بیل گیتس معتقد است که دارو و واکسن کرونا باید به مکانهایی اختصاص یابد که بیشترین نیاز را دارند، نه کشورهایی که بیشترین پیشنهاد را میدهند.
بنیاد بیل و ملیندا گیتس در ابتدای همه گیری ویروس کرونا مبلغ 250 میلیون دلار را برای کمک به تحقیقات در مورد این بیماری اهدا کرده بود و حالا نیز بنیانگذار مایکروسافت درباره چگونگی در دسترس قرار گرفتن دارو و واکسن احتمالی ویروس کرونا اظهار نظر کرده است.
بیل گیتس در روز شنبه گفت که داروها و واکسن احتمالی ویروس کرونا باید به جاهایی برود که بیشترین نیاز را دارند، نه جاهایی که صرفا بالاترین پیشنهاد را میدهند. گیتس در این باره اینگونه اظهار نظر کرد:
اگر اجازه دهیم که دارو و واکسن کرونا بجای مکانهایی که بیشترین نیاز را دارند به جاهایی بروند که بالاترین پیشنهاد را میدهند، یک همه گیری طولانیتر، غیرعادلانهتر و مرگبارتر را خواهیم داشت.
سازمان جهانی بهداشت، شانزدهم تیرماه گفت که واکسن کرونا در آزمایشات بالینی بر روی 21 داوطلب آزمایش انسانی شده است. متخصصان در این زمینه نیز در مورد تبعیض و اختصاصی شدن واکسن هشدار دادهاند و عنوان کردهاند که این مسئله میتواند برای سلامت عمومی و اقتصاد جهانی عواقبی جدی را به همراه داشته باشد.
بنیاد بیل و ملیندا گیتس که یکی از بزرگترین بنیادهای خیریه خصوصی جهان به شمار میرود، کمک 250 میلیون دلاری خود را با هدف پشتیبانی از ساخت دارو و واکسن کرونا و کمک به کاهش تاثیر این بیماری بر روی سلامت و اقتصاد جهانی اهدا کرده بود.
بیل گیتس در سال 2000 از مدیرعاملی مایکروسافت کنار کشید و در سال 2008 به طور کلی کار خود را در مایکروسافت رها کرد تا تمرکزش را بر روی بنیاد خیریه قرار دهد. بنیانگذار مایکروسافت همچنین در سال 2015 طی مراسمی در سخنرانی خود اعلام کرده بود که دنیا هنوز برای یک همه گیری آمادگی ندارد.
سخن پایانی
حالا با توجه به اینکه احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق هوا تائید شده است، به نظر میرسد که دنیا بیش از هر زمان دیگری به واکسن این بیماری نیاز دارد. باید صبر کنیم و ببینیم که بعد از ساخت واکسن کرونا این اظهار نظر بیل گیتس تا چه اندازه میتواند بر روی عدم تبعیض در پخش واکسن کمک کند. نظر شما در این باره چیست؟