کمپانی اپل به دلیل جنگ تجاری بین آمریکا و چین در نظر دارد تا خط مونتاژ آیفونهای خود را از چین به کشوری دیگر منتقل کند.
درحالی که شرکت فاکسکان به عنوان مونتاژ کننده آیفون در چین شناخته میشود، این کمپانی کار تولید گوشیهای هوشمند اپل در هند را نیز برعهده دارد. این کار به این دلیل انجام میشود که هندیها مجبور نشوند برای آیفونهایی که از چین وارد میشوند مالیات پرداخت کرده و این گوشیها را با قیمتهای پایینتر خریداری کنند.
با اینکه هند دومین بازار بزرگ گوشیهای هوشمند به حساب میآید، اما این کشور هنوز درحال توسعه بوده و سرانه درآمد هندیها پایین است. به همین دلیل، برندی مثل شیائومی که معمولا تولید و عرضه گوشیهای هوشمند مقرون به صرفه را در برنامههای خود قرار میدهد، بسیار در بازار این کشور موفق عمل کرده است.
اپل نیز با یک استراتژی خاص، مدلهای قدیمیتر و مقرون به صرفهتر از آیفونها را به بازار هند عرضه میکند تا قیمت خرید این کالاها را کاهش دهد. هم اکنون، یک درصد بازار گوشیهای هوشمند در هند به آیفونها اختصاص دارد، اما با اتخاذ استراتژیهای جدید، اپل قصد دارد سهم خود در بازار این کشور را کمی افزایش دهد.
بر اساس آخرین اخبار و گزارشات در حوزه تکنولوژی، فاکسکان هفته گذشته یک سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری را برای گسترش یک کارخانه خود در جنوب هند، جایی که آیفونها تولید میشوند انجام داده است تا بتواند ظرفیت تولید خود را در این کشور افزایش دهد.
علاوه بر کاهش هزینه مالیات و قیمت خرید و همچنین همراهی با جنبش «ساخت در هند» آقای نارندرا مودی، نخست وزیر هند، دلیل مهمتر اپل برای اتخاذ چنین تصمیمی جنگ تجاری بین آمریکا و چین است. درواقع، اپل قصد دارد برای عدم متضرر شدن از رابطه بد بین این دو کشور، به مرور تولید محصولات خود را به خارج از چین انتقال دهد.
حدود دو ماه پیش، شایعاتی در هند منتشر شدند که از همکاری اپل و دولت هند برای انتقال 20 درصدی خط تولید آیفونها از چین به هند خبر میدادند. اگر این اتفاق رخ دهد، ارزش سالانه آیفونهایی که توسط خطوط مونتاژ هندی ساخته میشوند چیزی حدود 40 میلیارد دلار خواهد بود.
سوال بزرگ اما این است که آیا اپل میتواند چرخه تامین مواد اولیه برای این تولید انبوه در هند را بسازد یا خیر. برخی نیز بر این باورند که به دلیل دشواری ساخت چرخه تامین مواد اولیه در هند، در نهایت ویتنام به جایگزین چین برای مونتاژ آیفونها تبدیل خواهد شد.
کلام آخر
با این شرایط، باید منظر بمانیم تا ببینیم اپل چه تصمیمی را برای کشور مونتاژ کننده اپلها میگیرد. درحالی که به دلیل ارزان بودن تولید و همچنین فراهم بودن امکانات، چین یک گزینه مناسب برای تولید محصولات هر شرکتی به حساب میآید، اما با توجه به جنگ تجاری بین آمریکا و چین که مهمترین قسمت آن تصویب تعرفههای سنگین برای کالاهای وارداتی از چین است، همکاری با این کشور برای شرکتهای آمریکایی در عمل غیر ممکن به نظر میرسد. با ما در بخش نظرات پلازا در ارتباط باشید.