پس از چند ماه انتظار، بالاخره بازی Call of Duty: Black Ops Cold War بطور رسمی منتشر شد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی جزئیات منتشر شده از این بازی مانند داستان، تریلر، گیم پلی و تاریخ انتشار آن بپردازیم. با پلازا همراه باشید.
شاید پاییز داغترین فصل برای غرق شدن در دنیای بازیها و لذت بردن از جدیدترین عناوین صنعت بازی باشد. یکی از بازیهایی که هر سال پاییز با جدیدترین نسخهاش طرفداران شوتر اول شخص را به وجد میآورد، سری کال آف دیوتی (Call of Duty) است. فرنچایزی که در نسخهی قبلش، یعنی ندای وظیفه: مادرن وارفر (Call of Duty: Modern Warfare)، تا حد خوبی به ریشههایش بازگشت و باعث شد طرفداران با کاپیتان پرایس محبوب دیداری تازه کنند.
این بار نیز نوبت Treyarch بود تا پس از Infinity Ward، خودش را با بازی جدید از سری بلک آپس (Black Ops) ثابت کند. از این رو، بازی ندای وظیفه: جنگ سرد بلک اپس (call of duty: black ops cold war)، بدون شک یکی از مورد انتظارترین بازیهای امسال به شمار میرفت. عنوانی که سازندگان آن با تریلرهای پیدرپی بر عطش طرفداران دیرینهی سری Black Ops افزوده بودند و حالا که بازی عرضه شده، زمان خوبی است تا ببینیم آیا این همه صبر برای جدیدترین ساختهی استودیوی Treyarch ارزشش را داشته یا نه.
در ادامه «تریلر بازی Call of Duty Black Ops Cold War» را مشاهده می کنید.
تاریخ انتشار بازی Call of Duty: Black Ops Cold War قرار است در روز 13 نوامبر، مصادف با 23 آبان 1399 برای رایانههای شخصی، کنسولهای پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان بود. برای کنسولهای نسل نهم نیز در تعطیلات پایان سال 2020 منتشر خواهد شد.
تریلر بازی Call of Duty: Black Ops Cold War
در این بخش میتوانید چند تریلر بازی Call of Duty Black Ops Cold War را با زیرنویس فارسی از تیم پلازا مشاهده کنید. در بخش مقدمه، تریلری که قرار داده شده مربوط به بخش داستانی و معرفی بازی کالاف دیوتی کولد وار است و سایر تریلرهای این بخش مربوط به گیم پلی و بخش مولتی پلیر این بازی خواهد بود.
تریلر معرفی بخش مولتی پلیر بازی Call of Duty Black Ops Cold War
در ادامه «تریلر معرفی بخش چند نفره Call of Duty Black Ops Cold War» را مشاهده می کنید.
معرفی گیم پلی Call of Duty Cold War
در ادامه ویدیو «معرفی ویژگی های جدید بازی Call of Duty Black Ops Cold War» را مشاهده می کنید.
سیستم مورد نیاز بازی Call of Duty: Black Ops Cold War
در این قسمت به بررسی سیستم مورد نیاز بازی کالاف دیوتی Cold War خواهیم پرداخت.
با نزدیک شدن به تاریخ انتشار بازی Call of Duty Black Ops Cold War یعنی 13 نوامبر مصادف با 23 آبان ، حداقل سیستم مورد نیاز این عنوان مشخص شد. نکته جالب درمورد این اطلاعات این است که حداقل فضا برای اجرای بازی روی کمترین میزان تنظیمات، 175 گیگابایت است و برای اجرا روی تنظیمات Ultra تا 250 گیگابایت نیز پیش میرود.
حداقل سیستم مورد نیاز بازی بدین شرح است:
سیستم عامل (OS): ویندوز 7 ورژن 64 ، ویندوز 10 ورژن 64 بیت
پردازنده سیستم عامل (CPU): پردازنده Intel Core i3-4340 یا AMD FX-6300
رم: 8GB
پردازنده کارت گرافیک: کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 670 / GeForce GTX 1650 یا Radeon HD 7950
دایرکت ایکس 12
حداقل فضای مورد نیاز برای نصب: فقط بخش مولتی پلیر 50 گیگ و کل بازی 175 گیگ
و اما سیستم پیشنهادی برای دریافت بهترین عملکرد از بازی:
سیستم عامل (OS): ویندوز 10 ورژن 64 بیت
پردازنده سیستم عامل (CPU): پردازنده Intel Core i5-2500K یا AMD Ryzen R5 1600X processor
رم: 12GB
پردازنده کارت گرافیک: کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 970 / GTX 1660 Super یا Radeon R9 390 / AMD RX 580
دایرکت ایکس 12
حداقل فضای مورد نیاز برای نصب: فقط بخش مولتی پلیر 50 گیگ و کل بازی 175 گیگ
سیستم پیشنهادی برای اجرای Ray Tracing :
سیستم عامل (OS): ویندوز 10 ورژن 64 بیت
پردازنده سیستم عامل (CPU): پردازنده Intel i7-8700K یا AMD Ryzen 1800X
رم: 16GB
پردازنده کارت گرافیک: کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3070
دایرکت ایکس 12
حداقل فضای مورد نیاز برای نصب: 175 گیگ
سیستم پیشنهادی برای اجرا روی Ultra RTX
سیستم عامل (OS): آخرین آپدیت ویندوز 10 ورژن 64 بیت
پردازنده سیستم عامل (CPU): پردازنده Intel i9-9900K یا AMD Ryzen 3700X
رم: 16GB
پردازنده کارت گرافیک: کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3080
دایرکت ایکس 12
حداقل فضای مورد نیاز برای نصب: 250 گیگابایت
اختصاصی پلازا: نقد و بررسی بازی Call of Duty Black Ops: Cold War | ملاقاتی دوباره با جنگ سرد
کالاف دیوتی کولد وار، در نگاه اول یکی از بازیهای خوب سری بلک آپس به شمار میرود. از آنجایی که طرفداران به دلیل نبودِ یک بخش داستانی درست و حسابی در دو بازی قبلی این سری دل چندان خوشی از Treyarch نداشتند، فشار زیادی روی این استودیو برای ساخت این بازی حس میشد. از طرف دیگر بازی Call of Duty: Modern Warfare که سال پیش منتشر شد، آنقدر مورد استقبال قرار گرفت که بار دیگر استانداردهای این سری ارتقاء یافته و در پی آن، انتظارات مخاطبان از بازی بعدی مجموعه بیشتر شد. همهی اینها در کنار هم، بازی کال اف دیوتی بلک اپس کلد وار را به یکی از حساسترین نسخههای سری تبدیل میکنند. اما آیا این بازی موفق شده تا انتظارات بالای مخاطبان را برآورده کند و سری کال آف دیوتی را به دوران اوج خود برگرداند؟ در ادامه با بررسی بازی call of duty cold war همراه ما باشیم تا دقیقتر به این موضوع بپردازیم.
داستان بازی Call of Duty Black Ops: Cold War
داستان سری Call of Duty تقریباً همیشه حول محور موضوعات سیاسی میچرخد و بیشتر اوقات موفق میشود تا مخاطب را کاملاً درگیر این جریانات کند. اما تفاوتی که میان دو سری Black Ops و Modern Warfare وجود دارد بیشتر در مورد نوع محیطهایی است که جنگهای سیاسی در آنها رخ میدهد. در Modern Warfare بیشتر شاهد جنگهای وسیع و همه جانبه در محیطهای باز هستیم، در حالی که سری Black Ops بیشتر به جنگهای شهری و هوشمندانه میپردازد. هر دو سری پر از صحنههای سینماتیک و شلوغ هستند، اما در کنار این شباهتها، تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند.
بازی call of duty black ops cold war نیز همانطور که از نامش پیداست، به مقولهی جنگ سرد میپردازد. مقولهای که شاید نسبت به جنگ جهانی اول و دوم بسیار کمتر به آن پرداخته شده و روی کاغذ بستری بسیار مناسب برای داستانسرایی به نظر میرسد. همچنین کولد وار، با برگرداندن برخی از چهرههای آشنای این سری مانند وودز (Woods) و میسون (Mason) سعی در زنده کردن خاطرات مخاطبان قدیمی را دارد.
داستان بازی کالاف دیوتی بلک اپس کلد وار، در دههی هشتاد میلادی اتفاق میافتد و شما در نقش فردی به نام Bell قرار میگیرید. اینکه Bell کیست و عضو چه گروهی است کاملاً در دست شماست. او میتواند مامور CIA، MI6 و یا عضو سابق KGB باشد. شما در کنار چهرههای آشنای سری مانند وودز، میسون و هادسون و چهرههای جدید مانند پارک (Park)، لازار (Lazar) و ادلر (Adler) که رهبری گروه را به عهده دارد، وظیفه دارید تا فردی به نام پرسیوس (Perseus) که قصد تخریب جهان غرب را دارد دستگیر کنید. بازی به موضوعات دیگری مانند تسخیر لانهی جاسوسی ایالات متحده در تهران نیز اشارات کوچکی دارد، اما تمرکز اصلی آن روی مباحث جنگ سرد، تغییر هویت، شستشوی ذهنی و مسائلی از این قبیل است.
شاید بزرگترین تغییری که داستان بازی کالاف دیوتی کولد وار نسبت به بازیهای پیشین سری داشته، قابلیت انتخاب دیالوگ و پایانهای مختلف آن باشد. بر خلاف بازیهای قبلی سری، کولد وار چند پایانهای متفاوت دارد که اتفاق افتادن هر یک، به انتخابهای شما بستگی دارد. البته انتظار یک بازی نقشآفرینی را نداشته باشید. بازی هنوز هم یک اکشن اول شخص خطی است، اما همین تغییر کوچک ارزش تکرار بخش داستانی بازی را بالا برده و این بار بهانهای بیشتر از لذت بخش بودن بازی برای تکرار دوبارهی بازی خواهید داشت. همچنین میتواند جنسیت، رنگ پوست و ملیت Bell را نیز خودتان انتخاب کنید.
البته این موارد تغییر خاصی در بازی ایجاد نمیکنند، اما سابقهی روانی Bell میتواند تاثیر مستقیمی در بخش کمپین داشته باشد. حدود 15 صفت در Cold War وجود دارد که هنگام ساخت کاراکتر، میتوانید دو تا از این صفات را برای کاراکتر خود برگزینید. هر یک از این صفات روی یکی از المانهای گیمپلی تاثیر میگذارد. برای مثال یکی به شما اجازه میدهد یک خشاب اضافه همراه خود حمل کنید، دیگری نوار سلامت شما را کمی افزایش میدهد و صفتی دیگر، مدت زمانی که میتوانید بدوید را کمی بیشتر خواهد کرد. گرچه شاید تاثیر این Perkها در درجههای سختی آسان و نرمال زیاد دیده نشود، اما در درجات سختی Veteran و Realism به کمک شما خواهند آمد.
گرچه کالاف دیوتی cold war با نوآوریهای خود در بخش داستانسرایی جذابیتهای نسبتاً زیادی برای مخاطب ایجاد میکند، اما اگر این عنوان را کنار نسخهی اول یا دوم Black Ops قرار دهیم، ضعفهای آن بیشتر به چشم میآید. واضح است که سازندگان سعی کرده اند تا COD: Black Ops Cold War همان حسی را ایجاد کند که نسخهی اول بلک آپس در انتقال آن بسیار خوب عمل کرده بود، اما آیا نتیجهی این تلاشها موفقیتآمیز بوده؟ جواب این سوال را نمیتوان با قطعیت داد. ندای وظیفه: جنگ سرد بلک اپس بازی بد یا ضعیفی نیست، اما در عین حال اشکالاتی هم دارد که آن را از بهترین بازیهای سری تمایز میدهد. شخصیت محبوبی مانند Woods حضور کمرنگ و گذرایی در بازی دارند که کمی ناامیدکننده است.
همچنین داستان بازی روی هم رفته کلیشهای و تکراری است. در کل مدت بازی این حس را داشتم که دارم یک نسخهی ضعیفتر از COD: Black Ops را تجربه میکنم. در کنار اینها، کال آف دیوتی کلد وار از کوتاهترین بازیهای این مجموعه به شمار میرود. جنگ سرد پتانسیلهای زیادی برای یک داستانسرایی قدرتمند داشت که در این بازی از آنها استفاده نشده است. پس از اتمام بازی، جای خالی یک تجربهی بینقص کال آو دیوتی در دلتان باقی میماند. اما در کنار اینها، شخصیت پردازی خوب Adler، حضور شخصیتهای تاریخی مانند رِیگان (رییس جمهور وقت ایالات متحده) و فضاسازی واقعگرایانه و دقیق دههی 80 میلادی باعث میشوند بلک اپس کلد وار از بازیهای ضعیفتر مجموعه فاصله گرفته، و جزو نسخههای نسبتاً خوب سری محسوب شود.
گیم پلی بازی Call of Duty Black Ops Cold War
گیم پلی بازی Call of Duty: Black Ops Cold War را میتوان با توجه به Modeهای مختلف بازی بررسی کرد. در این بازی نیز مانند بازیهای گذشتهی سری، چندین بخش مختلف به جز بخش کمپین در بازی گنجانده شده است. به علاوه، در این نسخه شاهد بخش Zombies هستیم که مطمئناً بسیاری از طرفداران قدیمی را سرحال خواهد آورد.
گیمپلی بخش کمپین، نسبت به بازیهای گذشتهی سری تغییراتی داشته است. همانطور که بالاتر هم اشاره کردم، در بعضی جاهای بازی میتوانید به اختیار خود عمل کنید. برای مثال میتوانید یک دشمن را بکشید، دستگیر کنید و یا رها کنید تا برود. در کنار اینها، در کال اف دیوتی کلد وار شاهد صحنههای اکشن کمتری هستیم. البته هنوز هم صحنههای سینماتیک و پر از درگیری در این بازی به وفور یافت میشوند. تفاوت اینجاست که در کنار این صحنهها، برخی از جذابترین مراحل بلک اپس کولد وار اکشن بسیار کمی دارند.
برای مثال در یکی از این مرحلهها وارد خانهی یکی از جاسوسان دشمن میشوید و به جای گلوله، از اسلحه بیهوشکننده استفاده میکنید. یا در مرحلهای دیگر به عنوان عاملی نفوذی دست به کارهای پُرریسک میزنید. اینها باعث شده تا گیم پلی بازی کالاف دیوتی کولد وار در بخش کمپین، پر از فراز و نشیب باشد و هر مرحله بر عطش مخاطب برای دیدن مرحله بعد بیفزاید.
اما یکی از اصلیترین بخشهای کمپین بازیهای کال آف دیوتی، استفاده از اسلحهها و ابزار مختلف جنگی است. در ندای وظیفه جنگ سرد بلک اپس نیز در چند مرحله با هلیکوپتر یا خودروی جنگی به دل دشمن میزنید. کولد وار شاید به اندازهی بازیهای دیگر سری وسایل نقلیهی گوناگون در اختیارتان قرار ندهد، اما سناریوهای مختلف بازی و فضاهای متفاوتی که در آنها قرار میگیرید، شما را از نظر تنوع گیمپلی سیراب نگه خواهد داشت. اسلحههای بازی نیز مانند همیشه متنوع و خوشدست هستند. واقعاً کال آف دیوتی در هر نسخهاش ثابت کرده از هر جهت هم که نقص و کمبود داشته باشد، از نظر گان پلی معرکه است. بلک آپس کلد وار نیز از این قاعده مستثنی نیست. اسلحهها متنوع هستند و هر کدام با دقتی باورنکردنی صداگذاری شدهاند. جزئیاتی مانند لذت هدشات کردن دشمن و منفجر کردن بشکههای نفت نیز به قوت خود باقیاند و از قلم نیفتادهاند.
همچنین شاهد نوآوریهای جالبی از سوی تیم سازنده در Cold War هستیم. به جز قابلیت انتخاب دیالوگ، بزرگترین نوآوری این بازی در مینیگیمهای موجود در بازی است. بله درست خواندید، مینیگیم! Call of Duty معمولاً به خاطر گیمپلی خطیاش معروف است. در بازیهای این سری معمولاً اثری از ماموریت جانبی، مینیگیم یا آیتمهای قابل جمعآوری دیده نمیشود. به عبارت دیگر، همواره تمرکز بازی روی گیمپلی نفسگیرش است و نمیخواهد حواس مخاطب را با موضوعات جانبی پرت کند. اما در کالاف دیوتی بلک اپس کلد وار، برای اولین بار شاهد مینیگیمهایی در قالب دستگاههای آرکید هستیم. این دستگاهها که در دههی 80 میلادی بسیار پرطرفدار بودند، با چند بازی نوستالژیک در چند مرحلهی بازی دیده میشوند. میتوانید در هیاهوی جنگ، بیخیال اسلحهی خود و نجات دنیا شوید و برای چند لحطهای گیم بزنید! به هر حال برای یک گیمر واقعی، هیچ وقت برای بازی کردن وقتِ نامساعدی نیست!
نوآوری دیگر بازی در زمینهی انتخاب و آغاز یک مرحله است. در بازیهای دیگر سری، مراحل به ترتیب میآیند و شما را در لوکیشنهای مختلف قرار میدهند. در بلک اپس کولد وار اوضاع کمی فرق میکند. شما در گاراژی که با همتیمیهایتان نقشه حمله بعدی را میکشید یک تخته بزرگ دارید که عکسها و مدارک به آن چسبانده شدهاند. از روی این تخته میتوانید مدارک جمعآوری شده را ببینید و دربارهی جزئیات هر مرحله اطلاعات بیشتری کسب کنید. ماموریتهای جانبی نیز بر روی همین نقشه قابل مشاهدهاند. در کل به نظر میرسد سعی شده تا Cold War از نبردهای بیامان و معروف سری کمی فاصله بگیرد و مابین مراحل کمی فضا برای تنفس مخاطب ایجاد کند که در این کار موفق هم عمل کرده است.
محیطهایی که بازی شما را در آنها قرار میدهد با توجه به مدت زمان کوتاه بازی بسیار متنوعاند. در همین مدت کوتاه در جنگلهای استوایی ویتنام، کوههای برفی، خیابانهای کوبا و آلمان شرقی خواهید جنگید. همه این مراحل با جزئیات بالا و بسیار لذتبخش طراحی شدهاند. گرچه به نظر میآید از نظر گرافیکی بازی نسبت به نسخهی قبل کمی پسرفت داشته (یا حداقل در همان حد باقی مانده)، اما روی هم رفته رنگبندی، نورپردازی و طراحی این محیطها شما را راضی نگه خواهد داشت.
گیم پلی بخش مالتی پلیر بازی Call of Duty Black Ops: Cold War
درست است که بخش کمپین بازیهای کال آف دیوتی میتوانند سرگرمکننده باشند، اما خیلیها فقط به خاطر بخش چندنفره یا مالتی پلیر بازی است که آن را تهیه میکنند. سال پیش Call of Duty: Modern Warfare در این بخش بسیار عالی عمل کرد. بدون شک میتوان گفت که نسخهی سال 2019، از بهترینهای این سری در بخش چندنفره بود. بازگشت نقشههای قدیمی مانند Shipment و Crash، حالات بسیار متنوع و اپراتورهای جذاب، تنها بخشی از جذابیتهای آن بازی بودند. جذابیتهای آن بازی به نوعی انتظارات را از بخش چندنفره black ops cold war نیز بالا برده بود. اما آیا cold war توانسته این انتظارات را برآورده کند؟ به نظر میرسد خیر.
دلیل اولم برای این موضوع تعداد نقشههای Cold War است. بازی قبلی با 14 نقشهی بسیار خوشساخت در روز عرضه همراه بود. این در حالی است که COD: Black Ops Cold War تنها با 12 نقشهی اولیه ظاهر شده. باید بگویم که همین 12 نقشه نیز همگی جذابیت بالایی ندارند و در مقایسه با نقشههای (Modern Warfare (2019 کم میآورند. تعداد کمتر نقشه به این معناست که پس از مدتی بازی، نقشهها تکراری میشوند و دلتان نقشههای جدیدتری میخواهد. البته برخی نقشههای بازی مانند نقشه بیابانهای آنگولا که از نظر بصری نیز بسیار زیباست و یا نقشهای که در آن سه کشتی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، حس خوبی به مخاطب میدهند و هر بازیکنی با هر استایلی میتواند در این نقشهها خودش را نشان دهد.
اما نقشهها تنها ضعف بخش مالتی پلیر نسبت به بازی قبل نیستند. تغییر دیگری که در بازی حاصل شده، حذف Aim Flinch از گیم پلی آن است. ممکن است بپرسید Flinch چیست که در پاسخ باید بگویم aim flinch تکانهایی است که در هنگام ضربه خوردن از جانب دشمن به کاراکتر شما وارد میشود و سبب نشانهگیری نادقیق شما میشود. این موضوع حس واقعگرایی بازی را بیشتر، و کشتن دشمن را کمی سختتر میکند. کمرنگ شدن این موضوع در Cold War کمی توی ذوق میزند و واقعاً دلیل خاصی برای حذف این مکانیزم پیدا نمیکنم. گرفتن Kill نیز در این بازی به طرز قابل توجهی راحتتر شده است. دشمنان نوار قرمز رنگی بالای سرشان دارند که به محض شلیک خالی میشود. همین موضوع باعث شده دیگر نیازی به حدس زدن جان دشمن نباشد و سراغ دشمنهایی بروید که جان کمتری دارند.
مشکل دیگر این بخش، عدم تعادل اسلحههاست. البته این موضوع آنقدر وحشتناک نیست که کلاً بازی را از حالت تعادل خارج کند، اما هنوز میتوان آن را حس کرد. اسنایپر رایفل قدرت و دقت فوقالعاده زیادی دارد و استفاده از آن نیز آسانتر شده است. همچنین اسلحههایی مانند MP-5 به خاطر راحتی کار با آنها طرفداران زیادی دارند و اگر دیدید در یک مچ 70% بازیکنان با همین اسلحه به میدان آمدهاند تعجب نکنید! شخصاً بازی را روی کنسول PS4 بازی کردم، اما گزارشهایی که از عملکرد بازی روی PS5 وجود دارد، به هماهنگی فوقالعادهی اسلحههای بازی و سیستم تریگر DualSense اشاره میکنند. با این مکانیزم، فشاری که به ماشهی R2 وارد میکنید در هر اسلحه فرق دارد و این موضوع تفاوت معنیداری میان اسلحهها ایجاد میکند.
بخش چندنفرهی ندای وظیفه جنگ سرد بلک اپس چندین حالت مختلف دارد. بخشهای کلاسیکی مانند Team Deathmatch و Domination مانند همیشه میدرخشند و لذتبخشترین حالات بازی هستند. در کنار آنها بخشهای جدیدی نیز مانند Dirty Bomb و VIP Escort نیز به بازی اضافه شدهاند که زیاد تعریفی ندارند. برای مثال Dirty Bomb شباهت زیادی به بخش Plunder در بازی Call of Duty: Warzone دارد. اما مشکل اینجاست که Warzone هنوز دارد با قدرت به کار خود ادامه میدهد و نیازی به یک ورژن کوچکتر و ناقصتر از Plunder دیده نمیشود! در کنار اینها بخش Warzone نیز از داخل همین بازی قابل دسترس است، فقط باید آن را به شکل جداگانه نصب داشته باشید.
به جز اینها، بخش Zombies نیز به کال آف دیوتی کولد وار برگشته است. این بخش که برای اولین بار در Call of Duty: World at War معرفی شد، محبوبیت زیادی بین طرفداران بازی پیدا کرد و در نسخههای دیگر سری، از جمله کال آف دیوتی بلک اپس 4 نیز شاهد حضور قدرتمند این بخش بودیم. بخش Zombies در COD: Cold War نیز همانند گذشته دنبال میشود. شما در یک تیم چندنفره با دوستانتان باید جلوی حملهی چندین موج از زامبیها را بگیرید. این موج در هر راند قدرتمندتر میشود و بازی هم به شما اسلحههای خفنتر میدهد.
در نهایت هر کسی بیشتر زامبی کشته باشد نفر اول میشود. البته این بخش بیشتر از برد و باخت به خاطر سرگرمکننده بودنش است که طرفدار دارد. Zombies در بازی کالاف دیوتی کولد وار فعلاً تنها یک نقشه دارد. شاید نقشههای بیشتری به این بخش نیز اضافه شود ولی به نظر میرسد همین یک نقشه هم نیاز طرفداران را به خوبی برطرف میکند. بخش Zombies یک حالت آرکید هم دارد. در این حالت دوربین با زاویهی ایزومتریک قرار گرفته و مانند بازیهای قدیمی باید با سرعت عمل زیاد زامبی بکشید. این بخش نیز میتواند برای طرفداران بازیهای قدیمی سرگرمکننده باشد.
گرافیک بازی Call of Duty: Black Ops Cold War
بازیهای مجموعهی کال آف دیوتی معمولاً جزو زیباترین بازیهای سال انتشار خود هستند. سال پیش هم در مورد Modern Warfare شاهد این موضوع بودیم. در کالاف دیوتی بلک اپس کلد وار نیز کیفیت کاتسینها به طرز خیرهکنندهای بالاست. همچنین افکتهای انفجار، تخریب، دود و آتش همگی مثالزدنیاند. فضاسازی بازی استادانه انجام شده و محیطهای مختلف بازی حس و حال دههی هشتاد میلادی را به خوبی به مخاطب انتقال میدهند. تنها چیزی که کمی جای بحث دارد گرافیک بخش مالتی پلیر است که چنان چنگی به دل نمیزند. به نظر میرسد کالاف دیوتی Cold War روی هم رفته نسبت به Modern Warfare یکی دو قدمی عقبگرد داشته و این موضوع متاسفانه گرافیک فنی و هنری بازی را نیز در بر میگیرد. اما همانطور که اشاره کردم بازی در کل زیباست و یک بازی نسل هشتمی کامل است.
صدا و موسیقی بازی Call of Duty: Black Ops Cold War
صداگذاری اسلحهها در این بازی عالی است. سازندگان این مجموعه همیشه زمان زیادی را صرف میکنند تا صدای اسلحهها به واقعگرایانهترین شکل ممکن ضبط شود. معمولاً پروسهی ضبط بدین گونه است که به هر اسلحه چند میکروفون وصل، و صدای آن را در هر شرایطی ضبط میکنند. همین است که گان پلی سری Call of Duty تقریباً بیرقیب است. صداپیشهها نیز نقش خود را به زیبایی ایفا کردهاند. البته مشخص نیست چرا مانند بازیهای گذشته سری، این بار نیز شخصیت Bell که شما کنترل او را به دست دارید حرف نمیزند. به شخصه ترجیح میدهم کاراکتری که کنترل او را به دست دارم اینقدر خجالتی و کمحرف نباشد! صداپیشهی شخصیت Woods در این بازی فرد دیگری است که به نظر من حس این کاراکتر را به خوبی منتقل میکند. شخصیت ادلر نیز صدایی به یادماندنی و جالب دارد. موسیقی دلهرهآور بازی را نیز نمیتوان از قلم انداخت که حس و حال جنگ سرد را به خوبی برای مخاطب تداعی میکند.
قبل از سخن پایانی، پیشنهاد ما به شما برای تجربه بهتر بازی، تهیه ستهای گیمینگ مانند دسته بازی، هدفون گیمینگ، کیبورد گیمینگ، موس مخصوص بازی، موس پد گیمینگ، پایه شارژ دسته PS4، برچسب PS4، کاور دسته PS4، کیف PS4، برچسب xbox و … از فروشگاه اینترنتی پلازا است.
سخن پایانی
Call of Duty: Black Ops Cold War یک بازی خوشساخت است که ارزش وقت شما را دارد. البته نباید این موضوع را انکار کرد که نتیجه میتوانست بهتر از اینها هم باشد و پتانسیلهای زیادی در این بازی هدر رفته است. شاید فعلاً بخش چندنفره بازی Modern Warfare جذابتر باشد و دلیلی برای رها کردن آن بازی و آمدن سراغ کولد وار پیدا نکنید، اما با محتوای تکمیلی که سازندگان برای این بازی عرضه خواهند کرد، فکر میکنم این بازی بهتر و بهتر خواهد شد.
سلام. آره وارزون رایگان هست. چه اروری میده؟