برای فیلمبرداری با دوربین DSLR باید به نکات خاصی توجه داشته باشیم و دوربین خود را نیز از بین بهترین دوربینهای DSLR موجود در بازار انتخاب کنیم. با آموزش فیلمبرداری با دوربین DSLR همراه ما باشید.
فیلمبرداری با دوربین DSLR به شما اجازه میدهد که حتی در شرایط نامناسب، تصاویر با کیفیتتری را به ثبت برسانید و به همین دلیل است که در سالهای اخیر استفاده از این دوربینها به شدت زیاد شده است. در واقع، بسیاری از فیلمسازان و تصویربرداران حرفهای نیز امروز برای پروژههای خود از دوربینهای DSLR استفاده میکنند. اما در صورتی که قصد فیلمبرداری با دوربین DSLR را داریم، باید به چه نکاتی توجه کنیم و مهمتر از آن، چگونه یک دوربین DSLR مناسب انتخاب کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات در ادامه این مطلب به نکات فیلمبرداری با دوربین DSLR میپردازیم و بهترین دوربینهای DSLR را نیز معرفی خواهیم کرد. با پلازمگ همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- آموزش فیلمبرداری با دوربین DSLR
- فیلمبرداری DSLR چیست؟
- نکات فیلمبرداری با دوربین DSLR
- بهترین دوربین های DSLR برای فیلم برداری
- دوربین Nikon D3300
- دوربین Nikon D5600
- دوربین Canon EOS 5D Mark III
- و…
آموزش فیلم برداری با دوربین DSLR
اگر قصد دارید تا با یک دوربین DSLR فیلمبرداری کنید، بهتر است با این تکنولوژی آشنایی نسبی داشته و همچنین نکات و قواعدی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد را نیز رعایت کنید.
فیلمبرداری DSLR چیست؟
DSLR مخفف عبارت Digital single-lens reflex یا همان دوربین «دیجیتال تک لنزی بازتابی» است. دوربینهای DSLR از نوعی طراحی خاص استفاده میکنند که بر اساس این طراحی خاص یک آیینه وظیفه دارد تا نور وارد شده به لنز را به منظره یاب اپتیکال بازتاب دهد. دوربینهای بالا رده DSLR برای این بازتاب نور از نوعی منشور استفاده میکنند و این درحالی است که دوربینهای DSLR ارزان قیمتتر به وسیله یک یا چند آیینه نور را بازتاب میدهند. به لطف این فناوری، فیلمبردار قادر است که از میان لنز بر محیط تحت پوشش خود کنترل داشته باشد؛ یا به بیان سادهتر، قادر خواهد بود ببیند که از چه چیزی فیلم برداری یا عکسبرداری میکند.
نکات فیلمبرداری با دوربین DSLR
رعایت یک سری از نکات برای اینکه بتوانید از دوربین خود حداکثر بهره را ببرید و در بهترین شرایط ممکن به فیلمبرداری با دوربین DSLR خود بپردازید بسیار مهم خواهد بود. حتی اگر بهترین و گران قیمتترین دوربین موجود در بازار را نیز خریداری کنید، بدون آگاهی از نحوه کار با آن، پول خود را دور ریختهاید. نکاتی که باید هنگام فیلمبرداری با دوربین DSLR به آنها توجه داشته باشید به شرح زیر هستند:
فریم ریت را درک کنید
زمانی که ویدئو میگیرید، درواقع درحال ثبت عکسها با فریم ریت سریع هستید. خیلی مهم است که بدانید هدف ویدئوی شما چیست و در کجا پخش خواهد شد. معمولا فیلمها با 24 فریم بر ثانیه ضبط میشوند، اما برای تلویزیون یک فریم ریت جامع بینالمللی وجود ندارد. به طور مثال، در اروپا و بسیاری دیگر از کشورها ویدئوها با فرمت PAL در 25 فریم بر ثانیه ضبط میشوند. در آمریکای شمالی و همچنین ژاپن، ویدئوها با فرمت NTSC و در حدود 30 (29.97) فریم بر ثانیه ضبط میشوند.
سرعت شاتر را تعیین کنید
در فیلم برداری با دوربین DSLR تنظیم شاتر برای هر صحنه لازم نخواهد بود، اما سرعت شاتر باید به گونهای تنظیم شود که تصویر را به صورت نرمال ضبط کرده و از اختلالات استاتیکی جلوگیری کند. برای تنظیم سرعت شاتر در دوربینهای DSLR میتوانید از فرمول «دوبرابر فریم ریت.1» استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر با 25 فریم بر ثانیه درحال فیلم برداری هستید، دو برابر 25 برابر با 50 خواهد بود و ایدهآل است که سرعت شاتر را روی 1.50 ثانیه تنظیم کنید.
در هر دو صحنههای باز و بسته فیلمبرداری کنید
تنوع یک اصل مهم در فیلمبرداری بوده و بسیار مهم است که یک صحنه را در حالتهای مختلف فیلم برداری کنید. اگر یک صحنه را برای 30 ثانیه در یک حالت فیلم برداری کنید، ممکن است حوصله بیننده از محتوای شما سر برود. بنابراین، توصیه میشود که با استفاده از زوم دوربین، هر صحنه را در هردو حالت باز (Wide) و بسته (Close-up) فیلم برداری کنید.
از فوکوس دستی استفاده کنید
استفاده از فوکوس اتوماتیک به ویژه زمانی که از یک سوژه درحال حرکت فیلمبرداری میکنید بسیار وسوسه آمیز است. اما در حالت اتوماتیک، زمانی که لنز شما قصد فوکوس مجدد دارد، تصویر خیلی آماتور به نظر خواهد رسید. بنابراین بهتر است هنگام فیلمبرداری با دوربین DSLR از فوکوس دستی استفاده کنید.
صدا را با میکروفون جدا ضبط کنید
نه فقط برای فیلمبرداری با دوربین DSLR، بلکه بهتر است هنگام استفاده از هر نوع دوربینی صدا را با یک میکروفون جدا ضبط کنید. میکروفون داخلی دوربین نمیتواند کیفیت را به خوبی به فیلم انتقال دهد و یک فیلم فاقد صدای با کیفیت، بخش بزرگی از ارزش خود را از دست خواهد داد. بعلاوه، با ضبط جداگانه صدا تمام تمرکز فیلمبردار روی ضبط فیلم خواهد بود که همین مسئله نیز به بهبود کیفیت فیلمبرداری کمک خواهد کرد.
بهترین دوربین های DSLR برای فیلم برداری
در قسمت قبل با آموزش فیلمبرداری با دوربین های DSLR همراه شما بودیم. اما حالا که نسبتا با فیلمبرداری با دوربین DSLR آشنایی پیدا کردید و میخواهید یک دوربین DSLR خریداری کنید، بهتر است دوربین خود را از بین بهترین گزینههای موجود در بازار انتخاب کنید. بهترین دوربینهای DSLR موجود در بازار را میتوانید در فهرست زیر مشاهده کنید.
دوربین Nikon D3300
Nikon D3300 از محصولات برند نیکون است که قصد داریم به دو دلیل عمده آن را به عنوان اولین دوربینی که میتواند یک تجربه فیلمبرداری DSLR خوب را برای شما رقم بزند معرفی کنیم. اول از همه، قیمت این دوربین نسبتا بالا نبوده و نیازی نیست که پول زیادی برای آن هزینه کنید. بعلاوه، دوربین فیلمبرداری Nikon D3300 موفق شده رضایت اکثریت خریداران خود را بعد از استفاده از این دستگاه جلب کند.
D3300 از یک سنسور 24.2 مگاپیکسلی برای عکس گرفتن استفاده میکند و این توانایی را دارد که ویدئوهایی با کیفیت فول اچ دی را در 60 فریم بر ثانیه ضبط کند. البته فقدان فیلمبرداری با کیفیت 4K یکی از انتقادهای وارده به این دوربین است که با توجه به قیمت نسبتا پایین آن، به جرئت میتوان این انتقاد را بی اساس خواند. از نظر ساخت نیز مواد به کار رفته در Nikon D3300 کاملا باکیفیت بوده و وزن سبک آن باعث میشود که حمل و نقل آن به منظور استفاده در محیطهای مختلف آسوده باشد. با این اوصاف، اگر قصد ندارید بدون متحمل شدن هزینه زیاد از مزایای فیلمبرداری با دوربین DSLR بهرهمند شوید، بهترین گزینه برای شما Nikon D3300 خواهد بود.
دوربین Nikon D5600
Nikon D5600 یکی دیگر از محبوبترین دوربینهای DSLR بوده و همانند Nikon D3300 ازجمله دوربینهایی است که در ازای قیمت مناسب، کیفیت تصویر بالایی را ارائه میکند. این دوربین به یک لنز 24 مگاپیکسلی مجهز بوده و نمایشگر لمسی آن قابلیت فوکوس کردن از طریق لمس سوژه در تصویر را امکان پذیر خواهد کرد. تصاویر D5600 جزئیات کافی را به ثبت رسانده، از کیفیت خوبی برخوردار هستند و به لطف گزینه SnapBridge، انتقال آنها به گوشی هوشمند شما بسیار راحت خواهد بود.
البته یکی از محدودیتهای دوربین Nikon D5600 همانند اکثر دوربینهای هم رده خود، پشتیبانی نکردن از فیلمبرداری 4K است. این دوربین از رزولوشن 1080 پیکسل در 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی کرده و کیفیت ویدئو ضبط شده آن بسیار بالا است. اما اگر به دنبال فیلمبرداری با دوربین DSLR با کیفیت 4K هستید، باید به سراغ یک دوربین گران قیمتتر بروید.
دوربین Canon EOS 5D Mark III
در ازای کمی هزینه بیشتر، دوربین Canon EOS 5D Mark III امکانات بیشتری را به شما ارائه میکند. این دوربین به یک سنسور فول فریم CMOS که 22.3 مگاپیکسلی است مجهز بوده و پردازنده تصویر +DIGIC 5 آن به خوبی در امر بهبود کیفیت و وضوح ویدئو کمک خواهد کرد. دوربین Canon EOS 5D Mark III قادر است با کیفیت فول اچ دی در 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند و همچنین از حساسیت به نور کم بالایی برخوردار است که باعث میشود این دستگاه به یک گزینه مناسب برای فیلمبرداری در شب یا محیطهای کم نور تبدیل شود.
دوربین Canon EOS 5D Mark III از HDR و قابلیت «نوردهی چندگانه» نیز پشتیبانی میکند که این قابلیتها در هنگام عکسبرداری با این دوربین بسیار مفید و کاربردی هستند. به طور کلی، این دوربین مناسب کسانی است که به دنبال فیلمبرداری با دوربین DSLR به صورت حرفهایتر و پیچیدهتر بوده و تا حدی به اصول فیلمبرداری آشنایی دارند.
دوربین Canon EOS 6D
Canon EOS 6D یکی دیگر از سری دوربینهای EOS از برند Canon است که یک گزینه مناسب برای فیلمبرداری DSLR به حساب میآید. این دوربین نسبت به برخی از رقبای خود قیمت بالاتری دارد، اما ویژگیها و امکانات آن نیز از بسیاری از دوربینها بیشتر است. EOS 6D به یک سنسور 20.2 مگاپیکسلی با لنز فول فریم و همچنین پردازشگر تصویر +DIGIC 5 مجهز است که باعث میشود همانند Canon EOS 5D Mark III نسبت به بسیاری از دوربینهای DSLR، کیفیت تصویر بالاتری را ارائه کند.
علاوه بر اینها، در این محصول کنون یک فرستنده وای فای داخلی برای انتقال تصاویر و فیلمها تعبیه شده است و در مورد کیفیت ویدئوها نیز توانایی فیلمبرداری 1080 در 30 فریم بر ثانیه را دارد؛ اما تکنولوژی فشرده سازی به کار رفته در این دوربین باعث میشود که کیفیت تصویر بیش از میزان ذکر شده به نظر برسد.
دوربین Sony A77 II
یکی از بهترین انتخابها برای فیلمبرداری با دوربین DSLR که ساخته Canon یا Nikon نیست، Sony A77 II خواهد بود. این محصول قدرتمند سونی از یک سنسور APS-C Exmor CMOS از نوع CMOS برای ثبت تصاویر استفاده کرده، قادر است ویدئوهایی با کیفیت 4K فیلمبرداری کند و همچنین با استفاده از سیستم انتقال بومی خود از طریق وای فای یا NFC انتقال تصاویر و ویدئوها را آسان خواهد کرد. سونی از قابلیتی به نام 4D FOCUS نیز در این دوربین استفاده کرده است که اساسا یک تکنولوژی جدید بوده و با حذف اختلالات مزاحم، به کیفیت فوکوس اتوماتیک کمک خواهد کرد. بعلاوه، سونی مدعی است که سیستم تشخیص فوکوس A77 II دارای بیشترین نقطههای تشخیص است که این مسئله به دنبال کردن بهتر سوژه خیلی کمک میکند.
دوربین Nikon D7000
یکی دیگر از بهترین دوربینهای DSLR که قیمت خرید آن تقریبا برای شما مناسب خواهد بود، دوربین فیلمبرداری Nikon D7000 است. این دوربین به یک لنز 16.2 از نوع CMOS مجهز بوده و میتواند ویدئو را با کیفیت اچ دی 1080 فیلمبرداری کند. همانند اکثر دوربینهای نیکون، این مدل نیز از پوشش صددرصدی فریم پشتیبانی کرده، در محیطهای کمنور عملکرد نسبتا خوبی دارد و از فناوری پردازش تصویر EXPEED 2 استفاده میکند. البته در مورد ضبط صدا، Nikon D7000 آنچنان قوی عمل نکرده و به یک میکروفون داخلی مجهز است، اما همچنین یک جک میکروفون نیز بر روی این دوربین تعبیه شده است که امکان استفاده از میکروفون جانبی را نیز برای ضبط صدا به صورت همزمان امکان پذیر میکند.
دوربین Nikon D810
انتخاب آخر ما برای فهرست بهترین دوربینهای DSLR مدل D810 برند نیکون است که آن را بیشتر به کسانی که میخواهند یک تجربه حرفهایتر از فیلم برداری با دوربین DSLR را تجربه کنند توصیه میکنیم. Nikon D810 به یک سنسور فول فریم 36.3 مگاپیکسلی فاقد فیلتر تصحیح فرکانس اپتیکال مجهز است. این دوربین قابلیت فیلم برداری با کیفیت فول اچ دی در 60 فریم بر ثانیه را دارد و تصاویر را به صورت خام و فشرده نشده تحویل میدهد که این مسئله میتواند دست شما را در ویرایش آنها بیشتر باز کند.
یک میکروفون استیرو داخلی نیز در دوربین Nikon D810 تعبیه شده و به همین جهت صدای ضبط شده توسط آن باکیفیت خواهد بود. این دوربین برای پردازش تصویر از فناوری EXPEED 4 با حساسیت ISO بین 64 تا 12800 استفاده میکند و از این رو از نظر کیفیت تصویر، خود را در جمع دوربینهای DSLR به عنوان یک هیولا معرفی میکند.
در این مطلب تلاش کردیم تا به مهمترین نکات فیلمبرداری با دوربین DSLR اشاره کنیم و همچنین بهترین دوربینهای DSLR را نیز خدمت شما معرفی کردیم. نظر شما درباره دوربینهای معرفی شده چیست؟ آیا این آموزش فیلمبرداری با دوربین DSLR برای شما مفید واقع شد؟ آیا تجربه کار با این دوربینها را دارید؟ با مشارکت در بخش نظرات ما را از دیدگاه خود آگاه سازید.