در اینستاگرام بارها دیده ایم که کاربران از محیط زیست و حیات وحش تصاویری تهیه می کنند و به اشتراک می گذارند، غافل از اینکه برخی از این کارها به شدت می تواند برای محیط زیست و حیات وحش آسیب رسان باشد.
مردم نیاز به آگاهی بخشی دارند و خیلی از کاربران نمی دانند وقتی در حیات وحش حیوانی را در آغوش می گیرند و یا عکس های سلفی در برخی مناطق تهیه می کنند، این رفتارها می تواند به عنوان رفتارهای آسیب رسان، به محیط زیست و حیات وحش صدمه وارد کند.
در حدود صد کلید واژه از سوی اینستاگرام مشخص شده که مرتبط با محیط زیست و حیات وحش است، وقتی در این شبکه اجتماعی این کلید واژه ها را جستجو کنید، هشداری با عنوان «حفاظت از حیات وحش در اینستاگرام» به شما نشان داده می شود. همچنین در ادامه این پیام به شما میگوید: « شما در جستجوی هشتگی هستید که ممکن است مرتبط با پستهایی باشد که منجر به تشویق و ترغیب رفتارهای مضر نسبت به حیوانات و محیط زیست گردد.» پس از دیدن این هشدار، تصمیم با شماست. میتوانید به جست و جوی خود ادامه داده و آن پستها را ببینید یا این فرآیند را لغو کنید.
این روزها عکس گرفتن و به اشتراک گذاری آنها در رسانههای اجتماعی برای مستند سازی زندگی روزانه، ماجراهای مختلف و سفرها، تبدیل به امری معمول شده است. با این حال، گاهی اوقات در مورد پستهایی که میگذاریم، دقت کافی نداریم. یکی از این مسائل میتواند توجه به حیات وحش باشد. حفاظت از حیات وحش و مناطق طبیعی حساس، کار سختی است و این که هر توریستی بدون توجه به شرایط حیوانات بخواهد با یک کوالا یا دلفین عکس سلفی بگیرد، به هیچ عنوان به شرایط موجود کمکی نخواهد کرد.
در این راستا اینستاگرام اولین اقدام خود را برداشته است. این اپلیکیشن کاری کرده که پیدا کردن چنین محتواهایی در اینستاگرام سخت شود. اگر شما هشتگهایی را با تصاویری که میتواند به حیات وحش و یا محیط زیست آسیب برساند، جستجو کنید، قبل از اینکه به جست و جوی خود ادامه دهید، به شما هشدار میدهد.
نشنال جغرافی معتقد است وقتی شما حیوانی را در آغوش می گیرید ممکن است در برخی موارد ، رفتار شما مناسب نبوده و عملاً میتواند منجر به تشویق رفتارهای آسیب رسان به حیوانات شود. حتی این کار ممکن است باعث شود آن حیوانات از زیست گاه طبیعی شان فرار کنند و دور شوند.
امیلی کاین از اینستاگرام به نشنال جغرافی گفت: « فکر میکنم در حال حاضر میزان آگاهی و توجه جامعه نسبت به این موضوعات کم است. ما تلاش میکنیم تا نقش خود در آموزش دادن افراد را به خوبی ایفا کنیم. »
در عین حال، تصاویر سلفی که در محیطهای مشهور گرفته شده و در اینستاگرام منتشر میشود، مانند Bonneville Salt Flats و پارک ملی یلوستون، میتواند منجر به خراب شدن این محیطهای حساس می شود.
ادامه چنین رفتارهای مخربی مقامات به سمت دو تصمیم جدی هدایت می کند:
1) این مکانهای حساس را تعطیل کنند و اجازه بازدید ندهند.
2) کاری کنند که این محیطها برای توریستها جذاب تر باشد و هویت اصلی خودشان زیر سئوال برود و زیست گاه های طبیعی دستخوش مسایل حاد شود.
پس از این بررسی های بسیاری مشخص شد که برخی حیوانات را در جنگلها به صورت غیر قانونی زندانی می کنند و در قفسهایی نگه داری کرده تا گردشگران بدون در نظر گر فتن وضعیت بد این حیوانات با آنها عکس و فیلم بگیرند.
این هشدار اینستاگرام و بررسی روی صدها هشتک در همین راستا گرفته شد. هم در زبان انگلیسی و هم زبان کشورهای دیگر از جمله اندونزی، هند و تایلند این هشتک ها مورد بررسی قرار گرفته اند و اگر فردی آن را جستجو کند با پیغام هشدار آمیزی مواجه می شود.
کاساندرا کونن، از بخش حفاظت جهانی حیوانات، اشاره میکند، اغلب حیواناتی که افراد علاقه دارند آنها را نگه دارند یا به عنوان حیوان خانگی داشته باشند، مانند کوالاها، واقعاً هیچ تمایلی ندارند که در دستان افراد نگه داری شوند. و این مشکل حتی بدتر نیز شده است، زیرا گردشگران نمیدانند چه رفتارهایی منجر به ناراحتی حیوانات میشود.
اگرچه به نظر میرسد رفتار اینستاگام در این خصوص چندان بازدارنده نیست. اما کاساندرا کونن معتقد است این کار باعث میشود افرادی که واقعاً قصد آسیب رساندن ندارند، متوقف شوند. این افراد صرفاً نمیدانند رفتار صحیحتر کدام است. وی گفت: «وقتی در کار یا رفتار فردی وقفهای ایجاد میشود، امیدوارم آنها را به فکر فرو دارد. شاید در آن موضوع نکته مهمتری باشد که باید آن را در نظر بگیرند. شاید من و دیگران نباید به سرعت و بدون فکر کردن محتوایی را لایک کنیم. یا مطلبی را فوروارد کرده یا بازنشر دهیم. به خصوص هنگامی که اینستاگرام به من میگوید، در مورد این تصویر یا محتوا مشکلی وجود دارد.»