات و استفادهای که از سیستم خود دارید بستگی دارد. مهمترین نکته در خرید کیس کامپیوتر سازگاری آن با قطعاتی مثل مادربورد و کارت گرافیک است.
اگر به دنبال خرید کیس کامپیوتر حرفه ای هستید، بهتر است به دنبال کیسهای Full Tower بروید که امکان نصب سیستمهای خنککننده مایع را فراهم میکنند؛ در غیر این صورت کیسهای Mid Tower نیز میتوانند انتخاب مناسبی برایتان باشند.