ویلیام انگلیش، مهندس کامپیوتر و مخترع ماوس در سن 91 سالگی بر اثر مشکلات تنفسی درگذشت.
یک لحظه کامپیوتر را بدون ماوس تصور کنید. شاید حتی تصور نداشتن کنترلر قدرتمندی به نام ماوس برای خیلی از افراد غیرممکن باشد، اما اگر آقای ویلیام انگلیش، دست به اختراع این قطعه سخت افزاری بسیار کاربردی نمیزد، شاید هم اکنون هیچ یک از ما تصوری از کار کردن با ماوس کامپیوتر نداشتیم؛ مردی که چند روز پیش در 91 سالگی درگذشت.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، ویلیام بیل انگلیش، پنجم مرداد ماه براثر مشکلات تنفسی درگذشت. آقای انگلیش و داگلاس انگلبارت که او نیز در سال 2013 در سن 88 سالگی درگذشت، در موسسه تحقیقاتی استنفورد در سال 1968 اولین ماوس کامپیوتر را ساختند و رویدادی تحت عنوان Mother of All Demos را ترتیب دادند که طی دهههای آتی به زمینهای برای مفاهیمی مثل رابط کاربری گرافیکی، ویرایش متن آنلاین، تماس ویدئویی و لینکهای فرامتن در کامپیوترها تبدیل شد.
درحالی که انگلبارت به عنوان ایده پرداز گروه شناخته میشود، انگلیش تنها کسی بود که در آن زمان ایدههای انگلبارت را متوجه میشد و توان و استعداد کافی برای عملی کردن و رساندن آنها به مرحله بهرهبرداری را داشت. انگلیش درحالی نخستین ماوس را ساخت که انگلبارت تنها یک طرح اولیه از آن را کشیده بود. درحالی که انگلبارت در رویداد سال 1968 درحال ارائه مفاهیم مورد نظر خود بود، انگلیش در پشت صحنه سازماندهی کارها را بر عهده داشت. به همین دلیل، شاید خیلیها انگلبارت را به عنوان مخترع ماوس شناخته باشند، اما علیرغم عدم حضور روی صحنه، این انگلیش بود که طرح اولیه انگلبارد را به ماوس تبدیل کرد.
مشاهده میراث انگلیش بسیار آسان است. درحالی که امروزه استفاده از نمایشگرهای لمسی بسیار رایج شده است، اما هنوز اکثریت کاربران، استفاده از ماوس یا تاچ پد را در کامپیوترهای خود ترجیح میدهند و حداقل دهها سال طول خواهد کشید که فناوری جدیدی بتواند به طور کامل جایگزین ماوس شود.
سخن پایانی
نظر شما در این باره چیست؟ به نظر شما آقای انگلیش به عنوان مخترع ماوس تا چه اندازه بر روی روند پیشرفت علم و صنعت کامپیوتر تاثیرگذار بوده است؟ به طور کلی استفاده از ماوس را ترجیح میدهید یا تاچ پد و نمایشگر لمسی؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید. اگر هم به دنبال خرید یک ماوس خوب هستید، این مقاله میتواند برایتان مفید باشد.
