هواوی میت پد پرو با هدف رقابت با بزرگانی مثل آیپد پرو 2020 و گلکسی تب اس 6 وارد بازار شده است؛ ولی با وجود همه تلاش هواوی، همچنان زیر سایه این دو قرار می گیرد.
دنیای تبلتهای اندرویدی این روزها وضعیت خوبی ندارد، ولی همچنان چندین شرکت هستند که خیال تسلیم شدن ندارند و با عرضه محصولات جدید سعی میکنند سهم بیشتری از بازار این محصولات را تصاحب کنند. یکی از این شرکتها هواوی است که تبلتهای میانرده آن حرف اول را در میان بازار تبلتهای اقتصادی و مقرون به صرفه میزنند. اما هواوی نیمنگاهی هم به تبلتهای گرانقیمت و پرچمدار دارد. آنها با عرضه هواوی میت پد پرو میخواهند با امثال آیپد پرو اپل رقابت کنند و حرف اول را حداقل در میان تبلتهای اندرویدی پرچمدار بزنند.
آنچه در ادامه میخوانید:
- طراحی تبلت هواوی میت پد پرو
- صفحه نمایش تبلت هواوی میت پد پرو 5G
- کیبورد تبلت MatePad Pro
- سیستم عامل هواوی میت پد پرو
- دوربین تبلت هواوی MatePad Pro
- عملکرد و عمر باتری تبلت هواوی مدل MatePad Pro
- قیمت MatePad Pro
طراحی تبلت هواوی میت پد پرو
هواوی میت پد پرو یک صفحه نمایش 10.8 اینچی دارد، ضخامتش 7.2 میلیمتر است و وزن آن نیز 460 گرم است. نمایشگر این تبلت به لطف ابعاد عریضتری که نسبت به آیپد دارد از ظاهر سینماییتری برخوردار است و مربعی شکل نیست. گوشههای تبلت با ظرافت خاصی به دور آن کشیده شدند و وزن آن هم درست در وسط دستگاه متعادل شده است که میتواند کمی آزاردهنده باشد.
هواوی برای دوربین سلفی، مانند بسیاری از گوشیهای هوشمند امروزی، از یک حفره استفاده کرده است. این حفره در گوشه بالایی تبلت MatePad Pro قرار گرفته است. موقعیت دوربین برای ویژگی مثل باز کردن قفل تبلت با دوربین بسیار کاربردی است؛ چراکه هنگام به دست گرفتن دستگاه، دست شما به صورت اتفاقی روی دوربین قرار نمیگیرد. همچنین هنگام تماشای ویدیو نیز به ندرت متوجه آن میشوید و علاوه بر این میتوانید با توجه به محل قرارگیری آن تبلت را در جهت درست به دست بگیرید.
وقتی تبلت MatePad Pro را برگردانیم با یک طراحی ساده در قسمت پشتی آن روبه رو میشویم. دوربین و لوگو هواوی و هارمون کاردون (که بلندگوهای تبلت را تامین کرده است) تقربیا تمامی چیزهایی هستند که در پنل پشتی میتوانیم مشاهده کنیم. در حاشیه بالایی و پایینی تبلت نیز تنها محفظه بلندگو و درگاه شارژ USB-C را میتوانید ببینید.
تبلت هواوی MatePad Pro به لطف ابعاد مناسبی که دارد به راحتی میتواند در کیف یا کوله جای بگیرد؛ به طوری که هیچوقت احساس نمیکنید اندازه آن دست و پا گیر است یا وزن زیادی دارد.
نقطه قوت بعدی تبلت هواوی میت پد پرو حاشیههای نازک صفحه نمایش آن است که به این تبلت ظاهری مدرن مثل تبلت سامسونگ گلکسی تب اس 5 ای را داده است. شاید تنها نقطه ضعف تبلت هواوی مدل MatePad Pro در این بخش تعادل وزن آن باشد که اگر آن را کنار بگذاریم، با یک تبلت جذاب، زیبا، جمع و جور و کم وزن مواجه خواهیم شد.
صفحه نمایش تبلت هواوی میت پد پرو 5G
رزولوشن نمایشگر هواوی میت پرو 2560×1600 پیکسل است و نسبت آن نیز 16:10 است که بیشتر از همه این تبلت را برای تماشای فیلم مناسب کرده است. حاشیه دور صفحه 4.9 میلیمتر است و نسبت نمایشگر به بدنه نیز 90 درصد است.
یکی از مشکلات صفحه نمایش بازتاب بیش از حد نور است که در بیشتر مواقع شما را مجبور میکند پردهها را بکشید. علاوه بر این یکی دیگر از موارد آزاردهنده این نمایشگر این است که کیفیت آن در شرایط مختلف تفاوت دارد. صفحه نمایش تبلت MatePad Pro آنقدر خوب نیست که بتواند محتوای 4K را پخش کند؛ در نتیجه کیفیت آن را به اندازه ناخوشایندی پایین میآورد. از طرف دیگر ویدیوهای 2K بیشتر قسمتهای صفحه نمایش را با رنگهای جذاب و دامنه داینامیک بسیار عالی میپوشانند.
تبلت هواوی MatePad Pro صدا را از طریق 4 بلندگو به گوش شما میرساند. صدای استریو در حالت افقی با کیفیت و وضوح بالایی پخش میشود و بیس نیز آنقدر زیاد است که حتی خود تبلت را هم به لرزه در میآورد. البته با توجه به اینکه برند معتبری مثل هارمون کاردون این بلندگوها را تولید کرده، انتظار دیگری هم نباید از آنها داشته باشیم.
کیبورد تبلت MatePad Pro
اگر بخواهید با تبلت خودتان کمی کار سبک هم انجام دهید، هواوی به شما یک کیبورد نیز میفروشد؛ ولی انتظار مجیک کیبورد اپل را از آن نداشته باشید. به جای این بهتر است به عنوان کیبورد هوشمند آیپد به آن نگاه کنید. این کیبورد مانند یک قاب به دور تبلت کشیده میشود و بدنه و صفحه نمایش آن را میپوشاند. وقتی آن را باز کنید با کیبورد روبه رو میشوید که میتوانید با کمک آن از تبلت بهتر استفاده کنید.
کیبورد و قاب به شکل مغناطیسی به تبلت هواوی MatePad Pro میچسبد، ولی چسبندگی آن آنقدرها قوی نیست. برای مثال وقتی بخواهید آن را باز کنید تا به کیبورد دسترسی داشته باشید، اگر این کار را با گرفتن لبههای قاب انجام دهید، در بیشتر وقتها قاب از بدنه تبلت جدا میشود. همچنین جنس قاب یا کیبورد نیز از پلاستیک سخت است و خبری از چرم یا یک جایگزین نرم دیگر نیست.
اما تایپ کردن با این کیبورد بیشتر از همه بستگی به نحوه استفاده کاربر دارد. مثلا نمیتوانید کیبورد را روی پایتان قرار دهید و شروع به تایپ کردن کنید؛ زیرا اندازه آن خیلی کوچک است. اما اگر آن را روی یک میز قرار دهید، تجربه به مراتب بهتری خواهید داشت و از تایپ کردن روی آن لذت میبرید. با این حال کیبورد همان طور که گفتیم اندازه کوچکی دارد و کلیدهایش نیز هنگام تایپ سر و صدای زیادی دارند.
این کیبورد به طور پیشفرض از نرمافزارهای G Suite گوگل پشتیبانی نمیکند؛ با این حال با شرط فعال کردن حالت دسکتاپ در فایرفاکس میتوانید بدون مشکل از کیبورد در این مرورگر استفاده کنید. هواوی به طور پیشفرض وی پی اس آفیس را در تبلت MatePad Pro نصب کرده و از طریق اپ گالری خود هواوی هم میتوانید مایکروسافت آفیس موبایل را دانلود و نصب کنید. هردو برنامه هنگام اجرا به اندازه صفحه نمایش هواوی در میآیند، ولی در آفیس برای ذخیره و به اشتراکگذاری فایلها نیاز به خرید اشتراک دارید.
کیبوردی که هواوی برای تبلت خود طراحی کرده وزن سبکی دارد و هنگام اتصال به خود تبلت هم تنها چند میلیمتر به ضخامت دستگاه اضافه میکند. به طور کلی این کیبورد برای استفاده روزمره شاید مناسب نباشد، ولی در زمانهایی که مثلا در هواپیما یا یک کافه هستید و میخواهید مطلبی را تایپ کنید، کارتان را راه میاندازد. قیمت کیبورد MatePad Pro حدودا 160 دلار است.
سیستم عامل هواوی میت پد پرو
هواوی میت پد پرو مانند پی 40 پرو از اندروید 10 بهره میبرد و خبری از سرویسهای گوگل هم در آن نیست. این نسخه از اندروید با رابط کاربری EMUI هواوی همراه شده و از سرویسهای خود هواوی به جای گوگل استفاده میکند. یعنی در این تبلت به گوگلپلی یا برنامههای گوگل دسترسی نخواهید داشت و به جای آنها باید از اپ گالری هواوی یا اپ استور آمازون برای دریافت برنامهها استفاده کنید.
بسیاری از برنامههای ضروری در این دو فروشگاه وجود ندارند یا در بهترین حالت نصب کردنشان مکافات دارد. میتوانید فایلهای APK را نصب کنید، ولی این فایلها همیشه مشکوک به ویروس یا بدافزار هستند و استفاده از آنها در کنار برنامههایی که به اطلاعات بانکی و خصوصی شما دسترسی دارند عاقلانه نیست. با این حال نبود برخی برنامهها مثل اپلیکیشنهای پیامرسان برای یک تبلت آنقدرها هم بد نیست؛ چراکه در این صورت از نوتیفیکیشنهای زیاد کلافه نمیشوید.
بیشتر لذت استفاده از تبلتها به خاطر برنامههای پخش آنلاین محتوا و بازیها است. متاسفانه در بخش پخش آنلاین تبلت MatePad Pro نه به نتفلیکس دسترسی دارد و نه به دیزنی پلاس. در بخش بازیها هم به همین صورت است. البته اپ گالری هواوی از عناوین شاخصی مثل آسفالت 9 و دنیای تانکها میزبانی میکند، ولی فاقد بازیهایی مثل DariusBurst یا Hill Climb Racer است.
اما در بحث رابط کاربری، EMUI دارای حالتی به نام دسکتاپ است که از طریق یک میانبر در نوار نوتیفیکیشن فعال میشود و شباهت بسیار زیادی به ویندوز 10 دارد. پنجرههای معلقی که در این حالت در دسترس شما قرار دارند به نسبت حالت تبلت کار با دستگاه را آسانتر میکنند؛ به طوری که هنگام استفاده میتوانید تمرکز بیشتری داشته باشید. البته این حالت با تمام برنامهها سازگار نیست. مثلا وی پی اس آفیس به شما میگوید در این حالت ممکن است برخی ویژگیها کار نکنند.
هواوی همچنین یک برنامه مخصوص کودکان به نام Kids Corner را هم به طور پیشفرض نصب کرده که دارای قابلیتهای حفاظتی مختلفی مثل تعیین مدت زمان استفاده در هر روز، فیلتر نور آبی و مستر پسورد است. خود برنامه دارای بخشهای مختلفی برای نقاشی، ضبط صدا و یک رابط کاربری مختص کودکان برای دوربین است.
دوربین تبلت هواوی MatePad Pro
هواوی در بخش دوربین همیشه جزو شرکتهای پیشرو بوده است. گواه این ادعا هم هواوی پی 40 پرو است که به عقیده بسیاری بهترین دوربین را در میان تمام گوشیهای اندرویدی داراست. اما با این همه، تبلتها از آنجایی که در بیشتر اوقات در محیطهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند، نیاز چندانی به دوربینهای باکیفیت و قدرتمند ندارند.
تبلت هواوی مدل MatePad Pro در بخش پشتی از یک دوربین 13 مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار در کنار یک فلاش استفاده کرده است. دوربین سلفی نیز یک دوربین 8 مگاپیکسلی است. دوربینهای این تبلت آنقدر چشمگیر نیستند. هواوی سعی کرده با اضافه کردن یک نوار زوم بهینهسازی شده در منظرهیاب کمی اوضاع دوربین را بهبود ببخشد، ولی این زوم کاملا دیجیتالی است و در نتیجه کیفیت تصاویر را به شدت پایین میآورد.
تصاویری که در روزهای آفتابی با تبلت گرفتیم آسمان آبی را به خوبی نشان دادند، ولی در بحث کنتراست دچار مشکل شده و سایهها را بیش از حد تاریک کردند. عکسهایی که در اوایل عصر گرفته شد هم همین مشکل را داشتند. دوربین سلفی اما برای گرفتن تصاویر یا تماس ویدیویی کیفیت قابل قبولی دارد، ولی از آنجایی که در گوشه صفحه نمایش قرار گرفته ممکن است پیدا کردن زاویه مناسب برایتان کمی مشکل باشد.
به طور کلی هواوی میت پد پرو در بخش دوربین ویژگی قابل توجهی ندارد که با توجه به کیفیت بالای دوربینهای گوشیهای هواوی، کمی دلسرد کننده است.
عملکرد و عمر باتری تبلت هواوی مدل MatePad Pro
هواوی یک مدل به نام تبلت هواوی میت پد پرو 5G را هم در کنار یک مدل وایفای معرفی کرده است. قلب تپنده تبلت هواوی میت پد پرو تراشه کایرین 990 است که پیشتر آن را در میت 30 پرو و پی 40 پرو دیده بودیم. این تراشه با رم 6 و حافظه 128 گیگابایتی همراه شده است. علاوه بر این میتوانید با خرید کارتهای حافظه اختصاصی هواوی فضای بیشتری در اختیار داشته باشید. کارتهای حافظه معمولی ولی به این تبلت نمیخورند.
باتری تبلت هواوی میت پد پرو دارای ظرفیت 7250 میلیآمپری است که از طریق درگاه USB-C یا به شکل بیسیم شارژ میشود. تبلت هواوی مدل MatePad Pro در بنچمارک 3DMark توانست امتیاز 4785 را به دست آورد که قابل قیاس با امتیازی است که تبلت گلکسی تب اس 6 با پردازنده اسنپدراگون 855 خود کسب کرد. از همین رو بعید است هنگام استفاده از این تبلت به مشکل بربخورید.
عمر باطری تبلت نیز بسیار خوب است و با یک بار شارژ کامل و کار مداوم مثل تماشای ویدیو، اجرای بازیها، استفاده از اینترنت و عکاسی یک روز و نیم دوام خواهد آورد. اگر استفاده معقولتری از آن داشته باشید با یک بار شارژ میتوانید تا چهار یا پنج روز بدون نیاز به شارژ مجدد از آن استفاده کنید.
قیمت MatePad Pro
هواوی قیمت MatePad Pro را 499 پوند یا 610 دلار تعیین کرده است. کیبورد نیز با قیمت 160 دلار به طور جداگانه قابل خریداری است و در کنار آن میتوانید یک قلم ام پن استایلوس را هم با قیمت 122 دلار به خانه ببرید.
اگر نبود برنامههایی مثل واتساپ یا سرویسهای گوگل برایتان مهم نیست، هواوی میت پد پرو یک تبلت قدرتمند و جذاب با صفحه نمایش سینمایی است که میتواند شما را راضی نگه دارد؛ در غیر این صورت بهتر است با پرداخت مبلغی بیشتر به سراغ آیپد پرو 2020 بروید یا اگر میخواهید از اندروید استفاده کنید، گلکسی تب اس 6 جایگزین مناسبی خواهد بود.
سلام تلگرام رو میتونید از اپ گالری دانلود کنید. فایل APK واتساپ رو هم میتونید از وبسایت واتساپ دانلود و نصب کنید ولی بقیه برنامهها رو باید از طریق فروشگاههای دیگه و یا از وبسایتهای متفرقه مثل CNET و APK Mirror بگیرید.