سرانجام مطابق انتظارها توقف تولید پردازنده های هواوی به صورت رسمی تایید شده و این کمپانی حالا باید تراشههای مورد نیاز خود را از کمپانی دیگری تامین کند.
سرانجام چیزی که خیلیها انتظار آن را داشتند اتفاق افتاد؛ غول مخابراتی و تولیدکننده گوشیهای هوشمند، هواوی، طی بیانیهای اعلام کرد که در شرایط کنونی، شرکت زیر مجموعه HiSilicon دیگر نمیتواند تراشههای مورد نیاز دستگاههای هواوی را تولید کند و به همین دلیل، گوشی هوشمند Mate 40 که توسط هواوی به زودی ارائه خواهد شد، آخرین گوشی هوشمندی است که به پردازنده Kirin مجهز میشود. در همین راستا، شرکت کوالکام حالا در تلاش برای متقاعد کردن دولت آمریکا است تا بتواند تراشههای خود را به هواوی بفروشد.
بر اساس قانون جدیدی که اخیرا در آمریکا به تصویب رسیده است، کمپانیهایی که از تکنولوژی آمریکایی استفاده کرده و قصد فروش محصولات خود به هواوی را دارند باید از دولت آمریکا مجوز دریافت کنند. به اعتقاد کوالکام، این کمپانی خیلی بیشتر از هواوی از این ممنوعیت و سختگیری در صادرات متضرر خواهد شد و این قانون، هواوی را از عقد قرارداد با کمپانیهای غیرآمریکایی منع نکرده و یک فرصت چند میلیارد دلاری را از کوالکام خواهد گرفت.
بعد از توقف تولید پردازنده های هواوی این کمپانی حالا مجبور است که تراشههای مورد نیاز خود را از سایر شرکتها تهیه کند و کوالکام نیز میخواهد قبل از تسخیر بازار ایجاد شده توسط سایر کمپانیها، از این فرصت استفاده کرده و قراردادی را برای تامین تراشههای مورد نیاز هواوی با این کمپانی چینی امضا کند.
شرکت چینی SMIC هم اکنون تراشه Kirin 710A را برای هواوی ساخته و همچنین صحبتهایی از این به میان آمده است که هواوی در آستانه عقد قراردادی با کمپانی تایوانی مدیاتک برای تامین بیش از 120 میلیون تراشه است. بعلاوه، سامسونگ نیز یکی دیگر از کمپانیهایی است که امکان دارد هواوی برای تامین برخی از تراشههای مورد نیاز خود به سراغ آن برود.
کوالکام هشدار میدهد که قانون سختگیری در صادرات باعث میشود که رقبای این کمپانی در چین و سایر کشورها سهم بازار 5G را تصاحب کنند. در اوایل سال جاری میلادی، HiSilicon توانست بالاتر از کوالکام، به تامین کننده شماره یک تراشه در چین تبدیل شود. از آنجایی که هواوی نیز در سالهای اخیر همواره مورد حمله دولت آمریکا قرار گرفته است، تلاش کرده که بیشتر بر روی تامین قطعات مورد نیازش از کشور مادری تمرکز کند و حالا با توقف تولید پردازنده های هواوی این موقعیت جدید به وجود آمده به رقبای کوالکام خواهد رسید.
تمرکز هواوی بر روی بازار داخلی همچنین میتواند بر روی کمپانیهایی مثل شیائومی و اوپو نیز تاثیرگذار باشد که تراشه خود را از کوالکام تامین میکنند. این یکی دیگر از دلایلی است که کوالکام در تلاش است تا تراشههای 5G را به هواوی بفروشد. این کمپانی مدعی است که تامین تراشههای 5G میتواند ارزشی سالانه حدود 8 میلیارد دلار داشته باشد. اگر کوالکام بتواند مجوز تجارت با هواوی را از دولت آمریکا دریافت کند، فرصت بسیار خوبی به دست آورده تا میلیاردها دلار به جیب بزند و بر روی توسعه فناوریهای جدید بیشتر سرمایهگذاری کند.
سخن پایانی
نظر شما در این باره چیست؟ آیا کوالکام میتواند مدیران و سهامداران هواوی را راضی به عقد قرارداد جهت تامین تراشههای مورد نیاز این شرکت چینی کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.