چند روزی بیشتر به برگزاری مراسم The Game Awards امسال نمانده، کاندیداها مشخص شده اند و بازار رقابت در بزرگ ترین رقابت سالیانه بازی داغ تر از همیشه است. در اینجا به بهانه برگزاری The Game Awards نگاهی به منشاء و روند این رویداد بزرگ می اندازیم ضمن آشنا شدن با این مراسم، برندگان سال های اخیر آن را معرفی می کنیم.
The Game Awards یک مراسم سالیانه است که در آن به برترین دستاوردها و آثار به وجود آمده در دنیای بازی های دیجیتالی جایزه داده می شود. در این مراسم ضمن معرفی افراد تاثیر گذار در پیشبرد ابعاد مختلف بازی های ویدئویی، تلاش ها و دستاوردهای این افراد گرامی داشته می شود.
The Game Awards را می توان اسکار دنیای بازی های ویدئویی دانست. جدا از شباهت فراوان The Game Awards به مراسم اسکار، این رویداد بزرگ ترین رقابت سالیانه ی بازی های دیجیتالی است.
مراسم The Game Awards توسط یک خبرنگار کانادایی به نام جف کِیلی (Geoff Keighley) تولید و اجرا می شود و به صورت مستقیم و زنده از برخی شبکه های تلویزیونی و اینترنتی پخش می شود.
تاریخچه
تلویزیون اسپایک (Spike TV) در سال 2003 مراسمی را برای جایزه دادن به برترین بازی های ویدئویی طراحی کرد. این مراسم که Spike Video Game Awards و به اختصار VGA نام داشت به مدت 10 سال و تا 2013 برگزار می شد. جف کیلی تهیه کننده ی این مراسم بود و اغلب به عنوان مجری آن را ارائه می کرد.
مراسم VGA سال 2013 که آخرین دوره ی این رویداد بود بسیار بد برگزار شد و عموم جامعه ی گیم از تلویزیون اسپایک انتقاد کردند که به جای فراهم کردن زمینه ی انتخاب برترین بازی ها، VGA را به یک رویداد تجاری تبدیل کرده است. از سوی دیگر، جف کیلی اندیشه های خاص خود را در سر داشت و می خواست مراسم انتخاب برترین بازی های سال را به سمت و سویی جدید ببرد. به همین خاطر مراسم VGA را رها کرد و به سراغ تداریک یک رویداد جدید با حال و هوای تازه رفت.
جف کیلی پس از رایزنی با تولید کنندگان بزرگ کنسول از جمله سونی، مایکروسافت و نینتندو و جلب نظر ناشران بزرگ گیم با گرفتن حمایت مالی مراسم The Game Awards را به وجود آورد. جف کیلی با این شرکت ها توافق کرد که هر سال مراسم در شبکه های کنسولی و پلتفرم آنلاین Steam متعلق به کمپانی Valve استریم شود. به این ترتیب به جای بینندگان محدود تلویزیون اسپایک، طیف گسترده ای از علاقمندان در سراسر دنیا هر سال این مراسم را تماشا می کنند.
جف کیلی به عنوان تهیه کننده و مجری در عمل همه کاره ی The Game Awards است و به همین خاطر توانسته اندیشه های مورد نظر خود را در این رویداد پیاده کند. او به دنبال گرامی داشت بازی ها و ایده های پیشرو است و می خواهد ارزش فکر و خلاقیت را در برابر آثار تهیه شده با بودجه های سنگین بالا ببرد.
مراسم The Game Awards تا کنون در سه دوره برگزار شده و دوره ی چهارم آن هم که مربوط به سال 2017 است، روز پنجشنبه شانزدهم آذر برگزار خواهد شد.
ساز و کار
مراسم The Game Awards در بیش از 20 رقابت به بازی های و دستاوردهای برتر جایزه می دهد. مهم ترین بخش رقابتی، « بازی سال» نام دارد و در ژانرها و سبک های مختلف نیز بهترین بازی های سال معرفی می شوند. روند کار این رویداد کاملا شبیه مراسم اسکار است. محور اصلی انتخاب بازی ها توسط یک کمیته ی مشورتی انجام می شود.
اعضای این کمیته ی مشورتی نمایندگان سازندگان بزرگ سخت افزار شامل مایکروسافت، سونی، نینتندو و AMD و همچنین ناشران بزرگ بازی شامل Electronic Arts, Activision, Rockstar Games, Telltale Games, Ubisoft, Valve و بخش سرگرمی های تعاملی کمپانی وانر برادرز هستند.
کمیته ی مشورتی حدود 30 سازمان خبری فعال در حوزه ی بازی های ویدئویی را انتخاب می کند. این خبرگزاری های گیم ابتدا بازی های مورد نظر را نامزد می کنند و نهایتا پس از رای گیری برنده ی هر بخش را انتخاب می نمایند. هر خبرگزاری فهرستی از بازی های مورد نظر خود در ژانرهای مختلف تهیه و به کمیته ی مشورتی The Game Awards ارائه می دهد.
سال های گذشته 28 کارشناس و نماینده ی صنعت بازی سازی برندگان را انتخاب می کردند اما در سال 2017 این کار توسط 52 کارشناس انجام می شود.
2017 The Game Awards
مراسم امسال داغ تر از همیشه است. نامزدها در 26 بخش انتخاب شده اند و پیش بینی برندگان بسیار دشوار است. بحث و گفتگو در مورد اینکه چه بازی هایی شایسته ی پیروز شدن هستند در پلتفرم های مختلف اینترنتی بسیار داغ و پرشور است.
برای مراسم امسال تیزری منتشر شده که یک نکته ی جالب در آن به چشم می خورد. رد پای هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) شخصیت افسانه ای دنیای گیم. این تیزر را در کمی پایین تر در همین صفحه می توانید تماشا کنید.
در ثانیه 32 تصویر تریلر پیشین بازی Death Stranding دیده می شود. کاراکتر این بازی که نرمن ریدوس (Norman Reedus) بازیگر مشهور سریال Walking Dead نقش آن را بازی کرده به دست های خود نگاه می کند. ماده ی سیاهی روی دست های او دیده می شود که قدری شبیه قیر است.
در انتهای تیزر هم هیدئو کوجیما در حین دریافت جایزه ی خود دیده می شود. او برنده ی جایزه ی مراسم سال گذشته بوده و به خاطر کارهای الهام بخش خود به عنوان نویسنده، طراح، تولید کننده و … بارها مورد تقدیر قرار گرفته است.
توجه شما را به تیزر کوتاه 2017 The Game Awards جلب می کنیم:
برنده ی دوره های پیشین مراسم The Game Awards
2014 The Game Awards – برنده بازی سال:
Dragon Age: Inquisition
عصر اژدها: تفتیش
2015 The Game Awards – برنده بازی سال:
The Witcher 3: Wild Hunt
ویچر ۳: شکار وحشیانه
2016 The Game Awards – برنده بازی سال:
Overwatch