در سال 2016 کمپانی کوالکام از تراشه اسنپدراگون 625 رونمایی کرد و تاکنون بسیاری از گوشیهای هوشمند میانرده و اقتصادی به آن مجهز شدهاند. کوالکام در سال جاری اما اسنپدراگون 630 را با ویژگیهای ارتقاء یافته به عنوان جانشین مدل پیشین معرفی کرد. در اینجا با مقایسه اسنپدراگون 625 و 630 به بیان تفاوتهای این دو چیپست خواهیم پرداخت.
همانطور که اشاره شد اسنپدراگون 625 (SD625) طی مدت نه چندان زیادی که از عرضهی آن گذشته بسیار فراگیر شده و بسیاری از تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند آن را در محصولات خود به کارگیری کردند. کلید موفقیت این تراشه را میتوان عملکرد مناسب و در عین حال مصرف بهینه انرژی قلمداد کرد، چیزی که در مدل 630 هم دیده میشود. اما با توجه به اختلافی که در فرکانس پردازندهی اسنپدراگون 625 و 630 وجود دارد (2 گیگاهرتز در برابر 2.2 گیگاهرتز) عملکرد پردازشی مدل جدیدتر بنابر ادعای کمپانی سازنده 30 درصد بهتر شده است.
از طرفی پردازندهی گرافیکی این دو تراشه نیز متفاوت است به طوریکه Adreno 508 جایگزین Adreno 506 در اسنپدراگون 630 شده و این تغییر نیز موجب بهبود 30 درصدی عملکرد گرافیکی تراشه جدید شده است.
از طرفی اسنپدراگون 630 قابلیت وارد کردن امکانات ارتباطی بیشتری را نیز به تلفنهای هوشمند دارد که میتوان به مودم X12 و افزایش سرعت دانلود تا دو برابر و همینطور اتصال بلوتوث و وای-فای پیشرفتهتر اشاره کرد. البته در مقایسه اسنپدراگون 625 و 630 از حیث دوربین و صفحه نمایش تفاوت محسوسی دیده نمیشود (هر چند که باز هم SD630 اندکی بهتر نشان میدهد).
تفاوت عمدهی دیگر به پشتیبانی از فناوری شارژ سریع مرتبط است چرا که اسنپدراگون 630 با توجه به پشتیبانی از Quick Charge 4 (در برابر پشیبانی اسنپدراگون 625 از Quick Charge 3.0) نه تنها سرعت شارژ دستگاه را تا 15 درصد افزایش میدهد بلکه سبب کاربرد ایمنتر این قابلیت نیز میشود. همچنین مصرف بهینهتر انرژی را نیز باید به سایر برتریهای SD630 اضافه کرد.
البته ذکر این نکته ضروریست که تجهیز یک تلفن هوشمند به هر کدام از این تراشهها لزوماً به معنای وجود تمامی این امکانات و قابلیتها در آن نیست. به عنوان مثال این امکان وجود دارد که علیرغم برخورداری یک گوشی از اسنپدراگون 630 کمپانی سازنده قابلیت پشتیبانی از Quick Charge 4 را بنا به دلایلی (از جمله کاهش هزینه تمام شده) در محصول خود نگنجاند.
