فیسبوک روز گذشته، 6 آذر اعلام کرد که در حال توسعه برنامه هوش مصنوعی به منظور پیشگیری از خودکشی کاربران این شبکه اجتماعی محبوب است.
بی شک فیسبوک بزرگترین شبکه اجتماعی جهان است که بیشترین تعداد کاربر را دارد. در ماه مارس گذشته، فیسبوک نرم افزاری را معرفی کرد که به بررسی مطالب و نظرات منتشر شده در این شبکه اجتماعی میپردازد. این نرم افزار، مطالب و نظرات منتشر شده در پروفایل افرادی که در امریکا دست به خودکشی زدهاند را بررسی کرده است و پس از آزمایشات متعدد و موفق، اکنون قابل استفاده به صورت گسترده میباشد.
این شبکه اجتماعی، روز گذشته اعلام کرد که نرم افزار تشخیص الگوی خود را به دیگر کشورها نیز گسترش خواهد داد. فیسبوک جزئیات کار این برنامه را منتشر نکرد اما بر اساس اطلاعات منتشر شده، این نرم افزار، جملات خاصی را که میتواند نشانهای از خودکشی باشد، بررسی میکند.
در صورتیکه این برنامه متوجه جملاتی شود که به طور بالقوه میتوانند امکان خودکشی داشته باشند، بلافاصله یک تیم از متخصصان فیسبوک که در بررسی چنین مواردی متخصص هستند را مطلع خواهد کرد. سپس برنامه ها و منابعی که میتواند در چنین شرایطی برای فرد مذکور مفید باشد، مانند تلفن مراکز درمانی یا مشاورهای را در اختیار کابر یا دوستان و خانواده او قرار خواهد داد. چنانچه وضعیت روحی و روانی شخص حاد باشد، تیم متخصص، مقامات لازم را نیز باخبر خواهند کرد.
معاون مارک زاکربرگ، گای روزن، در خصوص مدیریت این برنامه گفت که آزمایشات صورت گرفته در امریکا موفقیت آمیز بوده و میتوان از این نرم افزار در سایر کشورها نیز استفاده کرد.
طی ماههای گذشته بیش از 100 مورد خودکشی در بین کاربران امریکایی فیسبوک شناسایی شده که به دوستان یا خانواده این افراد اطلاع داده شده است. فیسبوک در رابطه با این برنامه اعلام کرده که در تلاش است تا افرادی متخصص که بر زبانهای دیگر به جز انگلیسی مسلط هستند را در نقاط مختلف جهان به کار گیرد تا در تمامی ساعات در دسترس باشند.
روزن اضافه کرد:
الان مهمترین چیز زمان است، ما باید بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن به چنین کاربرانی کمک کنیم.
سال گذشته، فیسبوک سیستم پخش ویدئوی زنده را معرفی کرد. در پی آن، آمار انتشار تصاویر خشونت آمیز مانند خودکشی و قتل در این شبکه اجتماعی افزایش یافت که در نهایت این موضوع تهدیدی برای شبکه اجتماعی فیسبوک محسوب میشد.
در پی این اتفاق، فیسبوک اعلام کرد که 3000 نیروی جدید برای بررسی ویدئوهای منتشر شده در شبکه اجتماعی خود استخدام خواهد کرد. هنوز اطلاعاتی در خصوص اینکه این نرم افزار در کدام کشورها اجرا خواهد شد، منتشر نشده است، تنها چیزی که به آن اشاره شد اینست که به جز کشورهای اروپایی، این نرم افزار در سایر کشورها نیز اجرا خواهد شد.
روزن علت عدم اجرای این نرم افزار در کشورهای اروپایی را وجود حساسیتهای اتحادیه اروپا نسبت به قوانین نقض حریم خصوصی اعلام کرد.