نرم افزار Adobe Connect یک برنامه کامل و باکیفیت برای برگزاری جلسات آنلاین است؛ ولی بزرگترین مشکلی که دارد امکانات زیاد و پیچیدگی رابط کاربری آن است.
نرم افزار Adobe Connect یک سرویس ویدیو کنفرانس است که حق اشتراک آن از قیمت پایه 50 دلار در ماه شروع میشود و امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربر قرار میدهد. به همین دلیل است که بیشتر کاربران آن را استادان دانشگاه و معلمهایی تشکیل میدهند که میخواهند از راه دور یک کلاس آموزشی برگزار کنند یا یک مطلب به خصوص را ارائه دهند. نرم افزار Adobe Connect علاوه بر امکان ارائه مطلب به صورت زنده، به شما اجازه برگزاری کنفرانسهای مجازی و جلسات کاری آنلاین را نیز میدهد.
ویدیو چت، به اشتراکگذاری دسکتاپ و فایلها و همچنین اضافه کردن برنامههای اضافی از جمله ویژگیهای نرم افزار ادوبی کانکت هستند. در ادامه با بررسی نرم افزار Adobe Connect همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
بررسی نرم افزار Adobe Connect
رابط کاربری مربوط به بخش حساب کاربری و مدیریت جلسات نرم افزار ادوبی کانکت کاربردی است، ولی فاقد طراحی به روز و جدید است. از ابتدا که کار با نرم افزار Adobe Connect را شروع کنید متوجه میشوید که بسیاری از زبانهها انگار اضافی و بدون ربط هستند. این به این دلیل است که برنامه ادوبی کانکت با تمامی جلسات رویکرد یکسانی ندارد. مثلا جلسات تمرینی و سمینارها دستهبندی جداگانه خودشان را دارند. حتی مواردی مثل سرفصلهای درسی هم به طور جداگانه نشان داده میشوند.
این موضوع از چند نظر میتواند آزاردهنده باشد. با وجود اینکه شما میتوانید به راحتی یک جلسه جدید ایجاد و ابزارهای موردنیازتان برای آن جلسه را انتخاب کنید، ولی هر بار برای آنکه این کار را به درستی انجام دهید باید از یک پروسه تکراری پیروی کنید.
آن دسته از کاربرانی که پیشتر در نظر داشتند از نرم افزار ادوبی کانکت استفاده کنند ولی به یک برنامه دیگر روی آوردند، حتما از اینکه برای استفاده از این برنامه دیگر نیازی به ادوبی فلشپلیر نیست خوشحال میشوند. ادوبی همچنان از فلشپلیر پشتیبانی میکند، ولی برای استفاده از کانکت نیازی به آن ندارید. با این حال هنوز چند ویژگی هستند که برای استفاده از آنها حتما باید فلشپلیر داشته باشید. مثلا بسیاری از ابزارهای مدیریتی برای اجرا به فلشپلیر نیاز دارند. پس اگر میخواهید از این ابزارها استفاده کنید، شاید بهتر باشد منتظر یک نسخه جدید باشید که کاملا بدون نیاز به فلشپلیر باشد. فلشپلیر دیگر به انتهای عمر خود رسیده و ادوبی رسما اعلام کرده در پایان سال 2020 آن را کنار خواهد گذاشت.
برگزاری جلسات در نرم افزار Adobe Connect
پروسه برگزاری یک جلسه در برنامه Adobe Connect کار آسانی است و در کل با چند کلیک صورت میپذیرد. اما شما به محض اینکه میخواهید جلسه را شروع کنید متوجه میشوید اصلا نمیدانید چطور باید دیگران را به جلسه دعوت کنید، به خصوص اگر آنها را در لیست کاربران خود ندارید. برای اینکار شما یا باید کاربر موردنظر را از فهرست کاربرانی که در برنامه ثبتنام کردند انتخاب کنید یا به صورت دستی آدرس URL جلسه را کپی و آن را از طریق ایمیل یا شبکههای اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید.
در برنامه Adobe Connect کاربران به قابلیت کاربردی پاد برنامه ادوبی کانکت دسترسی دارند. یکی از قابلیتهایی که پادها در اختیار کاربران قرار میدهند، امکان نمایش محتوای خارجی از طریق پنجرههای اضافی است. مثلا هنگام برگزاری یک جلسه یا ارائه یک مطلب میتوانید یک ویدیو یوتیوب را در یک پنجره کوچک در داخل پنجره اصلی جلسه به دیگران نشان دهید. این پادها را میتوانید در شکلهای مختلف تنظیم کنید و ابزارهای دلخواهتان را در آنها قرار دهید. علاوه بر این میتوانید پادی که ساختید را ذخیره کنید تا آن را در سایر جلسات هم مورد استفاده قرار دهید تا هر دفعه مجبور نباشید آنها را شخصیسازی کنید.
در جریان جلسه شما به عنوان میزبان و ارائهدهنده به پیکربندی صفحه تمام شرکتکنندگان تسلط دارید و از سمت راست صفحه میتوانید پیکربندیهای مورد نیازتان را انتخاب کنید. فرضا اگر پیکربندیهای مربوط به اشتراکگذاری محتوا، گفتگو و همکاری میان شرکتکنندگان به درد شما نمیخورند، به راحتی میتوانید پیکربندی دلخواه خودتان را بسازید. مهمترین بخش این پیکربندیها همان پادها هستند که به راحتی قابل شخصیسازی هستند. میتوانید ابزارهایی مثل چت، به اشتراکگذاری فایل، نظرسنجی، به اشتراکگذاری صفحه نمایش، ویدیو یا یک وایتبرد را به آنها اضافه کنید.
در برنامه Adobe Connect برای شرکت کنندگان یک جلسه هیچ محدودیتی در فیدهای ویدیویی که در یک جلسه میتوانند مشاهده کنند وجود ندارد. قابلیتی که کمتر در سایر برنامههای ویدیو کنفرانس میتوانیم آن را بیابیم. برای مثال در Join.me شما میتوانید نهایتا 10 ویدیو، در سیسکو 7 و در کلیک میتینگ تنها 4 فید ویدیویی را ببینید. افزون بر این در طول برگزاری جلسه شما امکان چت و گفتگو با سایرین را هم در اختیار دارید و حتی میتوانید به صورت خصوصی با دیگران چت کنید.
میزبان یک جلسه میتواند افرادی که به جلسه میپیوندند را تنها محدود به کاربران ثبت نام شده، کاربران مهمان تایید شده یا کاربرانی که آدرس URL جلسه را در اختیار دارند محدود کند. اگر میزبان، کاربران را به کاربران مهمان تایید شده محدود کند، وقتی کاربر روی لینک جلسه کلیک میکند یک درخواست پیوستن به او ارسال میشود که باید آن را تایید کند تا کاربر مهمان بتواند به جلسه بپیوندد. همچنین میتوانید با تعریف کردن یک رمز عبور برای جلسات، یک لایه محافظتی اضافی هم در اختیار داشته باشید.
زمانی که شما به عنوان یک شرکتکننده به جلسه میپیوندید از طریق یک پنجره پاپآپ ویژگیهای مختلف برنامه مثل چگونگی پیوستن به یک کنفرانس صوتی، مشاهده محتوای به اشتراکگذاشته شده، چتها و حتی بلند کردن دستتان برای پرسیدن سوال آموزش داده میشود. افزون بر این در قسمت چت آیکونهایی در دسترس همه وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانند از سایرین بخواهند با صدای بلندتر یا آهستهتر صحبت کنند یا اینکه با حرفهای آنها موافقت یا مخالفت کنند.
در بخش صدا نیز گزینههای مختلفی در اختیار دارید. مثلا میتوانید برای هرکدام از شرکتکنندگان حق استفاده از میکروفون تعریف کنید. مثلا فقط شما اجازه صحبت کردن داشته باشید یا دیگران هم بتوانند اظهار نظر کنند. جلسهها قابلیت ضبط و ویرایش دارند و همچنین میتوان فقط بخشهای مورد نیاز جلسه را ضبط کرد. وقتی جلسه پایان یافت در قسمت Recordings میتوانید به آنها دست پیدا کنید. آنها در حالت پیشفرض خصوصی هستند، ولی در صورت تمایل میتوانید آنها را با دیگران هم به اشتراک بگذارید.
نرم افزار Adobe Connect را میتوانید در دو نسخه سرور و کلاینت دانلود و نصب کنید. نسخه سرور برای کسانی است که میخواهند یک جلسه را میزبانی کنند. برای استفاده از این نسخه حتما باید از ادوبی اشتراک خریداری کنید. ادوبی به شما اجازه میدهد برای مدت 90 روز به صورت رایگان از این امکان استفاده کنید. همچنین برای برگزاری جلساتی که حداکثر 3 نفر در آن شرکت میکنند نیز نیازی به خرید اشتراک ندارید.
ولی اگر تعداد شرکت کنندگان و میزبانان بیشتر از این میزان است و اگر میخواهید به امکاناتی مثل در اختیار داشتن دفتر مجازی، ابزارهای ضبط و ویرایش محتوا، امنیت بالای در برقراری ارتباط میان افراد و فضای ذخیرهسازی و همچنین قابلیت VoIP دسترسی داشته باشید، باید ارزانترین اشتراک به نام Meetings را با قیمت 50 دلار در ماه خریداری کنید. با خرید این اشتراک میتوانید جلساتی با حداکثر 25 شرکتکننده برگزار کنید.
اشتراک بعدی نرم افزار Adobe Connect اشتراک Webinars نام دارد. با خرید این اشتراک امکانات بیشتری مثل ابزارهای تجزیه و تحلیل و امکان شخصیسازی بخشهای مختلف جلسه در اختیار شما قرار میگیرد. این اشتراک با قیمت پایه 130 دلار به فروش میرسد. نسخه پایه به شما امکان برگزاری جلسه با 100 شرکت کننده را میدهد. اما اگر میخواهید تعداد شرکت کنندگان بیشتر از این باشد، میتوانید نسخههای دیگر با حداکثر تعداد شرکتکنندگان 500 تا 1000 نفر را با پرداخت هزینه بیشتر خریداری کنید.
اما گرانترین اشتراک نرم افزار ادوبی کانکت، اشتراک Training است. این اشتراک با قیمت پایه 370 دلار به فروش میرسد و با خرید آن میتوانید جلسات آموزشی تعاملی به سلیقه خود طراحی کرده و بسازید و یک کلاس درس مجازی با محتوای رسانهای در اختیار داشته باشید. علاوه بر این میتوانید با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن و ابزارهای تولید محتوای متنوع، تمرینات مختلفی برای دانش آموزان بسازید.
ادوبی به شما اجازه میدهد به مدت 30 روز به شکل رایگان از هرکدام از این اشتراکها استفاده کنید و در انتهای این 30 روز هرکدام را که تمایل داشتید خریداری کنید. اما اگر میخواهید به جلسه یا کلاس درس فرد دیگری متصل شوید، نیازی به خرید اشتراک ندارید و فقط کافی است نسخه کلاینت را دانلود و نصب کنید.
دانلود نرم افزار Adobe Connect برای ویندوز | نسخه سرور
دانلود برنامه Adobe Connect برای کامپیوتر | نسخه کلاینت
اتصال از طریق برنامه | اتصال از طریق مرورگر
نسخه موبایل برنامه ادوبی کانکت برای iOS و اندروید منتشر شده و در هر دو نسخه شما به تمامی قابلیتهای برنامه اصلی مثل امکان به اشتراکگذاری صفحه نمایش و ابزارهای وایتبرد دسترسی دارید. افزون بر این ادوبی کانکت برای لینوکس و مک عرضه شده و میتوان آن را از طریق یک افزونه در مروگرهای فایرفاکس، کروم و سافاری نیز اجرا کرد.
به محض اینکه شما همه چیز را به درستی تنظیم کنید، نرم افزار Adobe Connect عملکرد بسیار عالی دارد؛ ولی یادگیری نحوه کار با نرم افزار Adobe Connect برای یک برنامه که مخصوص برگزاری جلسات آنلاین است کمی میتواند مشکل باشد. اگر شما در حال حاضر از یک نرمافزار به خصوصی برای برگزاری جلسات استفاده میکنید ولی از آن راضی نیستید و به کنترل بیشتری در طول جلسات نیاز دارید، برنامه ادوبی کانکت میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد. اما اگر به دنبال سرویسهای برگزاری جلسه هستید که امکانات کامل و قیمت ارزانتری دارند، پیشنهاد ما برنامه کلیک میتینگ است.