چگونگی تعیین برنامه پیش فرض برای نمایش عکس، ویدئو و … در اندروید

چگونگی تعیین برنامه پیش فرض برای نمایش عکس، ویدئو و ... در اندروید
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

طی سالیان اخیر اندروید و iOS شباهت های بسیاری با یکدیگر پیدا کرده اند اما ، همچنان وجود پاره ای از تفاوت های ساختاری این دو را از یکدیگر جدا نگه داشته است. یکی از بارزترین این تفاوت ها امکان تعیین برنامه های پیش فرض برای باز کردن ایمیل، SMS ، مرورگر وب، عکس، ویدئو و … در اندروید است، قابلیتی که در گوشی های آیفون وجود ندارد. اما اگر سهواً اپلیکیشن نامناسبی را به عنوان برنامه پیش فرض تعیین نموده اید و راه تصحیح اشتباه خود را نمی دانید در اینجا با انجام تنظیمات مربوط به Default Apps آشنا خواهید شد.

برنامه های پیش فرض در اندروید و آیفون:

در آیفون اگر آدرس ایمیلی را لمس کنید، سیستم عامل iOS همواره برنامه پیش فرض ایمیل اپل را اجرا خواهد کرد حتی اگر سرویس های دیگری نظیر Gmail بر روی دستگاه خود نصب کرده باشید. اگر شماره تلفنی را لمس کنید نیز برنامه تماس تلفنی پیش فرض اپل اجرا خواهد شد و نه اپلیکیشن های متفرقه. در مورد مرورگر وب و سایر اپلیکیشن های اختصاصی اپل نیز منوال به همین صورت است.

اما در اندروید 6 و نسخه های بعدی، هر عملیاتی که امکان اجرا شدن با چند اپلیکیشن مختلف نصب شده در گوشی را داشته باشد، حق انتخاب بر عهده کاربر گذاشته می شود. به عنوان مثال با لمس کردن یک آدرس ایمیل، از شما در مورد باز شدن Gmail یا Outlook سوالی پرسیده می شود و به این ترتیب می توانید برنامه پیش فرض برای ایمیل را انتخاب نمایید.

انتخاب تصادفی اپلیکیشن اشتباه به عنوان برنامه پیش فرض:

متنی

بسیاری از ما حداقل یکبار مرتکب چنین اشتباهی شده ایم اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا تصحیح این اشتباه راحت تر از آن است که فکرش را می کنید. در نسخه های اندروید 6 و بالاتر با رفتن به مسیر: Settings > Apps > Default Apps می توانید برنامه پیش فرض را برای تماس تلفنی، اس ام اس، لانچر و … از طریق بخش Set as Default تعیین نمایید. همچنین اگر می خواهید اپلیکیشنی به عنوان برنامه پیش فرض اجرا نگردد روی آن تپ کرده و گزینه Clear Defaults را انتخاب نمایید.

عدم تعیین برنامه پیش فرض:

اندروید

چنین سناریویی را در نظر بگیرید: فرضاً شما عکس های زیادی دانلود کرده و اغلب آن ها را از طریق Gallery مشاهده می نمایید. اما گهگاهی نیاز به ادیت کردن عکس ها در برنامه ای مانند pixlr احساس می شود. بنابراین اگر Gallery را به عنوان برنامه پیش فرض برای نمایش عکس ها تعیین کرده باشید برای ادیت کردن آن ها می بایست هر بار عکس ها را از گالری به Pixlr ارجاع دهید که پس از مدتی پروسه ای آزار دهنده خواهد شد. اما از طریق مسیر زیر می توانید تعیین کنید که در هربار کدام برنامه اجرا گردد:

Setting > Apps > Default Apps > Default Apps selection > Ask before setting default apps

 

باز کردن لینک در اپلیکیشن یا مرورگر؟

اندروید

امروزه بسیاری از وبسایت های تجاری، اپلیکیشن موبایلی مخصوص به خود را نیز دارند که با لمس کردن یک لینک مربوط به آن وبسایت، این امکان وجود دارد تا صفحه موردنظر را مستقیماً از طریق اپلیکیشن باز نمود (که این فرآیند deep linking خوانده می شود). اگر می خواهید در چنین مواقعی حق انتخاب بین باز شدن لینک در مرورگر وب یا اپلیکیشن را برای خود محفوظ نگه دارید از طریق مسیر زیر اقدام کنید:

Setting > Apps > Default Apps > Set as Default

سپس نام اپلیکیشن مربوطه را یافته و بر روی Go to supported URLs کلیک و گزینه Always ask را انتخاب نمایید.

مرورگرهای درون اپلیکیشنی:

امروزه بسیاری از اپلیکیشن ها نیز از قبیل توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و… مجهز به یک مرورگر داخلی هستند که در صورت لمس کردن یک لینک هنگام کار با آن اپلیکیشن، صفحه موردنظر مستقیماً از طریق آن مرورگر درون اپلیکیشنی باز خواهد شد و نه از طریق مرورگر پیش فرض فایرفاکس یا کروم. به این ترتیب مطالعه محتوای آن صفحه و بازگشت به اپلیکیشن مربوطه تسهیل و تسریع خواهد شد. اما مشکل اینجاست که در این شرایط تنها نسخه وب آن لینک باز خواهد شد. به عنوان مثال اگر هنگام استفاده از اپلیکیشن توییتر بر روی یک لینک آمازون کلیک کنید، سایت آمازون باز خواهد شد و نه اپلیکیشن آمازونِ نصب شده در گوشی، در حالیکه شاید شما علاقمندید از طریق اپلیکیشن وارد حساب کاربری خود شده و اقدام به خرید کالا بکنید.

 

 

اندروید

برای حل چنین مشکلی پیشنهاد می شود در صورت امکان کلیه مرورگرهای درون اپلیکیشنی خود را غیرفعال نمایید. طریقه این غیرفعالسازی برای بعضی از اپلیکیشن های مهم بدین صورت است:

توییتر: منوی کشویی سمت چپ را باز کرده و از طریق مسیر Setting and Privacy > display and sound تیک گزینه use in-app browser را بردارید.

فیسبوک مسنجر: بر روی عکس پروفایل خود در قسمت فوقانی سمت راست کلیک کرده و در پایین کادر باز شده Links Open Externally را از حالت انتخاب خارج نمایید

اپلیکیشن Slack : بر روی منوی سه نقطه ای کلیک کرده و تیک گزینه Open web pages in app را از طریق مسیر Settings > Advanced بردارید.

تلگرام: منوی کشویی سمت چپ را باز کرده و وارد Setting شوید. سپس در پایین این بخش In-app browser را از حالت انتخاب خارج نمایید.

بدین ترتیب از این پس لینک هایی را که در درون تلگرام یا توییتر لمس می کنید از طریق مرورگر موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم و … باز خواهند شد. پس از مطالعه محتوای آن لینک نیز به راحتی و با لمس کردن دکمه Back می توانید مرورگر را بسته و بطور خودکار مجدداً وارد اپلیکیشن شوید. همچنین در صورتیکه قصد داشته باشید مرورگر را باز نگه داشته و بعداً به مشاهده ی محتوای آن بپردازید می توانید از طریق پنجره برنامه های اخیراً باز شده به اپلیکیشن مربوطه باز گردید.

همانطور که ذکر شد در حال حاضر امکان تعیین برنامه های پیش فرض برای کاربران آیفون وجود ندارد اما اندرویدی ها می توانند با استفاده از تنظیمات مورد اشاره ی فوق هر چه بیشتر از مزایای این قابلیت بهره مند گردند.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها