بنا بر مطالعات انجام شده پیرامون استفاده از گوشی های هوشمند، عادت کردن به بازیهای رایانه ای پیش از خواب کودکان را در معرض ابتلا به خطر افزایش وزن قرار می دهد.
یافته ها حاکی از آن است که کودکانی که قبل از خواب با گوشی های هوشمند کار می کنند، بازی رایانه ای انجام می دهند یا تلویزیون تماشا می کنند حدودا ۳۰ دقیقه کمتر از دیگر کودکان می خوابند. این موضوع نه تنها باعث احساس خستگی در کلاس می شود بلکه عادتهای غذایی آنها را نیز تغییر می دهد. این فرآیند باعث افزایش توده بدنی(BMI) در کودکان می شود.
کاتلین فولر محقق دانشگاه پنسیلوانیا در این باره اظهار داشت: استفاده از انواع فناوری پیش از خواب منجر به خواب کمتر و BMI بیشتر می شود و این یعنی افزایش وزن در کودکان. وی افزود: به کار بردن بیش از حد این فناوری ها عامل ایجاد خستگی کودکان در کلاس درس می شود که در بروز ریسک BMI بالا موثر است. بنابراین به شکل متوالی شاهد بالا رفتن ریسک اضافه وزن هستیم.
بررسی های فوق در مجله Global Pediatric Health منتشر شده , و عادات خواب و کاربرد فناوری را در ۲۳۴ کودک و نوجوان بین ۸ تا ۱۷ سال بررسی کرده است. بر اساس توصیه های موسسه AAP والدین باید در استفاده کودکان خود از وسایل فناوری محدودیتهایی مانند واداشتن کودک به کنار گذاشتن این وسایل در زمان صرف غذا و گذاشتن گوشی های خود بیرون از اتاق خواب در نظر بگیرند.