تست سرعت یکی از موضوعاتی است که در بنچمارک های مختلف بدان توجه می شود. در این مطلب می خواهیم تست سرعت سامسونگ گلکسی اس 8 را به شما نشان دهیم.
تراشه اسنپدراگون 835 کوالکام در پرچمدار گلکسی اس 8 سامسونگ بنچمارک شد و در میدان عمل نشان داد که سرعت خیلی بالایی دارد.
تراشه اسنپدراگون 835 که در تصویر بالا در وسط قرار گرفته است، 35 درصد کوچکتر از مدل 820 است که در سمت چپ تصویر نشان داده شده است.
اوایل ژانویه سال 2017، یعنی چیزی حدود یک سال پیش، کوالکام که برند امریکایی سازنده تراشه است، از تراشه اسنپدراگون 835 به عنوان جدیدترین محصولش پرده برداشت؛ تراشهای که انتظار میرفت در بسیاری از تلفنهای هوشمند پرچمداری که سال 2017 معرفی میشود به کار رود. این تراشه در سالی که تا روزهای دیگر به اتمام میرسد، در قلب سونی اکسپریا ایکس زد پریمیوم و طرح مفهومی گیگابایت زد.تی.ایی جا خوش کرد. اما مهمتر از همه این بود که در دل سامسونگ گلکسی اس 8 نیز گنجانده شد و به آن نیرو بخشید.
برای اینکه ببینید تراشه 835 کوالکام در عمل چگونه خودش را نشان میدهد، سه تست بنچمارک در یک دستگاه مجهز به همین تراشه کوالکام به عنوان مرجع انجام شده و میانگین هر سه آزمایش صورت گرفته نیز قابل مشاهده است. برنامههای کاربردی بنچمارک مجموعهای از وظایف و کارها را همزمان انجام میدهند تا عملکرد و سرعت سی.پی.یو یا واحد پردازنده مرکزی و گاهی اوقات جی.پی.یو یا واحد پردازنده گرافیک را بسنجند. هر کدام از برنامههای کاربردی وظایف و محاسبات خاص خودشان را انجام میدهد تا در نهایت نتیجه و امتیاز اصلی حاصل شود. اما قانون اصلی همیشه یکسان است و ثابت میماند: هر چه امتیاز بالاتر باشد، عملکرد آن تلفن هوشمند بهتر خواهد بود.
کوالکام ادعا میکند تراشه جدیدش 35 درصد فضای کمتری را اشغال میکند و 25 درصد هم نسبت به مدل قبلیاش که تراشه اسنپدراگون 820 است انرژی کمتری مصرف میکند. بدین ترتیب، ما تراشه 835 را با دو مدل پیشرفته از تلفنهای مجهز به تراشه 821 که نیمقدمی پیشرفتهتر از 820 است مقایسه کردیم. دو تلفن هوشمند گوگل پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL) و وان پلاس 3 تی با هم به میدان نبرد آمدند. البته، ما حریف قدر دیگری را هم وارد مهلکه آزمایش کردیم و اپل آیفون 7 پلاس را هم به جان آنها انداختیم؛ رقیبی که مجهز به پردازنده 64 بیت A10 است.
نتایج Antutu
نتایج Antutu در تراشه 835 را در این تصویر میتوانید مشاهده کنید.
برنامه Antutu (آنتوتو) یکی از پرطرفدارترین برنامههای کاربردی بنچمارک است که فهرستی از گوشیهای برتر را در خود گنجانده است. امتیاز اصلی آن مجموع 4 امتیاز جداگانه است. این امتیازات شامل یک امتیاز برای هر بخش است که شامل گرافیک و بازی سهبعدی، تجربه کاربری، عملکرد سی.پی.یو (مثلاً اینکه چطور چند برنامه کاربردی با هم به خوبی اجرا میشوند) و رَم میشود.
دستگاه مرجعی که تراشه 835 داشت به راحتی به تلفنهای هوشمندی که تراشه 821 داشتند غلبه کرد و توانست امتیاز 182535 را به دست آورد. با این که ما نتوانستیم بنچمارک را مدام در آیفون 7 پلاس اجرا کنیم اما این تلفن هوشمند در فهرست آنتوتو صدرنشین است و امتیاز 181807 را از آن خود کرده است. تراشه 835 از این نظر به سختی توانست از آیفون 7 پلاس جلو بزند و بدین ترتیب با همه اطلاعاتی که به دست آمد، ما توانستیم نتیجه بگیریم که گلکسی 8 پلاس نیز از 835 در این بنچمارک پیشی خواهد گرفت.
نتایج Geekbench
نتایج Geekbench v4.0 در تراشه 835 را در تصویر میتوانید مشاهده کنید.
گیک بنچ یکی از بنچمارکهای عالی و همیشگی است که در چندین پلتفرم قابل اجراست و با مک، ویندوز، لینوکس، اندروید و iOS و حتی بلکبری سازگاری دارد. این بنچمارک دو حجم کار را اجرا میکند (تکهستهای و چندهستهای). گیک بنچ به 4 دسته جداگانه دیگر نیز تقسیمبندی میشود (رمزنگاری یا اینتیجر، محاسبات عدد صحیح، محاسبات اعشاری و عملکرد حافظه). در مجموع، اینها همه نوع تستی را انجام میدهد تا مثلاً نشان دهند عملکرد یک تلفن همراه در فشردهسازی تصاویر JPEG، محاسبات مسیریابی در هنگام رانندگی، تبدیل اسناد پی.دی.اف، اعمال فیلتر روی تصاویر، تشخیص صدا و صحبت، عملکرد کپی کردن حافظه و کندی در عملکرد آن چطور است.
در این آزمایش هم، تراشه 835 از پیکسل ایکس ال و 3 تی پیشی گرفت. علاوه بر این در آزمایش چندهستهای نیز از آیفون 7 پلاس جلو زد اما در آزمایش تکهستهای آیفون 7 پلاس برنده شد.
نتایج 3DMark Ice Storm Unlimited
برنامه 3DMark نیز یک ابزار سنجش مفید است که عملکرد سرعت جی.پی.یو (واحد پردازنده گرافیک) را میسنجد تا نشان دهد چقدر سریع میتواند گرافیک سهبعدی را به صورتی آنی و لحظهای نمایش دهد. ما مخصوصاً این آزمون را در نسخه Ice Storm Unlimited انجام دادیم زیرا برای موبایلهای ارزان قیمت و معمولی طراحی شده است (یعنی میتواند هم برای گوشیهای رده پایین و هم رده بالا و تبلتها آزمایش شود.). تلفنهای قدیمی هم میتوانند این تست را انجام دهند (به اندروید نسخه 4 و بالاتر فکر کنید و iOS 6 و بالاتر). در این آزمایش، دو تست گرافیک وجود دارد که یک بار با وضوح 720 پیکسل فیکس میشود و دیگری سی.پی. یو را تحت فشار قرار میدهد (تست فشار فیزیکی).
برای 3DMark، تراشه 835 از همه دستگاهها جلو زد که این یک علامت مثبت است. از آنجا که این روزها واقعیت مجازی و هدستهای VR یا هدستهای واقعیت مجازی روز به روز پرطرفدارتر میشوند و در بازار حکمرانی میکنند، این قضیه که تلفن هوشمند شما چطور بتواند از پس گرافیک بربیاید نیز یکی از ملاکهای مهم و برجسته است که در انتخاب نهایی شما و خرید یک تلفن همراه هوشمند تعیینکننده خواهد بود.
همان طور که انتظار میرفت، پردازنده 835 از 821 عملکرد خیلی بهتری دارد اما این بنچمارکها هم کمی روغن داغش را زیاد میکنند. ممکن است تلفن بعدی شما تراشه 835 داشته باشد اما دقیقاً همین نتایج را به دست نیاورد. دستگاههای مرجع برای نهایت عملکرد و بالاترین حد ممکن از کارکرد طراحی شده است. مثلاً آنها بزرگتر هستند و اصطلاحاً هیچ نفخ نرمافزاری یا bloatware خاصی ندارند. به این معنی که داخل کالبد آنها خنکتر است و همین امر به بالا رفتن راندمان عملکرد آنها کمک شایانی میکند. اما در کل، به دلیل این که تراشه 835 امکانات بسیار زیادی دارد، دیگر به خود سازنده گوشی مربوط است که آیا تصمیم میگیرد از همه آنها استفاده کند یا نه.
با تمامی حرفهایی که زده شد و چیزهایی که خواندید، بنچمارک میتواند اطلاعات محسوسی در مورد نحوه عملکرد گوشی شما بدهد. بنابراین، در نظر داشته باشید که نتایج بالا همه نیمنگاهی کوچک به سرعت تلفن هوشمند و پرچمدار سامسونگ گلکسی اس 8 با تراشه 835 داشتند.
