دفتر ثبت اختراعات تجاری ایالات متحده به تازگی تعداد 51 پتنت ثبت شده به نام کمپانی اپل را منتشر کرده که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد: اختراعاتی از قبیل گوشی هوشمند با صفحه نمایش تاشو، سنسور حسی بینیاز از لمس، پایه نگهدارنده برای آیپد و هندزفریهای سلامت سنج.
دستگاهی الکترونیکی با صفحه نمایش تاشو:
اپل پس از گذشت ماهها از ارائهی درخواست، اخیراً موفق به دریافت پتنت برای چنین محصولی شده است. این اختراع اپل دستگاهی با صفحه نمایش انعطاف پذیر را نشان میدهد که در امتداد محور مرکزی آن لولایی تعبیه شده و از این طریق امکان تا شدن صفحه نمایش و روی هم قرار گرفتن دو بخش آن فراهم میشود. ظاهراً این صفحه نمایش به یک زیر لایه منعطف، ترانزیستور غشایی نازک و پیکسلهایی با LED ارگانیک مجهز است. چنین اختراعی میتواند نوید دهندهی ظهور یک مدل انعطاف پذیر آیفون با صفحه نمایش تاشو در آینده باشد.
سنسور حسی:
یکی دیگر از این پتنتها معرف دستگاهیست که نمایشگر آن بی نیاز از لمس فیزیکی است و به حرکت انگشت کاربر از فاصلهی نزدیک پاسخ میدهد. این امر از طریق سنسورهایی که جریان هوای ایجاد شده ناشی از حرکت دست را تشخیص میدهند محقق میشود. البته اپل پیشتر در سال 2011 نیز پتنت دیگری برای این نوع سنسور حسی دریافت کرده بود و این دومین پتنت کمپانی برای چنین نمایشگری شمرده میشود.
پایه نگهدارنده آیپد:
پایه نگهدارنده آهنربایی برای آیپد یکی دیگر از پتنتهای موجود در این لیست است. البته طی سالیان اخیر نیز این کمپانی موفق به ابداع لوازم جانبی مشابه از جمله نگهدارندهی دوتکه برای آیپد، نگهدارندهی سه پایه و نگهدارندهی کنترلرهای گیمینگ شده بود.
هندزفریهای سلامتسنج:
در این پتنتها انواعی از هندزفریهای بیسیم و سیمدار اپل (AirPod و EarPod) نیز دیده میشود که دارای قابلیتهای سلامتسنجی هستند. به عنوان مثال میتوان پس از قرار دادن این هندزفریهای مجهز به سنسور نوری در گوش، از روش حجم سنجی نوری (PPG) به اطلاعاتی در خصوص فشار خون، نرخ تنفس، شدت ضربان قلب و غلظت اکسیژن خون دست یافت. این امکان از طریق تاباندن نور به خون و اندازهگیری میزان نور جذب شده میسر میشود.
همچنین به وجود الکترودهایی در هندزفریهای سیمدار اپل اشاره شده که توانایی سنجش واکنش گالوانیکی پوست (GSR) را دارند. این واکنش در واقع تغییرات رسانایی یا فعالیت برقی پوست است و بسته به میزان استرسی که شخص تحت شرایط مختلف متحمل میشود تغییر میکند.
این الکترودها را میتوان در قالب سنسورهای قلب نگاری (EKG و ICG) نیز به کار گیری کرد تا از این طریق به اطلاعات دقیقتری درباره سلامت قلبی کاربر دست پیدا کرد.
گفتنی است این اولین باری نیست که اپل در این زمینه دست به نوآوری میزند و پیشتر در ماه مارس نیز یک پتنت در همین رابطه به نام اپل ثبت شده بود.