چای دارچین یکی از چایهای خوشطعم و پرطرفدار است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. در این مقاله خواص چای دارچین و طرز تهیه آن را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم.
خواص چای دارچین برای سلامتی بسیار زیاد است و این چای خوشطعم یکی از نوشیدنیهای سالم و مقوی است که مزایای بیشماری دارد. چوبهایی که برای تهیه چای دارچین استفاده میشوند از پوست داخلی درخت دارچین به دست میآیند. چای دارچین مملو از ترکیبات مفیدی است که مزایای سلامتی بسیاری از جمله کاهش وزن، بهبود سلامت قلب، کاهش التهابات بدن و کنترل قند خون را ارائه میدهد. برای بهرهمندی از خواص چای دارچین میتوانید آن را به صورت تنها و یا به همراه مواد دیگر مانند زنجبیل، عسل و غیره بنوشید. در ادامه این مقاله از پلازا خواص چای دارچین برای سلامتی را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و طرز تهیه آن را نیز به شما آمورش میدهیم. با ما همراه باشید.
خواص چای دارچین
فواید چای دارچین چیست و چرا مصرف آن برای درمان و پیشگیری از بیماریهای مختلف توصیه میشود؟ چای دارچین برای سلامتی و بهبود بیماریهای مختلف از جمله سرماخوردگی به صورت علمی ثابت شده است. در این بخش به برخی از مزایای سلامتی چای دارچین اشاره میکنیم.
1. خاصیت آنتی اکسیدانی
چای دارچین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که برای سلامتی بسیار مفید و مهم هستند. آنتی اکسیدانها با اکسیداسیون ناشی از رادیکالهای آزاد که به سلولهای بدن آسیب میرسانند، مبارزه کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. دارچین به تنهایی سرشار از آنتی اکسیدانی به نام پلیفنل است. در یک مطالعه گسترده که فعالیت آنتی اکسیدانی 26 ادویه مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده است، دارچین به عنوان بهترین ادویهای که بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارد، معرفی شد. برای آشنایی بیشتر با مفهوم و خاصیت آنتی اکسیدانها میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
2. کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب
چای دارچین دارای خاصیت ضدالتهابی است و محققان نیز به این نتیجه رسیدند که التهاب، ریشه بسیاری از بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی است. با مصرف چای دارچین میتوانید میزان التهاب بدن خود را به طرز چشمگیری کاهش دهید. چای دارچین همچنین میتواند باعث کاهش فشارخون شود و همچنین کلسترول تری گلیسیرید (چربی بد) را نیز در برخی افراد کاهش دهد. علاوه بر این، چای دارچین میتواند میزان چربی خوب در بدن را افزایش دهد و با از بین بردن کلسترول اضافی از رگهای خونی به بهبود سلامت قلب کمک کند.
3. کاهش وزن و تناسب اندام
خواص چای دارچین در لاغری و تناسب اندام نیز از سوی متخصصان تغذیه تایید شده است. چای دارچین به کاهش وزن و چربیسوزی، به خصوص آب شدن چربیهای دور کمر کمک بسیاری میکند. برای بهرهمندی از فواید چای دارچین برای لاغری باید به طور روزانه 5 قاشق چایخوری (10 گرم) دارچین را با مقداری آب و عسل مخلوط کنید و پس از گذشت چند هفته نتایج مثبت آن را مشاهده کنید. خواص چای دارچین و عسل برای لاغری و تناسب اندام توسط افراد بسیاری آزمایش شده است؛ بنابراین اگر به دنبال شیوههای طبیعی برای کاهش وزن هستید، حتما چای دارچین را امتحان کنید.
4. کاهش قند خون
چای دارچین دارای خواص ضد دیابتی است و میتواند به طرز چشمگیری میزان قند خون را کاهش دهد. این چای مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و میزان اثربخشی انسولین را افزایش میدهد و بدین طریق میتواند قند خون را کاهش و میزان نوسانات قندی در افراد دیابتی را کنترل کند. چای دارچین همچنین از بالا رفتن میزان قند خون بعد از وعدههای غذایی جلوگیری میکند. به طور کلی فواید چای دارچین برای دیابت و کنترل میزان قند خون ثابت شده است و متخصصان نیز مصرف این نوع چای برای بیماران دیابتی را توصیه میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیماری دیابت میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
5. خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی
چای دارچین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است و ترکیبات اصلی موجود در آن از رشد باکتریها و قارچها در بدن جلوگیری میکنند. برخی باکتریها در بدن انسان باعث بروز بیماریهای مزمن میشوند، اما ترکیبات موجود در چای دارچین از رشد این باکتریها در بدن جلوگیری کرده و با آنها مبارزه میکنند. علاوه بر این، خاصیت ضد باکتریایی چای دارچین موجب از بین رفتن بوی بد دهان و جلوگیری از پوسیدگی دندان میشود.
6. درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
خواص چای دارچین برای سرماخوردگی و آنفولانزا به دلیل طبع گرم و ترکیبات ضد باکتریایی موجود در آن از سوی محققان تایید شده است. برای پیشگیری و بهبود علائم سرماخوردگی، مصرف چای دارچین یکی از مناسبترین گزینههای موجود است. اگر دارچین را به همراه آویشن دم کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. البته خواص چای دارچین و زنجبیل نیز برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا ثابت شده است و ترکیب دارچین و زنجبیل یکی از بهترین ترکیبات طبیعی و موثر برای درمان سرماخوردگی محسوب میشود.
سایر خواص چای دارچین برای سلامتی عبارتند از:
- جلوگیری از ایجاد چین و چروک بر روی پوست
- خواص ضد سرطانی
- بهبود عملکرد مغز
- مبارزه در برابر ویروس HIV
- کاهش آکنههای پوستی
عوارض استفاده زیاد از چای دارچین
در حالی که مصرف چای دارچین در مقادیر کم و متوسط، بیخطر است و مزایای بسیاری به همراه دارد، اما مصرف بیش از حد آن میتواند مضرات و خطراتی را برای سلامتی به دنبال داشته باشد. در این بخش به برخی از مضرات مصرف زیاد چای دارچین اشاره میکنیم.
1. آسیب به کبد
دارچین کاسیا یا دارچین معمولی حاوی مقادیر زیادی کومارین (Coumarin) هستند. تحقیقات انجام شده نشان میدهند که مصرف بیش از حد کومارین میتواند موجب آسیبهای جدی به کبد شود. یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد چای دارچین برای کبد، سمی شدن کبد است که در برخی موارد میتواند بسیار خطرناک باشد.
2. آلرژی
مصرف بیش از حد چای دارچین در برخی افراد میتواند موجب ایجاد واکنشهای آلرژیک مانند حالت تهوع، آبریزش بینی، ایجاد اشک در چشم، سرگیجه و افت فشارخون شود. اما به خاطر داشته باشید که این عارضهها تنها در صورت مصرف بیش از حد دارچین ممکن است به وجود آیند و مصرف دارچین در حالت طبیعی، مزایای بسیاری برای سلامتی به همراه دارد.
3. تداخل دارویی
همانطور که گفتیم، مصرف دارچین در مقادیر اندک و متوسط هیچگونه عارضهای به همراه نخواهد داشت. اما مصرف بیش از حد دارچین در صورت استفاده از دارو برای بیماریهایی چون دیابت، مشکلات قلبی و یا کبدی میتواند باعث تداخل دارویی و یا حساسیت شود.
4. ایجاد زخم دهان
دارچین حاوی ترکیبی به نام سینامالدهید است که ممکن است در صورت مصرف بیش از حد، موجب ایجاد حساسیت و زخم در دهان شود. البته مصرف اندک چای دارچین هیچگاه موجب ایجاد زخم نمیشود؛ زیرا بزاق دهان از تجمع مواد شیمیایی در دهان جلوگیری کرده و تنها در صورت مصرف بیش از حد دارچین، باعث ایجاد زخم در دهان و یا حساسیت میشود. اما علائم زخم دهان و آلرژی سینامالدهید شامل موارد زیر است:
- تورم زبان یا لثه
- احساس سوزش یا خارش
- ایجاد لکههای سفید در دهان
طرز تهیه چای دارچین
طرز تهیه چای دارچین بسیار ساده است و شما تنها با داشتن چند عدد رول دارچین و یا پودر دارچین میتوانید این نوشیدنی خوشطعم و مقوی را در منزل دم کرده و از خواص بینظیر آن برای سلامتی بهره ببرید. برای تهیه چای دارچینی ساده تنها کافی است چند عدد رول و یا مقداری پودر دارچین را در یک قوری بریزید و سپس آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 20 الی 25 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل برای شیرین کردن و یا طعمدار کردن چای خود میتوانید مواد دیگری از جمله عسل، زنجبیل، آویشن و یا گل محمدی نیز به آن اضافه کنید.
شما میتوانید رولهای دارچین را به چای روزانه خود نیز اضافه کنید و از طعم و خواص آن به همراه چای سیاه نیز بهره ببرید. ترکیب برشهای نازک میوه در کنار چای دارچینی برای لاغری، آرامش اعصاب و بهبود سرماخوردگی بسیار مناسب است و طعم دلپذیری نیز دارد. برشهای پرتقال و سیب برای افزودن به چای دارچین بسیار رایج است و در کافیشاپها نیز این ترکیبات را به عنوان دمنوشهای آرامشبخش سرو میکنند.
جمع بندی
ما در این مقاله خواص چای دارچین برای سلامتی را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. چای دارچین مملو از ترکیبات مفیدی است که مزایای سلامتی بسیاری دارد. فواید این چای برای سرماخوردگی و آنفولانزا، لاغری، پیشگیری از ابتلا به سرطان، درخشندگی پوست، بهبود سلامت قلب، کاهش فشارخون، کنترل میزان قند خون و غیره به صورت علمی ثابت شده است.
در ویدیوی زیر «فواید دارچین برای سلامتی» را تماشا کنید:
چای دارچین در صورت مصرف به میزان متوسط هیچگونه عارضهای را به دنبال نخواهد داشت، اما اگر در مصرف آن زیادهروی شود، ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض جانبی شود که خیلی کم اتفاق میافتند. طرز تهیه چای دارچین نیز بسیار ساده است و شما به راحتی در منزل میتوانید این نوشیدنی خوشطعم و مقوی را دم کرده و از مزایای سلامتی آن بهرهمند شوید. برای تهیه چای دارچینی تنها به چند رول دارچین و یا پودر آن احتیاج دارید که باید آن را به مدت 20 دقیقه در آب جوش، دم کنید. آیا شما هم طرفدار این نوع چای هستید؟ لطفا نظرات خود را در بخش ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.