بازگشایی سینماها در چین و دعوا بر سر تعطیلی سینما بخاطر کرونا در ایران

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

پس از نزدیک به شش ماه، بازگشایی سینماها در چین قرار است در هفته آینده آغاز شود. در جناح دیگر، در کشورمان با اوج گرفتن تعداد مبتلایان و شروع پیک دوم، دعوایی بر سر تعطیلی سینما بخاطر کرونا بین دولت و شهرداری شکل گرفته است.

با آرام شدن تب و تاب کرونا و کاهش آمار مبتلایان در کشور چین، دوشنبه قرار است یک روز تاریخی برای سینمای این کشور باشد؛ بازگشایی سینماها در چین بعد از نزدیک به 6 ماه. چینی‌ها قرار است درهای سینمای این کشور را در مناطق کم خطر بر روی دوستداران این صنعت باز کنند و دوباره پرده سینماها راوی داستان‌هایی از گوشه گوشه دنیا برای مردم شرق دور باشد. تعطیلی سینما بخاطر کرونا در چین، هزاران سینما در این کشور را ورشکست و یا با زیان‌های مالی بسیاری درگیر کرده است. از طرف دیگر سینماهای ایران که مدتی است باز شده‌اند، ممکن است دوباره بسته شوند.

بازگشایی سینماها

 

بازگشایی سینماها در چین بعد از 6 ماه

اداره کل مدیریت سینماها در چین با اظهار امیدواری از بازگشایی سینماها در چین، در بیانیه‌ای که وبسایت رسمی این سازمان منتشر کرده است، بیان کرد:

سینماهایی که در مناطق کم خطر قرار دارند می‌توانند فعالیت‌های اقتصادی خود را از تاریخ 20 جولای (30 تیر 99) و با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی از سر بگیرند. اما سینماهایی که در مناطقی با ریسک متوسط و یا پر خطر قرار دارند همچنان بسته خواهند ماند.

در ادامه این بیانیه چنین آمده است که:

اگر این مناطق کم ریسک دوباره به مناطقی پر خطر تبدیل شوند، اقدامات حفاظتی و بهداشتی خیلی سریع اعمال خواهد شد و سینماها به سرعت بسته می‌شوند.

بازگشایی سینماها در چین

این سازمان همچنین یک راهنمای چهار صفحه‌ای که دربردارنده اقدامات و پروتکل‌های لازم برای بازگشایی سینماها در چین است، منتشر کرده است و در آن به این موضوع که در هر پرده تنها 30 درصد از ظرفیت سالن‌ها پر خواهد شد، اشاره شده است. همچنین غرفه‌های فروش تنقلات و غذا در سینماها بسته خواهد بود و خوردن و آشامیدن مواد غذایی در سالن نمایش ممنوع است. فروش بلیط‌ها نیز باید با نام اصلی اشخاص و به صورت کاملا آنلاین صورت پذیرد و دریافت آن‌ها با روش‌هایی که میزان تماس را به حداقل می‌رساند، انجام خواهد شد.

مکان‌های عمومی در سینماها مانند لابی‌ها، سالن‌های انتظار و سرویس‌های بهداشتی باید حداقل 2 بار در روز ضد عفونی شوند و وسایلی چون دستگاه دریافت بلیط که میزان تماس با آن‌ها ممکن است زیاد باشد، باید حداقل روزی 5 بار ضدعفونی گردند. تجهیزاتی چون عینک‌های سه بعدی و یا هر وسیله‌ای که اشخاص مختلف چندین بار در روز از آن‌ها در سینماها استفاده می‌کنند، باید پس از هر استفاده ضد عفونی شده و سپس در اختیار شخص بعدی قرار داده شود. استفاده از ماسک نیز برای هر دو گروه کارمندان و مشتریان الزامی خواهد بود.

با اجرای سختگیرانه تمامی مقررات ذکر شده که تنها محدود به این چند مورد نیست، به نظر می‌رسد آن‌ها بتوانند بازگشایی سینماها در چین را ادامه داده و تا حدودی جلوی ضررهای احتمالی پیش روی صنعت سینما را بگیرند. چراغ سبز این سازمان برای بازگشایی سینماها در چین شاید نشان از کوتاه آمدن این نهادها در چین باشد و بتوان گفت بسیاری از نمایشگاه‌هایی که در چین به علت کرونا بسته شده و ضرر کردند، می‌توانند به بازگشایی مجدد امیدوار باشند. اما در کشور ما سینماها در چه وضعی قرار دارند؟

تعطیلی سینماها در ایران

 

درگیری بین دولت و شهرداری بر سر تعطیلی سینما بخاطر کرونا در ایران

به گزارش سینماپرس، دعوا بین دولت و شهرداری تهران بر سر تعطیل کردن و یا ادامه فعالیت سینماها در پایتخت برنده‌ای جز وزارت ارشاد نداشت و بدین ترتیب همچنان سینماها در تهران به اکران فیلم‌ها می‌پردازند و محلی به اخطارهای شهرداری نمی‌دهد. در میان این دعواها کدام سازمان حق بیشتری دارد و اصلا حق با کدام است؟

همچنین بخوانید :

در ابتدا سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با انتشار بیانیه‌ای از اعمال محدودیت‌های جدید در شهر تهران خبر داد. در این بیانیه، شهرداری مراکزی مانند دانشگاه‌ها، مدارس، کتابخانه‌ها، سینما، تئاتر، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، کافه‌ها و باشگاه‌های ورزشی را به مدت یک هفته تعطیل کرد و اجازه فعالیت را از تمامی این مراکز گرفت. همین نقطه آغاز دعوا بر سر تعطیلی سینما بخاطر کرونا بود. این بیانیه واکنش مسئولین استانداری را در پی داشت:

دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل نیستند و جزو مصوبات ستاد کرونا نیست. بی‌تردید مصوبات ستاد تنها باید از طریق مراجع رسمی یعنی خود ستاد کرونا یا استانداری اعلام شود.

انوشیروان بندپی، استاندار تهران در ادامه اظهار داشت که تنها برخی از فعالیت‌ها به دستور ستاد کرونای استان تهران تعطیل خواهد بود:

از جمله فعالیت باشگاه‌های ورزشی به ویژه بدنسازی و ورزش‌های پربرخورد، شهربازی، مراکز آبی از جمله استخرهای سرپوشیده، هر گونه تجمع عمومی از جمله مراسم عروسی، ترحیم و همایش‌ها.

بازگشایی سینماها در ایران

به دنبال این کشمکش شهرداری و استانداری، وزارت ارشاد پشت استانداری را خالی نکرد و اعلام کرد که مراکز فرهنگی همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. همایون امیرزاده مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد در این خصوص گفت:

تا به این لحظه مصوبه‌ای از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ نشده است.

وی همچنین اظهار داشت که کلیه محدودیت‌های مراکز فرهنگی و هنری مربوطه تاکنون یا با استعلام و پیشنهاد این وزارتخانه یا با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا صورت پذیرفته است و بس. سازمان سینمایی کشور نیز با اعلام تبعیت از دستورات ستاد کرونا استان و استانداری اعلام کرد که:

بلیت فروشی در درگاه‌های اینترنتی ادامه دارد و سینماها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعال هستند.

بدین ترتیب زور مسئولین دولتی به تصمیمات شهرداری و اعضای آن چربید. ولی انتقادات زیادی در خصوص این تصمیم متوجه دولت است و هر روز به صف منتقدان افزوده می‌شود. برای مثال سید ضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران، از عدم تعطیلی سینما بخاطر کرونا در ایران گله کرد. او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری مهر، اشاره کرد:

باعث تاسف است که چهار ماه از سال سپری شده و ما از اسفندماه به طور جدی درگیر ویروس کرونا بوده‌ایم، اما همچنان نه شورای صنفی نمایش و نه وزارت ارشاد هیچ‌کدام به تغییر در آیین نامه اکران وقعی ننهاده‌اند.

او همچنین با اشاره به ادامه اکران فیلم موفق «شنای پروانه» از فشار آوردن مسئولین بر روی عوامل این فیلم خبر داد و گفت:

امروز که سینماها مکان بسته تلقی می‌شود و اعلام شده امکان شیوع بیماری در این اماکن مثل مساجد، کلیساها و دیگر اماکن مذهبی، بیشتر است، بهتر نیست به هر قیمتی و تنها برای از سرباز کردن و ارائه آمار، مدعی باز شدن سینماها نباشیم. امروز فیلمی که برای فروش آن بیش از 30 میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، بعد از گذشت 20 روز تنها 2 میلیارد فروش برای آن اعلام شده است.

تعطیلی سنما بخاطر کرونا

در حالی که هالیوود که بیشترین سهم تولید فیلم و سریال را در دنیای امروز دارد، درهای سینما را بر روی بسیاری از مخاطبان بسته است، تعطیلی سینما بخاطر کرونا در ایران به یک سوژه برای درگیری و کشمکش تبدیل شده است. در آخر اینطور به نظر می‌رسد که دعوای میان نهادهای دولتی و نهادهای نظارتی ادامه‌دار باشد و باید منتظر باشیم و ببینیم که سخن کدام یک مقبول می‌افتد. هرچند شاید این دست دست کردن‌ها و تعلل در اتخاذ یک تصمیم قاطع خیلی‌ها را نگران کرده باشد که خیلی هم بیجا نیست. نظر شما در اینباره چیست؟ سینماها باید تعطیل باشند یا به فعالیت خود ادامه دهند؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. با اخبار و مقالات مربوط به ویروس کرونا در این صفحه همراه پلازا باشید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025